Cadí La Seu tanca la pitjor de les setmanes amb dues grans victòries d’ofici

Dos partits al Palau i dues victòries són les que suma Cadí La Seu en dues setmanes molt complicades en tots els aspectes. Les de Bernat Canut han sabut tirar d’ofici per acabar sumant en un partit feixuc i amb bastants alts i baixos.

 

Primera part

L’inici de partit molt bo pels interessos d’un Cadí La Seu que es veia empès per un Palau ple de gom a gom en aquest diumenge a la tarda. Començant amb una cistella d’Irati Etxarri, les de Bernat Canut trobaven situacions còmodes sota el cèrcol amb certa facilitat i aprofitaven el desencert d’un Embutidos Pajariel Bembibre que topava amb la defensa urgellenca. Fet que li donava el primer, i important, avantatge tot just superat l’equador del primer període (11-2, minut 6). De la mateixa manera, l’equip visitant ja sumava cinc faltes personals, fet que podien aprofitar les blanc-i-blaves. Quan semblava que el vent bufava molt a favor, la intensitat defensiva de les vermelles pujava tant fins al punt d’aconseguir tapar qualsevol acció ofensiva nostra. Això ho aprofitaven també al davant, fins a arribar a capgirar el resultat i tancar així un primer període, de més a menys, amb l’11-12 desfavorable.

El segon assalt començava amb poca anotació per part dels dos equips. El primer intercanvi de cistelles arribava amb una cistella de Kalin i una safata remuntant línia de fons obra de Júlia Soler (minut 2, 13-14). Després d’uns instants més de joc defensiu, l’entrada a pista de Laia Raventós, junt amb la lluita favorable en el rebot ofensiu, apareixien com aigua en el desert. Vázquez es veia obligat a aturar el joc després de que Cadí La Seu tornés a recuperar sensacions, fent l’estira-i-arronsa, i agafant així un petit avantatge (miunt 4, 19-14). Tot i les intencions d’aturar el cicló urgellenc, Embutidos Pajariel Bembibre es veia superat per una tripleta Raventós, Pivec i Etxarri que era massa (minut 6, 23-14). Tot i l’avantatge favorable, Bernat Canut aturava el partit per donar un descans que era molt necessari després d’aquesta última embranzida. Abans d’agafar el camí als vestidors, les nostres aconseguien contestar a tota bona acció de les visitants gràcies a una Mikayla Pivec molt encertada. Gràcies a la versió sòlida urgellenca, el marcador era curt però favorable amb el 27-16. Un segon període tancat i protagonitzat per una gran feina en defensa de Cadí La Seu.

Carles Miñambres
Fotografia: Carles Miñambres

 

Segona part

En la represa, l’equip tenia l’objectiu, entre cella i cella, de continuar fent vàlid l’avantatge partint del gran treball defensiu que s’estava fent fins ara, deixant al rival amb només 16 punts en vint minuts. Tot i les clares consignes, aquest seria el pitjor quart del partit pels interessos de les nostres. Amb una López espectacular des de qualsevol posició de la pista, les del Bierzo començament a arrossegar punts després d’un segon quart molt apàtic en anotació. Les pilotes perdudes de Cadí La Seu estaven donant oxigen i confiança a un rival que aconseguia retallar perillosament el marcador quan més cames i encert li faltaven a l’equip urgellenc (minut 6, 36-30). En el moment més crític, podríem dir, del partit, tornava a ser Laia Raventós la que tornava a sumar amb el seu vuitè punt i ficant-se l’equip a l’esquena (minut 8, 38-33). En la part final, i acompanyant a Raventós, Laura Peña dinamitava el partit encetant el seu marcador personal amb cinc punts seguits. La de Vilassar de Mar donava un coixí molt important i que feia molt mal a un Embutidos Pajariel Bembibre que tancava el quart amb una cistella de Méndez pel 43-35 final.

Després d’un tercer quart fluix en defensa, amb molta anotació de les visitants, Cadí La Seu no es podia relaxar en aquest darrer i decisiu quart. La fatiga començava a notar-se molt en l’equip de la Seu d’Urgell, i Bembibre no abaixaria els braços en cap moment. Tornant al millor defensiu que ens havia ofert l’equip, les nostres començaven aquest últim període aconseguint el màxim avantatge després d’un triple de Paula Strautmane des de la cantonada (minut 3, 51-38). Tot i alguna imprecisió nostra, les blanc-i-blaves continuaven ampliant l’avantatge a passats l’equador de l’assalt amb una cistella de Laura Peña i assistència d’Irati Etxarri (minut 6, 53-38). Gràcies a la regularitat i solidesa que tants bons resultats estaven donant a Cadí La Seu, el temps anava passant i l’equip anava tancant, cada cop més, una nova victòria. Les estacades finals eren dos rebots ofensius de Jewel Tunstull i Mikayla Pivec que significaven quatre punts més al marcador i quatre punts menys de moral pel rival. Una petita reacció d’Embutidos Pajariel Bembibre al final, deixava el resultat de 57-47 en el lluminós del Palau d’Esports.

Carles Miñambres
Fotografia: Carles Miñambres

 

Amb aquesta, ja en són catorze, que se’n diu molt aviat. Cadí La Seu torna demà mateix a la feina amb l’objectiu de recuperar les màximes cames possibles i així encarar, amb les millors garanties, una setmana de doble partit lluny del Palau d’Esports. Començant per la Fonteta del transatlàntic valencià i acabant al sempre complicat Palacio de Deportes de la Rioja situat a Logronyo.

Sent el Sedis!

 

CADÍ LA SEU (57): Laia Raventós 10, Mikayla Pivec 13, Paula Strautmane 3, Irati Etxarri 11, Jewel Tunstull 7 -cinc inicial- Laura Peña 7, Ariadna Pujol 2, Júlia Soler 2, Klaudia Lukacovicova, Montse Brotons 2, Laia Ribes. 8 de 15 tirs lliures; 20 de 46 T2; 3 de 20 T3; 44 rebots (32+12); 11 faltes.

EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE (47): Laura Méndez 2, Helena López 10, Amber Melgoza 10, Marianne Kalin 2, Kadri Lass 5 -cinc inicial- Djeneba N’Diaye 11, Ainhoa Lacorzana 3, Anna Palma, Tina Jakovina 4, Britany Miller. 5 de 8 tirs lliures; 12 de 36 T2; 6 de 24 T3; 37 rebots (29+8); 16 faltes.

Parcials: 11-12; 16-4; 16-19; 14-12.
Àrbitres: Morales, Marqueta, Benavente.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-dosena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell davant 600 aficionats. Abans de començar el partit, s’ha fet un minut de silenci en honor a les víctimes del conflicte bèl·lic que vivim actualment i en contraposició a tots aquests lamentables fets.

Imatges del partit: Carles Miñambres.

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir