La Seu d’Urgell, capital de la comarca de l'Alt Urgell, de més de 13.000 habitants, es troba a una altitud de 700 metres, i està situada entre els rius Segre i Valira, al bell mig del Pirineu, entre el Principat d´Andorra i les comarques de la Cerdanya i el Pallars Sobirà. Es configura com a centre de serveis de l’àmbitImatgePrincipal_fitxa pirinenc.
Destaca pel seu marc paisatgístic, la monumentalitat del nucli medieval, les instal·lacions olímpiques del Parc del Segre, la proximitat del Parc Natural del Cadí-Moixeró i del Parc de l´Alt Pirineu, i de quatre estacions d´esquí nòrdic, fets que l´han convertit en un important centre d´interès turístic.


La Seu d’Urgell, capital de la comarca de l'Alt Urgell, de més de 13.000 habitants, es
troba a una altitud de 700 metres, i està situada entre els rius Segre i Valira, al bell mig del Pirineu, entre el A la Seu hi conflueixen les carreteres que venen de Lleida, de Cerdanya i d´Andorra. La seva posició estratègica i la potència política del Bisbat d’Urgell, van consolidar la Seu com una de les ciutats més importants de la Catalunya mediaval.

La Seu és el principal centre i un dels més importants d’Europa de piragüisme Imagen1en aigües braves. Disposa d’una instal·lació modèlica per a la pràctica d’esports nàutics: El Parc del Segre, seu dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 en la modalitat de piragüisme en aigües braves, i seu de diverses manifestacions esportives d’àmbit mundial.
La principal empresa del municipi és la Cooperativa lletera del Cadí, que elabora formatges, mantega i mató, amb dos DOP, denominacions de qualitat de la UE.