Clarament superades en la Fonteta

Cadí La Seu cau a la pista d’un Valencia Basket que ha sigut molt superior durant bona part del partit. Enfrontament amb tres dinàmiques molt marcades durant els quaranta minuts. Un primer quart molt igualat i de molt bon bàsquet, un segon i tercer quart amb color molt taronja i uns darrers deu minuts on l’equip ha tret orgull per sortir de pista amb el cap ben alt.

Primera part

El partit començava com s’esperava sobre el guió, amb un Valencia Basket amb ganes de revenja de l’anada. Les locals es trobaven liderades per una Queralt Casas molt encertada i fent el que millor fa, culminar contraatacs. Per part urgellenca, Laia Raventós amb dues cistelles contestava aquesta forta empenta valenciana en el tram inicial (minut 2, 9-4). La darrera cistella de la de Santa Eulàlia de Riuprimer desencadenava l’ofensiva de les de Bernat Canut per tornar a atansar-se en el marcador, després de vàries bones accions defensives (minut 4, 9-8). Valencia Basket tornava a fer l’estira-i-arronsa desplegant bones accions ofensives, però també apareixia Cadí La Seu per contestar cercant bones opcions interiors amb Klaudia Lukacovicova (minut 6, 13-10). Tot i la reacció urgellenca, Bernat Canut es veia en l’obligació d’aturar el partit després d’una fàcil cistella de Casas (minut 7, 17-10). En la represa, la pissarra del tècnic urgellenc sortia a la perfecció amb la culminació de dues noves cistelles de manera consecutiva, una de Paula Strautmane i una altra de Laura Peña, mentre que Klaudia Lukacovicova es mostrava ferma al darrere col·locant-li un tap a Allen (minut 8, 17-14). La mateixa jugadora eslovaca seguia aprofitant la seva superioritat física a dins per deixar a les nostres a només dos punts per sota (minut 9, 18-16). Una cistella de Romero a la botzina després de rebot ofensiu tancava un primer quart molt lluitat amb el 22-18.

El segon assalt ha estat un monomi de l’equip taronja. Només una cistella de Paula Strautmane era la que movia el nostre marcador en gairebé vuit minuts de joc. Totalment superades per la defensa de Valencia Basket, que tancava molt bé tots els seus rebots, les de Burgos anotaven també a plaer en un tram on ha estat molt eficaç l’acabada d’incorporar Germán. Les pilotes perdudes (9) encara minvaven més qualsevol opció de reacció d’un Cadí La Seu que es veia dotze punts per sota quasi arribant a l’equador (minut 4, 32-20). El monomi de les valencianes seguia a través que passaven els minuts, i l’avantatge anava augmentant considerablement després d’un triple d’Allen (minut 8, 40-22). Tot i la superioritat de les locals, les de Bernat Canut han pogut mostrar una mínima reacció per, almenys, retallar distàncies en un marcador que mostrava el 42-27 final. Jewel Tunstull treia força i cistelles de sota el cèrcol, mentre que Cadí La Seu encararia els següents vint minuts amb una Mikayla Pivec carregada amb tres faltes personals.

Miguel Ángel Polo
Fotografia: Miguel Ángel Polo

Segona part

Tornada a pista amb un clar reflex del darrer quart. El partit el dominava de dalt a baix un Valencia Basket que rascava i sumava tota acció al davant i al darrere. Amb una Allen desencadenada, Cadí La Seu anava veient com l’esforç fet al final del segon quart quedava en un no res tot i un tram inicial de plantejament zonal 2-3 (minut 3, 49-29). Bernat Canut ho aturava després de veure com l’australiana continuava turmentant el cèrcol urgellenc sumant el seu catorzè punt i plasmant un nou parcial en contra, ara de 8-0 (minut 6, 57-29). El partit ja es veia clarament decantat per Valencia Basket, però això no feia que Cadí La Seu continués lluitant i plantant cara a un rival d’una altra lliga. Montse Brotons i Júlia Soler treien pit, aprofitant i convertint en bàsquet dos atacs després d’aconseguir una bona acció defensiva entremig (minut 9, 57-33). Un darrer triple de Germán (8 punts) tancava un tercer quart també complicat per les nostres amb el resultat de 20-6 i 62-33 final.

Darrers deu minut on tot estava decidit i calia aprofitar al màxim, tot i el gran desgast psicològic i físic, per ajustar i treballar de cara a l’exigent calendari que té Cadí La Seu per davant. Els primers minuts d’aquest últim quart avançaven relativament ràpid i l’equip urgellenc seguia sense abaixar els braços en cap moment. Amb uns bons minuts i accions de Júlia Soler, anotant el nostre primer triple, i de Jewel Tunstull sumant el seu vuitè punt des del tir lliure, les blanc-i-blaves continuaven plantant cara tot i el clar desavantatge. En l’altra banqueta, també Burgos aprofitava per ajustar conceptes i repartir minutatge, aturant el joc abans d’entrar a la meitat de període (minut 4, 66-40). Cadí La Seu tornava a trobar l’alegria en atac i l’encert, amb una Júlia Soler molt protagonista des de la línia de tres punts (minut 6, 69-45). Moment llavors on ens quedàvem gelats a causa d’una torçada de turmell bastant forta patida per Montse Brotons. Tot i això, la jugadora de Cadí La Seu es mostrava forta i amb ganes de continuar lluitant pel seu equip a pista, tot un exemple. Sense cap acció més a destacar, el partit anava arribant al seu final, bona notícia per l’equip urgellenc i així començar a estalviar forces pels següents reptes i arribar-hi de la manera més sana possible. Gran lluita de tot l’equip en aquests darrers deu minuts, els quals no sempre són fàcils de jugar a causa de la gran diferència en el marcador. Resultat final de 75-50 després d’una darrera cistella de Klaudia Lukacovicova, sisè punt, i una de Romero sota el cèrcol.

A recuperar cames i cap, no queda una altra. Cadí La Seu continua endavant en aquest exigent calendari i prepararà, més aviat que tard, el pròxim i exigent repte a Logronyo davant un rival directe.

Sent el Sedis!

VALENCIA BASKET (75): Cristina Ouviña 4, Queralt Casas 14, Rebecca Allen 14, Celeste Trahan-Davis 3, Marie Gülich 6 -cinc inicial- Anna Gómez, Leticia Romero 6, Ángela Salvadores 11, Lorena Segura 5, Claudia Contell, Itziar Germán 10, Emily Kalenik 2. 12 de 17 tirs lliures; 18 de 41 T2; 9 de 21 T3; 34 rebots (27+7); 11 faltes.

CADÍ LA SEU (50): Laia Raventós 4, Mikayla Pivec 2, Ariadna Pujol 2, Irati Etxarri 5, Jewel Tunstull 12 -cinc inicial- Laura Peña 2, Júlia Soler 8, Paula Strautmane 2, Montse Brotons 7, Klaudia Lukacovicova 6. 6 de 7 tirs lliures; 19 de 45 T2; 2 de 8 T3; 30 rebots (24+6); 17 faltes.

Parcials: 22-18; 20-9; 20-6; 13-17.
Àrbitres: Cañigueral, Franquesa, Ibañez.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-cinquena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pavelló Font de Sant Lluís de València. Laura Gil ha causat baixa en el equip local a causa de la seva intervenció al tendó d’Aquil·les.

Imatges del partit: Miguel Ángel Polo.