S’acaba el somni europeu

El viatge a Europa s’acaba de forma cruel, després de caure derrotades contra l’Spar Girona en el partit de tornada de vuitens de final per 68 a 39, en una dia molt gris de cara a cistella.

Tot i la derrota, el pas del Cadí per aquesta Eurocup és molt meritori, quedant primeres de grup contra dos bons equips com el Flammes Carolo i el Zabiny i vencent amb contundència al Castors Braine als setzens de final.

Primera part: el Girona té tot l’encert que el Cadí no troba

Com ja havia passat en els darrers partits, les gironines han començat molt fortes i de seguida s’han ficat 7 punts per sobre, amb un parcial de 7 a 0. La Maggie ha trencat aquest parcial amb una cistella després de rebot i ha liderat un parcial a favor del Cadí de 0 a 8. A partir d’aquest moment, el Cadí ha estat 3 minuts sense anotar. Això ho ha aprofitat el Girona, qui liderat per Gardner, ha tancat el quart amb un 16 a 11 a favor.

El segon període, amb un parcial de 21 a 7 ha estat molt negatiu pels interessos de les urgellenques. El Girona ha pujat la intensitat defensiva i ha aconseguit força robatoris de pilota que han acabat amb contraatacs fàcils. La lluita de Labuckiene al rebot i l’encert de Peña des del triple han portat al Girona a manar de 19 al descans (37 a 18).

Segona part: s’allunya la possibilitat de remuntar

Les de Fabián Téllez han sortit amb una major intensitat defensiva però sense encert. Tolo començava a dominar a la pintura, ben assistida per López. Una entrada de l’Elise ha significat l’inici d’un parcial de 0 a 8 favorable a les urgellenques, amb uns bons minuts de la Lotta. Magarity ha trencat aquesta bona ratxa i amb un tap sobre l’Amber s’ha posat fi al tercer període amb el marcador de 47 a 31.

L’energia de les jugadores urgellenques ja estava sota mínims i això ho ha aprofitat el Girona per marcar-se un parcial de 21 a 8 i liquidar el partit. En aquest últim quart han destacat Etxarri (ex-Cadí) i Tolo en atac, mentre que pel Cadí només la Sierra veia cistella. Al final, 68 a 39 per l’Spar Girona.

SPAR GIRONA (68): Peña 5, Magarity 8, Mendy 1, Parra 3, Etxarri 9, Tolo 12, Ygueravide 0, Bertsch 13, López 2, Gardner 5, Labuckiene 10, Cargol 0.

CADÍ LA SEU (39):Elise Ramette 0, Ana Palma 5, Júlia Soler 0, Veronika Remenarova 2, Zoe Hernández 0, Lotta-Maj Lahtinen 4, Margaret Bair 10, Amber Melgoza 6, Sierra Campisano 5.

Parcials: 16-11, 21-7, 10-13, 21-8
Àrbitres: Grigioni, Pedroso, Bowe
Incidències: partit corresponent a la tornada de vuitens de final de la FIBA Eurocup Women disputat al Pavelló de Fontajau.