Duel espectacular al fortí del Palau i setzena victòria al sac

Cadí La Seu continua protegint el Palau després d’un autèntic partidàs entre dos equips que ens han brindat un espectacle sublim de bàsquet. De més anotació a menys, el partit s’ha decidit en un autèntic cara o creu, on el físic ha agafat un protagonisme brutal com ja era d’esperar. En fi, així hem vist una nova proesa de l’equip urgellenc davant la seva afició.

 

Primera part

Bé, el primer quart començava amb un ritme frenètic i conclouria de la mateixa manera després d’un autèntic festival anotador per part dels dos equips tot i les bones defenses ofertes a pista. La igualtat era impressionant en un intercanvi de cops protagonitzat per dos equips on la diferència en el marcador no superava els quatre punts. Superats els cinc primers minuts de partit, les grans continuacions cap al cèrcol i efectivitat de Jewel Tunstull junt amb una Mikayla Pivec decidida a atacar, lideraven un Cadí La Seu que aguantava el gran inici de Dongue i Atkinson d’un Kutxabank Araski dominant en el rebot i castigant els errors no forçats urgellencs (minut 6, 14-14). Amb el rellotge que no s’aturava, les primeres rotacions arribaven. Les d’Urieta agafaven el màxim avantatge en aquest canvi de peces, marxant en el marcador després d’un triple de Sánchez (minut 8, 14-21). El partit agafava color verd encarant el tram final de quart, amb un rival molt dominador sobre la pista. Tot i això, Cadí La Seu faria la primera premuda de dents, de les tantes que s’han fet, per atansar-se en el marcador en finalitzar el primer quart amb el 20-23 final després d’un triple de caràcter de Lukacovicova i un tir lliure de Montse Brotons.

Kutxabank Araski començava fort, molt fort el segon quart. Amb el físic com a principal arma, Seda provocava falta personal i sumava des del tir lliure en pocs segons disputats de joc (minut 1, 20-25). Amb la por d’anteriors partits, Cadí La Seu li costava trobar encert ara per contestar el bon estat de forma del rival. Apareixia Paula Strautmane en el pitjor moment per inventar-se una cistella a mitja distància que desencadenaria una nova reacció visitant novament protagonitzada per Atkinson (minut 2, 22-27). Tanmateix, la dorsal número catorze de Cadí La Seu sumava, perillosament, la seva tercera falta personal intentant no deixar anotar fàcil a un rival molt vertical i fort. Anant a remolc i picant pedra, Laura Peña també treia pit anotant un triple que ens tornava a atansar (minut 3, 25-27). La posterior entrada de Laia Raventós, compartint pista amb Laura Peña, també seria clau en una nova reacció local que provocava el temps mort visitant després d’una nova assistència per una Jewel Tunstull que resolia totes les pilotes que se li donaven sota el cèrcol (minut 4, 28-29). Moment calent de partit on, insistim, s’estava veient un intercanvi preciós de cops i de bàsquet. Apareixia novament Atkinson silenciant el Palau amb set punts de manera consecutiva per ja sumar-ne 17 i provocar ara el temps mort de Bernat Canut (minut 6, 32-36). En la represa el joc es traslladava, naturalment, a les defenses i passaven els minuts. En el tram final, Atkinson amb el seu 19è punt tornava a allunyar a sis punts a un Kutxabank Araski que, ara sí, volia tancar el quart amb un bon avantatge (minut 8, 32-28). Com un mirall del primer quart, Cadí La Seu reaccionava i ho feia mitjançant la tripleta Peña, Irati i Tunstull. Una reacció que feia decantar el marcador parcial a favor i deixar el marcador amb l’igualadíssim 40-40.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

Segona part

Repressa de joc després d’un descans als vestidors. Urieta movia fitxa per canviar el plantejament d’un partit que s’anava, a favor seu, a molts punts. Veien el gran, i sorprenent, ritme anotador de Cadí La Seu, l’entrenadora visitant apostava per una defensa zonal 2-3 que acabaria superant la pissarra de Bernat Canut. Les de la Seu d’Urgell continuaven fent mal, molt mal, amb les continuacions de Jewell Tunstull cap a la cistella després de bloc directe o mitjançant grans triangulacions ofensives. L’americana ja en sumava 18, mentre que Irati Etxarri l’anava alimentant i també sumant amb els seus tirs marca de la casa (minut 5, 48-45). Avantatge de tres punts per les locals que s’allargaria fins al 22è punt d’una Atkinson, justificant el perquè és la millor anotadora de la Lliga Femenina Endesa, i que arribaria des del tir lliure pocs minuts abans de finalitzar el període (minut 8, 51-48). Laia Raventós sortia al rescat per contestar a la gran jugadora americana, i anotava un triple que ara li donava el més sis al conjunt de Bernat Canut. Ara bé, Sánchez tornava a aparèixer des del triple per treure el caràcter que tant la caracteritza i ajustar novament el marcador (minut 8:20, 54-51). En aquesta part final, Kutxabank Araski es vestia del Cadí La Seu de la primera part per reaccionar i deixar la màxima igualtat plasmada en el marcador després d’un triple de Zec pel 55-55.

Respecte, moltíssim respecte ara entre els dos equips per veure qui s’emportaria el gat a l’aigua després de tancar un tercer quart amb el 15-15 i veient el 55-55 en el marcador. Possessions llargues, jugades meditades per intentar ser eficaces en uns torns de vint-i-quatre segons que, cada vegada més, valien or. Cadí La Seu començava a mostrar-se sòlid en el rebot. Tancant-lo a darrere a diferència de la primera part i no renunciant a lluitar per les segones i terceres opcions al davant. El primer tanteig del darrer assalt durava minuts, i el descans donat a Atkinson seria bastant clau perquè Cadí La Seu provoqués la dotzena pilota perduda d’un Kutxabank Araski que treia pissarra en temps mort per tornar a capgirar el resultat. (minut 4, 59-60). Els minuts passaven i els nervis augmentaven considerablement. Moment molt delicat, cada vegada més com diem, però l’entrada de Laia Raventós a pista revolucionaria l’atac de les nostres amb una cistella de mitja distància i una assistència a la millor jugadora del partit, Jewel Tunstull (minut 6, 63-60). Temps mort a pista demanat per l’equip basc, on tots sabíem que Atkinson tornaria a pista amb ganes d’agafar responsabilitats i ser decisiva un cop més. En aquest moment, però, Cadí La Seu s’unia més que mai al darrere per tapar tots els forats que anteriorment trobava l’americana. Junt amb un gran control del rebot, les de Bernat Canut començaven a tenir el partit bastant més encarat del que semblava després del punt número vint-i-quatre de Jewel Tunstull (minut 8:20, 66-60). Un avantatge absolutament clau per inclús fer front a accions fortuïtes com la que tenia Sánchez amb un nou triple que donava molt oxigen a les seves després d’una pilota perduda local (minut 8, 66-63). Amb el partit en un puny, la defensa començava a frustrar molt a un Kutxabank Araski que veia com els segons passaven en contra seu. Un tap descomunal de Paula Strautmane, encara amb tres faltes, a Atkinson treia del partit a les jugadores rivals. Dongue feia la cinquena falta personal en la següent defensa. En protestes en la banqueta per esmentada falta, els arbitres del partit xiulaven una tècnica que Cadí La Seu utilitzaria molt bé per tancar una nova, i gran, victòria al Palau d’Esports amb el 67-63. Les darreres defenses del conjunt urgellenc han estat clau.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

No farem res més que treure’ns el barret amb el nostre Cadí La Seu. Les jugadores han fet més pinya que mai per tombar a un rival duríssim en un nou partit en aquest tan ajustat i boig calendari. Tornada als entrenaments, al treball de recuperació per tal de preparar el segon partit de la setmana al Palau d’Esports, on Cadí La Seu rep la visita d’un Innova-Tsn Leganés que ja va guanyar al conjunt urgellenc al Pabellón Europa.

Sent el Sedis!

 

CADÍ LA SEU (67): Laia Raventós 9, Mikayla Pivec 6, Paula Strautmane 2, Irati Etxarri 9, Jewel Tunstull 24 -cinc inicial- Laura Peña 9, Ariadna Pujol 2, Júlia Soler, Klaudia Lukacovicova 5, Montse Brotons 1. 10 de 15 tirs lliures; 24 de 44 T2; 3 de 15 T3; 26 rebots (22+4); 14 faltes.

KUTXABANK ARASKI (63): Maria Asurmendi 4, Tanaya Atkinson 24, Katarina Zec 3, Leia Dongue 16, Tamara Seda 5 -cinc inicial- Izaskun García 2, Eleanna Christinaki, Laura Pardo, Gracia Alonso, Bea Sánchez 9. 10 de 15 tirs lliures; 19 de 43 T2; 5 de 20 T3; 34 rebots (24+10); 16 faltes.

Parcials: 20-23; 20-17; 15-15; 12-8.
Àrbitres: García, García, Lázaro.
Incidències: Partit corresponent a la vintena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell davant 500 aficionats. Leia Dongue ha estat expulsada del partit al cometre cinc faltes personals.

Imatges del partit: Agustí Peña.

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir