Les urgellenques segueixen a l’alça i s’imposen a Càceres, tercera victòria consecutiva per Cadí La Seu.

Cadí La Seu aconsegueix una victòria molt important i lluitada en un partit que s’estava posant molt costa amunt. Davant un molt bon Alter Enersun Al-Qázeres, les de Bernat Canut han aconseguit donar el tomb al partit i acabar capgirant amb un nou últim quart que ha acabat sorprenent definitivament a les de Jacinto Carbajal.

Primera part

El partit començava amb els dos equips construint des de la defensa. Les de Jacinto Carbajal, però, anotaven en la primera jugada del partit. Les urgellenques no trobaven l’encert en els primers atacs de partit i anotaven la primera cistella al cap de dos minuts mitjançant Irati Etxarri. Les bones defenses de Cadí La Seu li permetien córrer mitjançant Ariadna Pujol i sumar des del tir lliure. L’equip de Càceres s’imposava a les nostres en la major part del període plantejant un joc dur darrere i decidit al davant, i tancaven el primer quart amb un triple sobre la botzina en la penúltima possessió pel 17-11. El percentatge de tirs de camp i de tir lliure no permetia a les nostres quedar més a prop en el marcador.

Inici fort i de reacció de les visitants en l’inici del segon període. Forçant tirs dolents al rival, tancant al rebot i sumant de mica en mica en atac s’aconseguia empatar el partit a 17 punts amb un parcial de 6-0 protagonitzat per Laia Raventós, Georgina Bahí i Serena-Lynn Geldof. Seguint la pauta dels darrers partits, el parcial favorable era retornat i ara era el conjunt local el que anotava amb facilitat amb segones opcions incloses. El joc interior compost per Fasoula i Hart s’imposaven en atac, partit aturat en l’equador de període després de temps mort de Carbajal (24-19). Aturada de partit que ens beneficiava i ens feia capgirar el marcador amb el 24-25 després de dues cistelles d’Irati Etxarri i una de Gala Mestres. La lluita en el rebot ofensiu de la navarresa es tornava clau per recollir aquestes segones opcions i seguir en el partit, demanava temps mort el rival quan faltaven poc més de dos minuts de joc. Aquest tram final de quart seria favorable altra vegada a l’equip vestit de verd, i una cistella fora de temps d’Ariadna Pujol i que no sumava al marcador deixava el 28-25 al descans. Irati Etxarri i Serena-Lynn Geldof eren les més destacades del quadre urgellenc a la mitja part, després que Cadí La Seu s’emportava aquest darrer període per poc (11-14).

CB Al-Qázeres
Fotografia: CB Al-Qázeres

Segona meitat

Tornada dels vestuaris amb un tram inicial de tanteig, on les locals colpejaven primer pel 30-25 després de dos minuts de joc. Les nostres ho intentaven des del triple, però no hi havia encert. Cadí La Seu s’hi tornava a ficar des de la defensa mentre que Irati Etxarri tornava a sumar i Laura Peña robava una pilota per finalitzar sola en contraatac pel 30-29. El joc interior es tornava protagonista en el joc, i aquesta lluita entre Serena-Lynn Geldof i Hart la guanyava l’americana. Tot i una primera cistella des dels quatre metres de la belga, Hart es tornava en un mal son per les nostres i es tornava la referent ofensiva per les de Carbajal, les quals deixaven el marcador amb 39-35 quan faltaven tres minuts per finalitzar el període. El primer triple de Cadí La Seu arribava de la mà de Laia Raventós, importantíssim per seguir en la lluita i ficar-nos a només 1 punt per sota, 41-40. El tram final era marcat per un nou intercanvi de cistelles, que finalitzava Irati Etxarri pel 44-42 final.

Últim d’assalt d’infart amb un Cadí La Seu que seguia responent cistella darrere cistella de l’equip local. L’eufòria arribava amb un triple d’Ariadna Pujol que ens donava el mínim avantatge amb el 47-51 i que Carbajal aturava amb temps mort. En la represa, les urgellenques no s’han tornat a deixar imposar per les locals i, aquest cop sí, s’imposaven amb autoritat amb un gran últim quart altra vegada. Les de Bernat Canut aconseguien eixugar l’encert de les extremenyes i en cada acció ofensiva es treia quelcom de profit. Una Quinn Dornstauder que entrava en joc i que acabava amb deu punts, sent clau en la reacció visitant, tant al davant com al darrere. El rellotge corria i la inèrcia positiva de Cadí La Seu augmentava, i ja en tirs a la desesperada de les rivals, s’acabava decantant la victòria. Resultat final de 51-61 i victòria molt lluitada en un camp molt complicat.

D’aquesta manera, Cadí La Seu s’ha quedat a escassos punts de poder certificar el bitllet per una nova edició de la Copa de la Reina. Però no ens oblidem de l’aconseguit i que el got està mig ple, tercera victòria consecutiva i setena global en una lliga disputada a més no poder. Toca descansar i tornar a la feina, al davant una setmana per preparar el pròxim repte.

Sent el Sedis!

ALTER ENERSUN AL-QÁZERES EXTREMADURA (51): Merve Aydin 5, Eleanna Christinaki 10, Rebecca Hittner, Vicky Llorente 5, Maria Fasoula 13 -cinc inicial- Alexa Hart 13, Irene Lahuerta 5, Laura Vasallo, Clara Nuñez, María Romero. 5 de 8 tirs lliures; 17 de 34 T2; 4 de 17 T3; 22 rebots (17+5); 16 faltes.

CADÍ LA SEU (61): Laura Peña 6, Gala Mestres, Ariadna Pujol 10, Irati Etxarri 16, Quinn Dornstauder 10 -cinc inicial- Laia Raventós 6, Yurena Díaz 4, Laure Resimont, Georgina Bahí 2, Serena-Lynn Geldof 7. 9 de 14 tirs lliures; 23 de 42 T2; 2 de 13 T3; 26 rebots (18+8); 14 faltes.

Parcials: 17-11; 11-14; 16-17; 7-19.
Àrbitres: Langa, Carrera, Hurtado.
Incidències: Quinzena jornada de la Lliga Femenina Endesa celebrada al Pabellón Multiusos Ciudad de Càceres. S’ha celebrat un minut de silenci abans de començar el partit en memòria de Santiago Galaz, secretari del Col·legi nacional d’àrbitres de la FEB, descansi en pau.

Imatges del partit: CB Al-Qázeres