Sydney Wiese, talent WNBA pel nou joc exterior de Cadí La Seu.

Nascuda a Phoenix, Sydney Wiese va créixer jugant a bàsquet de la mà del Pinnacle High School on va acabar tenint al seu pare d’entrenador en el seu últim any en l’institut. En aquest, va acabar de confirmar el seu lideratge a pista registrant 18,5 punts i 5,2 assistències per acabar sent escollida com a Arizona Big Schools Player of the Year l’any 2013.

Un cop finalitzada la seva etapa d’institut, va apostar seguir creixent com a jugadora a l’equip universitari Oregon State University Beavers on va mantenir un gran nivell de joc durant els quatre anys universitaris promitjant un total de 13,5 punts amb un 43% en el llançament exterior, 5 rebots i 4,7 assistències per partit. A part d’aquests números, són molts els premis individuals que ha guanyat la Sydney, com també una medalla d’or amb la selecció d’Estat Units als Jocs Mundials d’Universitats, celebrats a Corea del Sud l’any 2015.

L’any 2017, just finalitzar la seva etapa universitària, va ser escollida per Los Angeles Sparks en l’onzè lloc de la primera ronda del draft de la WNBA. Tot i no disposar de gaires minuts de joc, va sorprendre a tothom anotant 22 punts (6 triples) en el seu segon partit defensant els colors dels Sparks davant els Washington Mystics. Fora de temporada WNBA ha jugat pels Townsville Fire de la lliga australiana l’any 2017 i pel A.S. Ramat Hasharon de la lliga israeliana la temporada passada. Avui dia segueix defensant els colors de Los Angeles Sparks en aquesta, acabada de començar, nova temporada on juga uns 20 minuts de mitja als Estats Units i posarà rumb a la Seu d’Urgell un cop finalitzi el seu compromís amb l’equip californià.

Bernat Canut ens dóna la seva valoració sobre la incorporació de la Sydney: “Aquesta jugadora feia molts mesos que estava a l’agenda. Era una il·lusió i s’ha convertit en una realitat. La classificació Europea i la dinàmica de grup de la temporada passada ens ha ajudat molt a l’hora d’atreure-la cap a la Seu d’Urgell. Sydney Wiese és una jugadora descarada, amb un talent enorme i amb molt caràcter competitiu. És una líder dins i fora de la pista, estem convençuts que s’adaptarà molt bé a l’ecosistema Sedis.

Així doncs, amb aquesta última incorporació ja tenim l’equip casi al complert per la temporada vinent: Yurena Díaz, Laura Peña, Anna Palma, Sydney Wiese, Ariadna Pujol, Irati Etxarri, Elin Gustavsson, Georgina Bahí, Jovana Nogic i Tinara Moore.

Benvinguda Sydney!

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir

ens Deixa una resposta