Els errors propis i els tirs lliures ens deixen sense la segona victòria a l’EuroCup

Tot i estar per davant en el marcador durant bona part del partit, Cadí La Seu torna cap a casa amb la primera derrota en l’EuroCup Women d’aquesta temporada. Les de Jordi Acero han mostrat un bon molt posat a pista on l’encert ha estat el gran aliat. En la segona part, un millor Casademont Zaragoza en els inicis de períodes junts amb els nostres propis errors ens han sentenciat per la mínima en un Príncipe Felipe que feia goig tot i l’ambient hostil que sempre el caracteritza.

Primera part: Bona versió de les nostres en ambdós costats a pista i amb un gran encert exterior

El partit començava amb intensitat i un ritme frenètic pel que fa a anotació. L’ambient hostil del pavelló no era un problema per Laura Peña, la qual liderava a les nostres des de la línia de tres punts. El gran encert de la de Vilassar de Mar junt a la bona feina de Jewel Tunstull sota el cèrcol ens donaven l’oxigen per estar competint davant, també, l’encert aragonès en els primers minuts d’enfrontament (minut 3:30, 11-10). Els minuts corrien i el ritme anotador no afluixava. Laura Peña contra Leonie Fiebich en estat pur. La base de Cadí La Seu s’enfilava amb el seu quart triple, provocant el temps mort local, però l’alemanya responia i ja portava anotats 10 dels 14 punts del seu equip (minut 7, 14-18). Aquest primer assalt finalitzava també amb bons minuts urgellencs gràcies a la parella Ariadna Pujol i Jewel Tunstull, tancant-lo així amb el 18-22 favorable. En el segon període, el partit passaria del color anotador al color del fang, on els equips compensaven els minuts sense punts amb treball defensiu. Dos tirs lliures d’una intensíssima Elise Ramette movien el nostre marcador en el primer minut, i una seguida resposta de Geldof serien les úniques accions que farien entrar la pilota dins el cèrcol (minut 2, 20-24). Entrant a l’equador del segon període, Cadí La Seu tornaria a castigar a Casademont Zaragoza des del triple. La mateixa Elise Ramette, Laia Raventós i Júlia Soler sumaven de tres en tres mentre que l’equip local seguia vivint de la inspiració de Fiebich i el talent d’Ortiz (minut 7, 25-33). Màxim avantatge per les nostres, resultat justificat per la gran lluita que estaven oferint les de Jordi Acero. Marxavem al descans amb el 28-35 després de no tenir encert en la darrera acció. L’encert des de línia exterior clau per les nostres amb un 7 de 14 intents, 4 d’ells d’una Laura Peña que sumava tres faltes personals.

Esther Casas
Fotografia: Esther Casas

Segona part: Errors no forçats penalitzats i maledicció des de la línia del tir lliure

La tornada dels vestidors tindria clar protagonisme vermell, 19-9 per elles en aquest quart. Les de Cantero sortien més endollades i aconseguien anotar dos cistelles de manera ràpida per tal d’atansar-se en el marcador i deixar tocat a un Cadí La Seu que anava a remolc i li tocava reaccionar. Ho feia Jewel Tunstull amb una cistella i addicional, però minut darrere minut el cèrcol s’anava tancant i la confiança aragonesa creixia. Casademont Zaragoza erosionava ara traient faltes i pujant la intensitat en els dos costats de pista, i això les feia posar-se per davant en el lluminós (minut 6, 39-38). Laura Peña hi tornava, i de quina manera. En portava quatre, però també anotava el cinquè i el sisè triple per mantenir-nos vives en els seus millors minuts (minut 9, 45-44). Una darrera cistella d’Oma tancava el tercer assalt amb l’ajustat 47-44. En els darrers deu minuts viuríem tot un final d’infart digne de la igualtat viscuda en la gran part del partit. Cadí La Seu no començava bé el decisiu període, perdent tres boles de manera consecutiva i en un moment on la millor noticia estava sent el resultat (minut 2, 49-49). Montse Brotons sortia al rescat amb uns grans minuts i una molt bona posada en escena. La jugadora interior blanc-i-blava anotava cinc punts de manera consecutiva que ens tornaven a posar per davant arribant a la meitat del període (minut 4:30, 49-52). Casademont Zaragoza patia mals moments i també tindrien jugadora al rescat. Tate apareixia i es posava tot l’equip a l’esquena, anotant així sis punts que anaven contestant a els intents urgellencs (minut 9, 55-54). La línia del tir lliure decisiva en el tram final. Laia Raventós se’n deixava un dels dos tirats i Ariadna Pujol, a falta de menys de dos segons, no aconseguia anotar cap per poder seguir lluitant en una prorroga o bé celebrar la victòria final. Cal destacar que han estat els únics tirs lliures que ha fallat Cadí La Seu. La moneda torna a sortir a creu i resultat de 56-55 per elles. Les 22 pilotes perdudes també han estat una pedra molt gran dins la nostra motxilla.

Amarg final per un Cadí La Seu que ha merescut més després de la gran feina feta durant bona part de l’enfrontament. És una nova derrota, la primera en EuroCup Women, però cal veure el got mig ple d’un equip que ha lluitat de valent en una pista molt complicada per sumar la victòria. Aixequem el cap i a continuar treballant. Divendres desplaçament cap a Tenerife en l’import partit corresponent a la sisena jornada de lliga, on caldrà mantenir aquest nivell d’intensitat per fer front a un rival també necessitat de sumar.

Sent el Sedis!

CASADEMONT ZARAGOZA (56): Mariona Ortiz 12, Imani Tate 8, Leonie Fiebich 19, Gracia Alonso 2, Serena-Lynn Geldof 4 -cinc inicial- Lara González 1, Carmen Grande 3, Davinia Angel, Helena Oma 7, Laura Zelnyte. 14 de 19 tirs lliures; 15 de 35 T2; 4 de 14 T3; 33 rebots (27+6); 19 faltes.

CADÍ LA SEU (55): Laura Peña 20, Laia Raventós 4, Paula Strautmane, Georgina Bahí 3, Jewel Tunsull 13 -cinc inicial- Elise Ramette 5, Júlia Soler 5, Ariadna Pujol, Taylor Koenen, Montse Brotons 5, Bojana Kovacevic, Maria Kostourkova. 11 de 14 tirs lliures; 7 de 32 T2; 10 de 20 T3; 35 rebots (26+9); 22 faltes.

Parcials: 18-22; 10-13; 19-9; 9-11.
Àrbitres: Van Slooten, Ceccarelli, Hodzic.
Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de l’EuroCup Women disputada al Pabellón Príncipe Felipe de Saragossa. Carlos Cantero, tècnic de Casademont Zaragoza, ha rebut una falta tècnica. Laia Raventós ha estat expulsada del partit amb cinc faltes personals.

Imatges del partit: Esther Casas.