Cadí La Seu es queda sense premi final a Lugo

Derrota a Lugo en un partit molt dur, marcat per la igualtat que reflecteix la classificació d’aquesta Lliga Femenina Endesa. Remant a contracorrent tot el partit, les de Bernat Canut veuen com el partit se’ls hi escapa de les mans en un darrer minut on la fortuna tampoc ha estat de la seva part.

Primera part

Inici de partit costa amunt per un Cadí La Seu que veia com Stanacev anotava a escassos deu segons del salt inicial. La primera pilota perduda del conjunt urgellenc era castigada per una Merritt Hempre que anotava sense molta oposició dins la zona. Apareixia Yurena Díaz per moure el marcador visitant anotant en penetració amb la seva mà esquerra per intentar alleugerar el bon inici local. Les de Carlos Cantero seguien sense perdonar, castigant amb un triple Vega Gimeno després de capturar el primer rebot ofensiu per elles. Laia Raventós anotava quatre punts seguits per seguir contrarestant l’ofensiva gallega i Laure Resimont sumava un dels dos llançaments de tir lliure (12-7, minut 2). Ritme altíssim de joc, cosa que beneficiava a Duran Maquinaria Ensino gràcies, també, al seu encert amb el tir exterior, el qual li donava aquest primer coixí de cinc punts. Entrant a l’equador de quart, les de Bernat Canut trobaven la seva essència. Construint aquesta vegada des del darrere i llavors sumant en atac amb tres punts d’Irati Etxarri mitjançant tir exterior i un tir lliure (12-10, minut 5). Cadí La Seu seguia aprofitant un Duran Maquinaria que anava de més a menys per tornar a ficar-se en partit, però les errades defensives en el joc interior eren cada vegada més penalitzades per una inspirada Hempe. L’intercanvi de cistelles el tancava Quinn Dornstauder en el tram final de quart i capgirava el marcador (17-18, minut 9). Un mínim avantatge que acabaria sent molt breu, després d’encaixar un parcial en contra de 5-0. Una cistella molt difícil de la capitana Georgina Bahí tancava el primer quart amb l’ajustat 22-20 per les locals.

El segon quart començava tal com acabava. Georgina Bahí anotava la primera cistella del període i Carlos Cantero demanava temps mort just veure com entrava la pilota dins del cèrcol. No li servia aturar el joc, ja que Gala Mestres anotava un triple per certificar el parcial favorable per capgirar el marcador (22-25, minut 1). Tot i aquest bon inici urgellenc, les de Bernat Canut es veien superades en els següents minuts. No solament per l’encert en el tir de les gallegues, sinó per les imprecisions i els problemes en la fluïdesa del joc ofensiu d’un Cadí La Seu que semblava trobar-se sense idees. En l’equador del quart, el parcial ara era desfavorable i que era de 10-0 després que Prieto anotés un nou triple (32-25, minut 4). Bernat Canut aturava novament el partit, i li servia per trobar a Quinn Dornstauder sota el cèrcol. La cistella de la canadenca tornava a ser resposta amb contundència amb una nova cistella i falta addicional de White (35-29, minut 6). Duran Maquinaria Ensino volia encarrilar el partit apostant per una defensa zonal que li sortiria bé perquè Gimeno, novament, castigués amb un nou triple (38-29, minut 7). Tram final de quart decisiu per les nostres en un moment delicat, per intentar marxar als vestidors amb el mínim desavantatge possible. Les blanc-i-blaves ho aconseguien sumant dues cistelles consecutives per reduir diferències. Laure Resimont en penetració després de segona opció en atac i Irati Etxarri en una errada defensiva del rival per seguir en la lluita (38-33, minut 9). Carlos Cantero esgotava un nou temps mort, però el marcador es quedava fix en aquests dígits i els primers vint minuts es tancaven amb el 38-33 per les locals.

Líder Lugo
Fotografia: Líder Lugo

Segona meitat

Tornada dels vestidors amb un tram inicial notable per part de les nostres, on les nostres només deixaven sumar al rival a partir de dos tirs lliures de Laura Aliaga. En l’altra cistella, Yurena Díaz seguia amb confiança de fora cap a dins i anotava el seu sisè punt, mentre que Laure Resimont seguia traient petroli en bones accions d’u contra u (40-38, minut 1). El partit es tornava a ficar lleig per les nostres. Cistella fàcil de Prieto, el tercer triple de Gimeno i dos tirs lliures d’Helena Oma davant un Cadí La Seu que no trobava com respondre a l’encert rival (47-40, minut 4). Parcial similar al de la primera part i acció calcada per part de la banqueta local, defensa zonal. Laura Peña convertia un triple alliberat per trencar-la i donava una petita injecció de moral, però novament estaríem davant una trista realitat. En la mateixa dinàmica i en el mateix moment que en el segon quart, Cadí La Seu tornava a rebre un dur parcial i la distància desfavorable tornava a ser de deu punts. Temps mort de Bernat Canut (55-45, minut 7). Distància que es mantenia fins als últims instants de període gràcies a una nova cistella de Quinn Dornstauder, la culminació en contraatac de Laia Raventós i la penetració de Gala Mestres a la zona rival (59-49, minut 9). Les gallegues feien justícia a les seves estadístiques i es trobaven molt còmodes aprofitant l’encert de cara cistella, però Cadí La Seu no abaixava els braços en els pitjors moments de joc de l’enfrontament. Arribaria una petita dosi d’oxigen per les nostres que faria ajustar, mínimament però de molta importància el marcador. Cistella de Gala Mestres, bona defensa col·lectiva i falta antiesportiva de Gimeno amb la qual Laia Raventós anotava els darrers punts del quart. Per tant, 59-53 i tot per dir en el darrer i decisiu període.

En els moments de començar aquest darrer quart pocs pensarien que viuríem un tram tan intens com el viscut. Cadí La Seu recuperava sensacions al darrere, jugant sense Quinn Dornstauder i Serena-Lynn Geldof per contrarestar la mobilitat de les interiors locals, però es veia castigat en el rebot (3 ofensius de White). Tot i això, el rival no sumava fàcil, ja que les blanc-i-blaves aconseguien rebre primera cistella després de dos minuts de joc (61-53, minut 2). Recolzades a la competitivitat de Laia Raventós, Cadí La Seu anava atansant-se al marcador segon darrere segon. Yurena Díaz posava la cirereta, recompensant el treball defensiu, anotant un triple que deixaria el marcador molt ajustat amb encara molts minuts en joc al davant, però avivant la flama de l’esperança per capgirar un partit que s’havia posat repetidament costa amunt (61-60, minut 3:30). Crispetes i gaudir de l’espectacle en aquest tram de partit. L’intercanvi de cistelles era una realitat en el moment més delicat, per ambdós equips, de l’enfrontament. Laura Peña capgirava però Hempe, que acabaria amb 18 punts el partit, acaparava tot el protagonisme ofensiu de les vermelles i no deixava marge que els bons minuts de les urgellenques anessin a més. Nova cistella visitant obra d’Irati Etxarri i nova resposta local de Gimeno. Així entràvem a l’equador del quart, el qual agafava una intensitat altíssima (66-64, minut 5). S’allargava i s’allargava l’intercanvi de cops, amb tot en joc i conscients de la importància de la victòria. Hempe per elles, Resimont i Yurena per les nostres, una autèntica guerra generant punts des del perímetre. Aquesta igualtat s’estirava fins al punt d’entrar al darrer minut amb partit nou (73-73, minut 9). Entraven en joc les pissarres i la gestió dels temps morts. Ho intentava Cadí La Seu amb una jugada quasi culminada a la perfecció on, francament, podríem treure diverses conclusions contràries a les no decidides per l’equip arbitral. No anotava Quinn Dornstauder sota el cèrcol després d’un bon joc de peus i Cadí La Seu esgotava les faltes encara per fer per dificultar l’atac gallec. Torn ara per Cantero, al qual sí que li somreia la fortuna quan un triple molt ben defensat a Alba Prieto entrava tocant el tauler quan faltava un segon i mig per finalitzar el partit. Ho intentava Yurena Díaz amb un nou triple després de temps mort, però el cèrcol ho rebutjava plasmant així la derrota per 76-73.