Cadí La Seu torna a la competició amb la visita d’un nou, i exigent, rival directe.

Torna el bàsquet, torna l’emoció del bàsquet femení després de l’aturada per seleccions. Cadí La Seu ha estat treballant amb les jugadores disponibles durant bona part de la setmana i ha anat recuperant efectius a mesura que passaven els dies. En primer lloc arribaven les nacionals Gala Mestres i Laia Raventós, concentrades preparant el preolímpic de 3×3 amb la selecció espanyola. Després ho feia Serena-Lynn Geldof, tornada de guanyar els compromisos amb la selecció de Bèlgica, i per últim Maria Jespersen, la qual deixava una actuació personal encomiable amb uns 35 punts, en el darrer partit, que lideraven la primera victòria de la selecció danesa en un classificatori per l’Eurobasket vint anys després. Les de Bernat Canut comencen un tram final de primera volta que, de ben segur, estarà ple d’emocions. El pròxim rival és el Duran Maquinaria Ensino Lugo.

 

El rival: Duran Maquinaria Ensino

L’equip gallec dirigit pel jove Carlos Cantero compta amb un conjunt de jugadores on és barreja l’experiència en la Lliga Femenina Endesa i talent jove nacional. Aquest últim desgraciadament minvat per la lesió de llarga durada d’Alicia Villegas, la qual es perdrà el que resta de temporada i que des de la nostra entitat li desitgem la més propera i sana recuperació. Vega Gimeno i Bea Sánchez, les quals han acompanyat a Gala Mestres i Laia Raventós en la preparació del preolímpic 3×3, junt amb Natalie Van Den Adel es compaginen la posició de quatre i també de vegades la de tres, ajudant al perímetre i aportant físic lluny del cèrcol. El toc especial al partit el donen Laura Aliaga, Aleksandra Stanacev i Merritt Hempe, les quals tornen al Palau d’Esports després del seu passat amb la blanc-i-blava. Aquesta última, la qual va ser clau en el millor any en la història de Cadí La Seu, s’està trobant amb el seu millor bàsquet en els seus tres anys a la lliga: 16,1 punts i 4,3 rebots de mitja per partit per ocupar la quarta plaça com a màxima anotadora i valorada de la competició. L’americana Chatrice White és la jugadora que, a diferència d’Hempe a causa del seu tir exterior, ocupa de manera natural la posició de cinc. La jove sevillana Alba Prieto tanca un equip que arribarà amb nou efectius, amb l’ajuda de la jugadora del planter Marta Blanco, a la Seu d’Urgell després d’anunciar, abans de l’aturada, la baixa de Marta Tudanca.

Líder Lugo
Fotografia: Líder Lugo

Actualment ocupen la desena plaça de la taula amb quatre victòries i sis derrotes, mateix balanç que Cadí La Seu. En els tres últims partits, un correctiu duríssim a València, una victòria ajustada, però important, davant Embutidos Pajariel Bembibre i una nova derrota contundent davant un altre candidat al títol, l’Spar Girona. En les últimes dues temporades, Duran Maquinaria Ensino ha sigut el rival de Cadí La Seu en l’emocionant Open Day que enceta cada any la lliga i que, desgraciadament, no hem pogut viure enguany a causa de la pandèmia.

 

Les nostres

Tornada a la competició amb una vertiginosa, i molt ambiciosa, cursa final per tancar la primera volta. Tres partits al Palau d’Esports i dos desplaçaments, el d’aquest diumenge vinent a Gernika i el que tancarà la primera volta, el de Càceres. A l’horitzó una possible i il·lusionant participació en una nova edició de la Copa de la Reina com a objectiu assumible i a curt termini. Pas a pas i amb el següent partit entre cella i cella, Bernat Canut disposa d’onze jugadores per afrontar aquest partit després de la incorporació de Laure Resimont i de la tornada de Yurena Díaz a les pistes de bàsquet en el darrer partit.

Sedis Bàsquet
Laure Resimont en el seu primer entrenament amb CADÍ LA SEU. | Fotografia: Sedis Bàsquet

Declaracions Roger Vilaró

Com està l’equip després d’aquesta petita aturada?
“L’equip està amb ganes i confiança. Ens ha costat agafar el ritme després de l’aturada a causa que algunes jugadores han estat amb les seves seleccions i no podien entrenar totes juntes durant la setmana. A poc a poc incorporant totes les peces fent bons entrenaments i amb ganes de tornar a competir després de l’última derrota. Intentarem aprofitar al màxim aquests darrers partits de primera volta per seguir tenint les nostres opcions d’aconseguir objectius ambiciosos.”

Que esperem del pròxim rival?
“És un equip que té moltes jugadores amb talent i experiència a la lliga. D’aquestes, algunes ben conegudes com la Merritt, que havia estat amb nosaltres i actualment està fent una molt bona temporada. De ben segur que no ens ficaran les coses fàcils, però que, amb les noves incorporacions que hem pogut fer en aquesta aturada i el fet de jugar a casa, encara que no puguem tenir el suport del nostre públic, hem d’aconseguir treure aquests partits.”

La nova incorporació: Laure Resimont.
“És una jugadora en la qual ja portàvem temps fixant-nos i que segueix en la línia dels fitxatges que el club pot assolir. És una jugadora jove amb moltíssim talent, de fet amb molta projecció en l’àmbit europeu, que ens donarà intensitat i ganes. Esperem que s’aculli ràpidament a la nostra manera d’entendre el joc, gràcies al fet que ve procedent de jugar bàsquet FIBA, i que pugui sumar des del primer moment.”

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

El partit es disputarà dijous 19 de novembre a les 20:00 hores al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell a porta tancada i serà retransmès per Canal FEB.

Sent el Sedis!

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir