Una més a Canàries, ens quedem sense adjectius per aquest equip

Aquest equip no té sostre, i ho ha tornat a demostrar. Cadí La Seu ha superat a Spar Gran Canaria al mític pavelló La Paterna per 69 a 77. Les de Bernat Canut han anat de menys a més en defensa per aconseguir capgirar un partit que ja s’esdevenia molt dur i costa amunt. Així hem viscut una nova victòria d’un Cadí La Seu, constituït per un meravellós grup humà, que no es cansa de tocar el cel amb les mateixes mans.

Primera part

Cadí La Seu començava el partit amb el cinc inicial format per Peña, Pivec, Pujol, Etxarri i Tunstull. Com comentàvem en la prèvia, una pista molt complicada on l’Spar Gran Canaria no té por de cap rival que passa per aquí. El primer atac el convertia Millán des de la línia de tres punts, clara mostra de les intencions de l’equip canari, jugar sense complexos i per totes. Ariadna Pujol, en el dia del seu aniversari, contestava amb una penetració marca de la casa, però les locals dominarien gran part del primer quart i donarien la primera estacada. El temps mort de Bernat Canut arribava tot just passat l’equador de quart, on Spar Gran Canaria dominava en ambdós costats de pista i feia molt mal a les errades defensives urgellenques (minut 6, 14-6). L’aturada del partit, però, no serviria perquè l’equip canari deixés de prémer l’accelerador, i les nostres, liderades per Irati Etxarri i Jewel Tunstull, continuaven patint molt en atac i en defensa. Tancaríem el primer quart amb el 23-14, resultat encara bo tot i els errors no forçats i pèrdua de la lluita en el rebot davant un rival que estava sent clar dominador del partit.

El segon assalt començava en la mateixa tònica que el primer. Jewel Tunstull anotava una cistella més addicional que ens donava empenta i ganes de creure-hi per continuar remant, però la resposta local arribaria en el següent atac i de manera fàcil (minut 1, 25-17). Les de Bernat Canut estaven veient que les locals no els hi farien gens fàcil la seva feina de poder tornar a ficar-se en el partit. Tocava posar-se mans a l’obra per competir davant un rival molt dominador en el rebot i dur en els dos costats de pista. Els minuts passaven ràpidament sense anotació, amb diverses bones accions defensives per part dels dos equips. Hi posava fi Jewel Tunstull amb el seu vuitè punt, liderant a l’equip en anotació i provocant el primer temps mort de Ramos (minut 3, 28-19). Cadí La Seu començava, de mica en mica, a mostrar una versió més sòlida o, si més no, més clara de com poder fer mal a un Spar Gran Canaria sòlid al darrere i inspirat al davant. Superat l’equador de període, les nostres començaven a picar pedra mostrant la voluntat de revertir la tònica del partit. La dupla Peña-Raventós seria clau per creure-hi i fer factible una gran remuntada superats els primers vint minuts. La gran millora al darrere permetia a les nostres fer el seu joc, corrent i culminant contraatacs, com el de Mikayla Pivec per empatar un marcador que fins ara es trobava més distant del mostrat (minut 7:30, 34-34). En els darrers minuts, amb l’equip urgellenc totalment encès i menys errat tàcticament, es basaria el joc en la defensa. Laura Peña, però, encenia a les seves companyes i mitja Seu d’Urgell en anotar un triple en la botzina i ficar-nos per davant per primera vegada en tot el partit. 38-39 de camí als vestidors i la pauta ben marcada per poder continuar competint en aquest duríssim partit. La lluita en el rebot i la defensa, favorables clarament a les canàries, eren totalment clau com ja estava previst.

Samuel Melián
Fotografia: Samuel Melián

Segona part

Tornada dels vestidors amb un inici i primera meitat de període absolutament frenètica, plena de punts i intensitat. Millán i Nesbitt s’encarregaven de refredar la reacció urgellenca amb dos triples en tot just passat el primer minut d’aquest tercer quart (minut 1, 44-39). Cadí La Seu entrava en la lluita i començava un intercanvi de cops preciós en La Paterna. Les locals es mostraven molt sòlides i superiors en el rebot ofensiu, encara que no ho mostressin les errades estadístiques, i ho aprofitaven al màxim per continuar fent-nos mal amb una Giomi que anotava una cistella més addicional (minut 2:30, 47-40). En l’altre cèrcol, Paula Strautmane confirmava la dinàmica que estava portant el partit amb un triple des de la cantonada per continuar fent l’estira-i-arronsa (minut 3, 47-43). A partir de llavors, les nostres aconseguien tancar un parcial favorable de 0-7 per tornar a empatar el partit amb dos tot just arribats a l’equador (minut 5, 47-47). Amb l’intercanvi de cops com a protagonista, Bernat Canut aturava el partit per donar oxigen a les seves i seguir polint el rebot, ja que Spar Gran Canaria seguia alimentant-se moltíssim de les segones i terceres opcions (minut 7, 53-50). Un gran tram final de les visitants, protagonitzats per un excels treball al darrere novament, ens donaria oxigen per seguir en la lluita amb el 57-55 final. Irati Etxarri castigava ara al sonar la botzina després d’un gran contraatac iniciat per la capitana Ariadna Pujol.

El darrer quart seria d’autèntic infart, com si no ho anéssim veient durant els últims trenta minuts de partit. Anirem per feina per poder-ho explicar de la manera més ràpida i clara possible. Els primers minuts han estat una autèntica batalla campal sobre el terreny de joc. La intensitat ja havia incrementat moltíssim en comparació a la primera part, i Spar Gran Canaria és molt mal client en un partit tan i tan físic. Jewel Tunstull, en la versió, possiblement, més competitiva de la temporada capgirava novament el marcador a favor nostre gràcies a un tir lliure (minut 3, 59-60). Òbviament, quedava un autèntic món de partit i calia seguir lluitant en el fang davant un rival que encara lluitava tot moviment de pilota a pista. Laura Peña entrava en calor, però alhora amb la sang freda que tant la caracteritza, per anotar una cistella que seria molt important pel tram final de partit. Aquests darrers dos punts provocaven el temps mort de Ramos i significarien el canvi de xip definitiu per no deixar escapar un partit que pintava molt i molt negre (minut 4, 59-64). El plantejament del tècnic rival era una pressió a tota pista per intentar provocar els errors d’un Cadí La Seu que no tenia problema en trencar-la i certificar el màxim avantatge d’una Jewel Tunstull que continuava imperial (minut 5, 59-66). Spar Gran Canaria apareixia, perillosament, amb una Caldwell que volia acomiadar-se del seu equip i afició culminant una remuntada de llibre, la qual no seria la primera que ja aconseguia enguany. Una gran cistella de l’americana seria la penúltima del seu equip en joc (minut 5:20, 61-66). Les de Bernat Canut, llavors, començarien a mostrar un nivell defensiu que ens donaria una nova, i espectacular, victòria. Ariadna Pujol tornava a tirar de caràcter i d’orgull per culminar una entrada per la dreta que ens aixecava de la nostra cadira, fent vàlida la gran tasca de tot l’equip al darrere en aquests últims minuts (minut 8:30, 63-68). Al darrere, Irati Etxarri culminava amb un tros de tap tota la feinada en defensa. En resum, un Cadí La Seu amb gana competitiva amb moltes ganes de no deixar escapar la divuitena. El darrer minut s’allargava moltíssim, i aquí Laura Peña ha culminat una sèrie des del tir lliure que poques jugadores, i jugadors, tenen la tranquil·litat de fer realitat. La de Vilassar de Mar ha estat la cirereta del pastís tancant un partit on cinc jugadores blanc-i-blaves han superat els dobles dígits en anotació. 69-77 final i tornem a casa amb una victòria que val molt més que un senzill increment numèric.

Nit de dissabte a les illes per celebrar i valorar l’aconseguit ara i durant tota la temporada. L’equip descansarà per tornar a la feina amb, ara sí, l’objectiu de gaudir de la seva tercera Copa de la Reina, on no estarem soles. Són divuit victòries i seguim ocupant, virtualment, la tercera posició a la taula de la Lliga Femenina Endesa. Res més a afegir, això és una bogeria.

Sent el Sedis!

SPAR GRAN CANARIA (69): Valerie Nesbitt 18, Blanca Millán 19, Maya Caldwell 10, Sokhna Fall 9, Lydia Giomi 7 -cinc inicial- Carla Brito 6, Gara Jorge, Justina Kraujunaite, García, Manchón, Alex Obouh, Padilla. 11 de 15 tirs lliures; 20 de 47 T2; 6 de 26 T3; 31 rebots (22+9); 24 faltes.

CADÍ LA SEU (77): Laura Peña 14, Mikayla Pivec 10, Ariadna Pujol 7, Irati Etxarri 16, Jewel Tunstull 14 -cinc inicial- Laia Raventós 10, Júlia Soler, Paula Strautmane 3, Klaudia Lukacovicova 2, Montse Brotons 1. 31 de 37 tirs lliures; 20 de 39 T2; 2 de 9 T3; 35 rebots (31+4); 22 faltes.

Parcials: 23-14; 15-25; 19-16; 12-22.
Àrbitres: Zafra, Rios, Villanueva.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-sisena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pabellón Polideportivo de La Paterna.
Imatges del partit: Samuel Melián.