Derrota amb el cap ben alt davant el líder invicte

Cadí La Seu no ha tingut opcions davant el líder invicte de la competició. L’equip entrenat per Roberto Íñiguez, imposant-se clarament en els primers deu minuts, no ha donat opcions a sorpreses i segueixen a ritme de transatlàntic el seu viatge aquesta temporada.

Primera part

Primer assalt de l’enfrontament realment complicat per un Cadí La Seu que es veia clarament superat en tots els aspectes de joc pel líder invicte de la competició en la segona meitat del període. En el primer intercanvi de cops ja es veia el clar plantejament del rival. Desgastar a les locals a partir de la defensa i incomodar-les pujant la pressió a tota pista i les línies de passada per dificultar la mobilitat del seu atac. Les de Bernat Canut difícilment trobaven situacions en atac on ficar pilotes a Quinn Dornstauder i era el joc exterior el que havia de donar passades endavant en responsabilitat ofensiva. El conjunt urgellenc responia a les cistelles visitants fins a l’equador del quart, on Yurena Díaz generava quasi tots els punts del seu equip mantenint-lo així en l’estira-i-arronsa (9-12, minut 5). Perfumerías Avenida feia un canvi de xip a llavors per tapar els pocs forats que deixava en el seu cèrcol i deixava a Cadí La Seu sense poder superar els 9 punts anotats fins a la darrera cistella del quart, obra d’Irati Etxarri. Abans d’això el líder invicte deixava molt clar sobre el parquet del Palau d’Esports el perquè del seu domini a la Lliga Femenina Endesa i col·locava un parcial de 0-13 que deixa tocat a Cadí La Seu. Les germanes Samuelson s’apoderaven del partit repartint-se la feina. Katie Lou com acostuma a fer apuntalant l’anotació del seu equip amb nou punts amb només un tir de camp fallat. Karlie saltant a tota ajuda defensiva i fent la feina bruta perquè, de moment, les seves companyes generessin en atac. Domínguez, la qual complia el seu partit 501 amb Perfumerías Avenida, generava i rematava la feina una Diallo que sortia de titular i complia, amb nota, anotant 8 punts sense errada en els seus quatre tirs de camp. La lluita en el rebot també queia del costat del rival (10-2) i tot es posava molt costa amunt per un Cadí La Seu molt superat, com dèiem anteriorment, en aquests darrers cinc minuts de quart. 11-28 al marcador al primer quart.

Els primers i últims dos punts de Quinn Dornstauder, per fi trobada després de moure molt bé la pilota, inauguraven un quart que seria totalment oposat a l’anterior. El primer bàsquet de la canadenca, per desgràcia, li serviria a Perfumerias Avenida d’avís i tornava a col·locar un parcial important de 9-0 que obligava a Bernat Canut a aturar el joc (13-37, minut 3). En la represa del temps mort local, entrariem en un intercanvi de cistelles que beneficiava plenament a Perfumerías Avenida, ja que dominava amb claretat en el marcador. La connexió entre Laura Peña i Irati Etxarri agafaven ara el protagonisme ofensiu de les urgellenques, amb quatre i vuit punts respectivament, i plantaven cara al trident exterior rival format per Rodríguez, Cazorla i Domínguez i aconseguien que no s’agreugés la distància en el marcador (21-45, minut 7). Un darrer parcial favorable a les locals de 5-2 tancava el marcador al descans amb el 26-47. En l’àmbit estadístic, la valoració global es disparava a favor de Perfumerías Avenida (24-59) i baixaven mínimament el seu encert amb un 62% en tirs de dos i 54% en tirs de tres punts. Dos períodes per endavant on l’inici de tercer quart marcaria un dels dos possibles destins del partit: Un partit sentenciat que es podia fer molt llarg o bé morir de peu per part d’un Cadí La Seu que ja remava a contracorrent des del 9-12.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

Segona meitat

Inici important del tercer període, tant per un equip com per l’altre. Cadí La Seu a la recerca de les bones sensacions i Perfumerías Avenida per sentenciar al més aviat possible l’enfrontament. Era aquest últim el que començava colpejant amb dos llançaments exteriors consecutius d’una Karlie Samuelson que acabaria aquest període amb tres triples. Laia Raventós sortia d’inici en la posició d’escorta i col·locava els primers punts de Cadí La Seu (28-53, minut 2). Seguint en la lluita per no marxar del partit i seguit amb una competitivitat digna, les urgellenques aconseguien jugar-li de tu a tu a les visitants i mantenir el frec a frec a mesura que passaven els minuts. Bernat Canut aturava el joc novament després d’una cistella, fàcil per ella, de Katie Lou Samuelson per seguir ajustant i intentar retallar distàncies en el marcador (40-63, minut 6:30). No serviria de molt més que de veure com el rival seguia imposant la seva llei, tancant els primers trenta minuts amb l’imponent 44-72.

El darrer quart no ha tingut molt a dir amb el partit totalment sentenciat i Cadí La Seu l’aprofitava per maquillar el resultat imposant-se en el marcador parcial fins a sonar la botzina. Perfumerías Avenida deixava anar l’accelerador i Cadí La Seu ho aprofitava plantant cara i intentant revertir la situació adversa en el joc per sumar bones sensacions de cara als següents, i importantíssims, enfrontaments. Minuts de descans per Quinn Dornstauder i de creixement per una Serena-Lynn Geldof que sumava sis punts en aquest darrer període. Passaven els minuts i amb el partit, insistim, totalment decantat el joc es tornava un pel brusc per la indiferència dels àrbitres a seguir intentat vetllar per la salut d’unes jugadores que no es permetien cap mena relaxació tot i el desajust en el marcador. Així doncs, Cadí La Seu s’emportava aquest darrer assalt de pur tràmit i el partit finalitzava amb el 57-80.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

Després d’aquest partit, Cadí La Seu entra dins del grup “selecte” dels equips amb les vint-i-sis jornades disputades. Com sempre, descansar i tornar a la feina per preparar el pròxim partit d’aquest diumenge davant Lointek Gernika Bizkaia, també al Palau d’Esports.

Sent el Sedis!

 

CADÍ LA SEU (57): Laura Peña 6, Yurena Díaz 9, Laure Resimont 2, Irati Etxarri 13, Quinn Dornstauder 2 -cinc inicial- Laia Raventós 5, Gala Mestres 3, Georgina Bahí 9, Serena-Lynn Geldof 8. 7 de 10 tirs lliures; 22 de 45 T2; 2 de 8 T3; 22 rebots (19+3); 15 faltes.

PERFUMERÍAS AVENIDA (80): Maite Cazorla 6, Tiffany Hayes 4, Karlie Samuelson 14, Katie Lou Samuelson 21, Umi Diallo 8 -cinc inicial- Silvia Dominguez 7, Leonor Rodriguez 9, Andrea Vilaró 3, Nikolina Milic 6, Emese Hof 2. 10 de 12 tirs lliures; 17 de 33 T2; 12 de 26 T3; 41 rebots (29+12); 16 faltes.

Parcials: 11-28; 15-19; 18-25; 13-8.
Àrbitres: Lizana, Zamora, Fanes.
Incidències: Vint-i-unena jornada de la Lliga Femenina Endesa celebrada al Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell sense públic. Ariadna Pujol, per part de Cadí La Seu, i Marica Gajic, per part de Perfumerías Avenida, han sigut baixa.

Imatges del partit: Agustí Peña.

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir