Cadí La Seu conquereix Madrid i suma la quarta victòria en un partit que s’havia complicat moltíssim.

Horari atípic, i més fora de casa. Cadí La Seu arribava a Madrid per enfrontar-se a un equip imbatut al seu històric pavelló, l’Antonio Magariños, per jugar a les 21:00 hores de la nit i així quasi tancar la vuitena jornada de lliga. L’equip urgellenc amb totes les peces disponibles, a falta de la quasi recuperada Yurena Díaz, anava amb tot contra un gran rival.

Primera part

Primers minuts de tanteig on destacava la vilanovina Gala Mestres amb 7 punts dels 9 primers de les nostres. Les locals es mostraven consistents en atac i ambdós equips responien a les cistelles dels conjunts rivals. L’entrada a pista de Quinn Dornstauder donava força a les nostres dins la zona i aconseguia quatre punts per girar la truita altra vegada amb el 11-13 en el marcador. El darrer tram del primer període ha estat clarament urgellenc gràcies a una gran feina darrere i encert al davant on Georgina Bahí anotava el 13-18 després de porta endarrere. Tancant la nostra cistella i negant qualsevol segona opció del quadre estudiantil, Cadí La Seu ficava la cirereta al pastís amb un triple d’Ariadna Pujol quasi sonant la botzina per tancar el període amb l’avantatge de 15-21.

Segon quart igualadíssim i ple d’imperfeccions dels dos conjunts. Les nostres colpejaven primer buscant i trobant els avantatges interiors amb cistella de Serena-Lynn i dos tirs lliures de Maria Jespersen després de treure falta sota el cèrcol. Posava el 7-2 de parcial Georgina Bahí obrint el camp i sumant un nou triple pel màxim avantatge del partit amb el 17-28. Punt d’inflexió per les locals pujant moltíssim la intensitat i creant molts dubtes a les nostres. Arica Carter liderava el parcial, ara local, de 7-0 per atansar a les seves amb el 24-28. El darrer triple de Carter era clara mostra de la desconnexió defensiva visitant, on l’americana s’aixecava totalment sola. En l’equador del quart trencava la sequera anotadora Ariadna Pujol per entrar un tram boig de partit, deu pilotes perdudes per les locals i nou per les visitants. Minuts més de defenses que de bàsquet vistós, el qual sortia afavorit Movistar Estudiantes amb nou triple de Carter però on Cadí La Seu tornava a mostrar una versió solida al darrere. Ariadna Pujol tornava a trobar forat i anotava el seu setè punt per tancar altra vegada el període per l’igualat 27-32 a la mitja part. Bernat Canut aconseguia portar el partit on volia, deixant a un equip amb més de 70 punts de mitja per partit amb només 27 al descans.

Juan Pelegrín
Fotografia: Juan Pelegrín

Segona meitat

Duríssim tercer quart amb un Movistar Estudiantes que sortia a mossegar amb l’obligació de capgirar el resultat. La primera cistella d’Ariadna Pujol era ràpidament contestada per una de Gretter, úniques cistelles en quatre minuts de joc en un nou assalt de defenses. Les madrilenyes trobaven la superioritat i inspiració de Raman per atansar a les seves amb el 33-36 després de parcial de 4-0. Les urgellenques seguien adaptant-se o bé intentar respondre a l’ambient hostil i la duresa en el joc. Ho feia Irati Etxarri amb una cistella amb falta addicional per contestar a l’anterior de la referent ofensiva d’Estudiantes, Leslie Knight. Les urgellenques trobaven l’encert amb Laura Peña i Danni Williams que, gràcies a dos triples, catapultaven a les nostres amb el 37-47 quan restava menys d’un minut. Reacció local com era d’esperar amb un triple però on Laura Peña també tenia molt a dir amb una cistella sobre la botzina per tancar el tercer quart amb el 40-49.

Irati seguia amb la bona inèrcia visitant amb una cistella per tornar als onze punts d’avantatge, 40-51. Una falta antiesportiva de Serena-Lynn seria l’inici del quart amb clar color estudiantil. Les d’Alberto Ortego seguien pujant la intensitat sense que el marcador de faltes pugés en la seva contra i esgotant mica en mica a un Cadí La Seu que se li posava molt en contra el partit amb el 51-55. Tornar a la pauta de treball que t’han be havia funcionat durant molts minuts, treball basat des del darrere. Cada vegada que la pilota entrava dins del cèrcol semblava que el partit es decantés per un costat o per l’altre. Una gran defensa urgellenca bloquejava l’atac madrileny i era el torn de Cadí La Seu amb el delicadíssim 54-56. Moments calents de partit per la persona amb més sang freda al Magariños en aquell instant. Laura Peña anotava pel 54-58 i provocar així el temps mort local a falta de 28 segons i tot encara per resoldre. Defensa, defensa, defensa i més defensa per eclipsar a un Estudiantes que aconseguia anotar en quarta opció a falta de 4 segons. La cistella de Knight arribava però el treball defensiu d’Irati Etxarri li donava mig partit a les visitants. Una falta ràpida enviava a Ariadna Pujol a la línia de tirs lliures i la mataronina n’anotava un dels dos. Nou temps mort on Movistar Estudiantes buscaria un triple finalment ben llançat per Carter però que, per fortuna de les nostres, no acabaria entrant. Resultat final ajustat de 56-59.

Victòria vital, importantíssima i de les que valen el doble. Trenquem la imbatibilitat d’un rival molt dur que quasi bé ens capgira un partit treballadíssim. Sumem una quarta victòria a la lliga molt especial i amb especial dedicatòria al nostre fotògraf, l’Agustí Peña en la recent pèrdua de la seva mare. Per tu, Agustí!

Sent el Sedis!

MOVISTAR ESTUDIANTES (56): Melisa Gretter 7, Arica Carter 15, Maria Espin 2, Leslie Knight 13, Sofia Da Silva 4 -cinc inicial- Carmen Grande 3, Atonye Nyingifa 4, Gracia Alonso 3, Agostina Burani, Jana Raman 5, Begoña De Santiago. 8 de 10 tirs lliures; 15 de 45 T2; 6 de 21 T3; 37 rebots (26+11); 16 faltes.

CADÍ LA SEU (59): Laia Raventós 2, Gala Mestres 9, Maria Jespersen 4, Irati Etxarri 6, Serena-Lynn Geldof 2 -cinc inicial- Laura Peña 7, Ariadna Pujol 10, Danni Williams 5, Georgina Bahí 7, Quinn Dornstauder 7. 8 de 10 tirs lliures; 18 de 39 T2; 5 de 18 T3; 37 rebots (27+8); 16 faltes.

Parcials: 15-21; 12-12; 13-17; 0-0.
Àrbitres: Palomo, Garcia, Ortiz.
Incidències: Vuitena jornada de la Lliga Femenina Endesa celebrada al Movistar Academy Magariños de Madrid.

Imatges del partit: Juan Pelegrín.