ESFORÇ GEGANT SENSE RECOMPENSA

Derrota del Cadí la Seu a la Fonteta, per 72 a 59, després d’uns intensos 40 minuts contra un enorme rival com és el València Basket. La manca d’encert des de la línia de 3 i el gran nombre de pilotes perdudes va condemnar al Cadí. Per part de les urgellenques, la millor jugadora va ser l’Anna Palma, amb 16 de valoració (8p, 9r). L’MVP del partit se’l va endur la taronja Merritt Hempe, amb 16 punts i 21 de valoració.

Primera part: el València comença a agafar distàncies

El primer quart va ser una exhibició de la pivot taronja Merritt Hempe, anotant 12 punts en només 7 minuts de joc, gràcies a una bona circulació de pilota del seu equip. El Cadí, però, no va deixar que el València s’escapés en el marcador, gràcies a unes bones cistelles de la Júlia i la Veronika. El quart acabava amb un correcte parcial de 21 a 14.

En el segon quart, la Maggie i l’Anna van agafar el timó de l’equip en atac, connectant bons tirs de 2 punts, però seguíem sense poder anotar de 3 (0/6). El València va poder seguir sumant punts amb certa facilitat, sobretot a través de les penetracions de la Queralt Casas. En els primers 20 minuts, el Cadí ja portava 11 pèrdues, el que dificultava poder escurçar distàncies. Anàvem a vestidors amb un 39 a 27 al marcador.

Fotografia: València Basket

Segona part: més igualat

Per fi trobàvem l’encert des de la línia de 3, amb un triple de la Júlia i un altre de la Carmen, però les 7 pèrdues de pilota del Cadí i 8 punts gairebé consecutius d’una inspirada Rebecca Allen impedien a les urgellenques retallar la distància en el marcador. Entràvem als últims 10 minuts amb 14 punts per sota (56 a 42).

L’últim període es va decantar a favor del Cadí la Seu (16-17), però no va ser suficient per poder disputar la victòria. En aquest quart, la Maggie i la Júlia van poder sumar força punts, enfilant-se als 12 i 16 punts respectivament. Tota i l’enorme lluita en el rebot (33 a 41), les 24 pèrdues de pilota van ser un obstacle massa gran.

València basket Fotografia: València Basket

VALÈNCIA BASKET (64):Hempe 16, Fingall 10, Ouviña 3, Buenavida 3, Torrens 0, Allen 13, Casas 11, Romero 0, Carrera 7, Gulich 4, Contell 5.

CADÍ LA SEU (88):Cameron Swartz 0, Elise Ramette 0, Ana Palma 8, Carmen Grande 5, Júlia Soler 16, Veronika Remenarova 9, Zoe Hernández 0, Lotta-Maj Lahtinen 3, Margaret Bair 12, Sierra Campisano 6.

Parcials: 21-14, 18-13, 17-15, 16-17
Àrbitres: Morales, García, Martínez
Incidències: Partit corresponent a la 5a jornada de la Lliga Femenina Endesa, disputada al Pavelló Municipal Font de Sant Lluís.

Imatges del partit: FIBA Eurocup Women.