Comença la campanya de recollida de joguines “Jo també vull jugar”.

La iniciativa solidària de Càritas d’Urgell, adreçada a les famílies en situació de vulnerabilitat, compta amb la col·laboració de l’AE Sedis Bàsquet, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i la Residència Caser d’Oliana.

Càritas d’Urgell ha presentat aquest divendres la campanya de recollida de joguines a la comarca de l’Alt Urgell “Jo també vull jugar”. Els punts on es podran aportar joguets seran el Centre Residencial Caser, el local de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, la seu de Càritas d’Urgell i el Palau d’Esports de la Seu d’Urgell.

La proposta té com a objectiu tenir aquest Nadal joguines per a les famílies de la comarca en situació de vulnerabilitat. La campanya s’articularà a través de diverses accions. El director de Càritas d’Urgell, Josep Casanova, ha fet aquest divendres la presentació de la iniciativa solidària juntament amb alguns representants de les entitats que fan possible el projecte. Hi han assistit el president de l’AE Sedis Bàsquet, Pere Porta; Joan Canut, de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, i Ester Valle, de la Residència Caser d’Oliana. També s’ha involucrat en la campanya la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet.

La recollida començarà aquest dissabte, 15 de desembre, i s’allargarà fins al dia 23 a Caser Residencial Castell d’Oliana. Del 17 al 21 de desembre es farà a la seu de l’Associació d’Hostaleria, al carrer Mare Janer de la Seu d’Urgell, i del 15 al 27 de desembre, al Palau d’Esports. El 27 de desembre a les 21.00 hores es jugarà un partit per animar tothom a col·laborar.

Josep Casanova ha manifestat que l’aposta és “allargar la vida de les joguines quan estan en un bon estat”. I ha remarcat: “La joguina no ha d’esdevenir un residu; és un objecte que transporta amor entre persones”. A la Residència Caser d’Oliana, participaran en la recollida familiars i usuaris. L’Associació d’Hostaleria promou que els socis i membres hi prenguin part. Per la seva banda, Pere Porta, president del Sedis Bàsquet, ha explicat que en aquest tercer any consecutiu de campanya “s’insta tota la família del club a aportar i a que sigui sensible a la realitat social”.

Gairebé 200 joguines recollides el 2017

L’any passat es van recollir 190 joguines i només se’n van poder aprofitar la meitat, ja que els joguets en mal estat són retirades. Un total de 37 infants de 20 famílies es van beneficiar de la campanya a la ciutat de la Seu d’Urgell i a la comarca, i s’espera que enguany siguin unes 25 famílies les que rebin les aportacions.

Font: (Ràdio Seu)

Compartir

ens Deixa una resposta