Jovana Nogic, talent serbi-portuguès pel perímetre de Cadí La Seu.

Jovana Nogic, provinent de la universitat de Providence, reforçarà el perímetre de Cadí La Seu i es converteix en la tercera incorporació per la temporada vinent.

La jugadora de 21 anys va néixer a Sèrbia, exactament a Belgrad, però amb només 2 anys ella i la seva família es van traslladar a Lisboa. És per això que la Yoyo, així es fa dir i és amb el nom pel qual és coneguda, té nacionalitat sèrbia i passaport portuguès.

Per aquest motiu, el talent basquetbolístic de la Yoyo va néixer i créixer a Portugal, tot i estar batejat amb el famós toc de màgia de les terres balcàniques. Després d’un primer any defensant els colors del CB Albufeira va jugar amb l’Imortal DC, on hi va estar dos anys. L’etapa més duradora la va viure amb el SL Benfica, on hi va jugar vuit anys. Va ser en aquell moment on va rebre l’oportunitat de viure el somni americà de la mà del Providence College.

En la seva etapa a la NCAA va promitjar, en total durant els seus quatre anys, un 40% en llançament exterior i un 90% des de la línia de tir lliure. Tot i viure gran part de la seva vida a Lisboa, la seva selecció ha estat la Sèrbia, on també ha format part de les seleccions inferiors del país. Sis tornejos oficials disputats, cinc europeus i un mundial, aquest amb l’equip U19.

Bernat Canut, entrenador de Cadí La Seu, ens fa la seva valoració de la jugadora: “Nogic és una jugadora amb un talent especial amb el tir. És una aler gran amb molta facilitat per carregar el llançament i això dificulta molt la seva defensa. Jove, amb molta ambició i gana per fer carrera. Segur que ens aportarà moltíssim.“.

Avui dia, l’equip ja compta amb les següents jugadores de cara la temporada vinent: Yurena Díaz, Laura Peña, Anna Palma, Ariadna Pujol, Irati Etxarri, Elin Gustavsson, Georgina Bahí i Jovana Nogic, l’última en incorporar-se al projecte urgellenc.

¡Benvinguda Yoyo!

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir

ens Deixa una resposta