Dura derrota davant un Basket Landes molt superior que sentència el camí per Europa de les urgellenques.

No ha pogut ser, les nostres han estat superades clarament per un Basket Landes que no ha tingut cap pietat per remuntar l’eliminatòria. Les pilotes perdudes i l’alta intensitat defensiva impartida per les locals han estat claus en un partit que solament ha tingut un color. Finalitza el nostre debut europeu arribant més lluny del que mai hauríem arribat a somiar.

 

Primera meitat davant un Landes de menys a més i un Cadí La Seu molt erràtic.

L’inici somiat per un Cadí La Seu que tancava bé el seu cèrcol i a davant tenia a una inspirada Georgina Bahí que anotava cinc punts seguits i li donava una assistència a Irati Etxarri per col·locar un primer parcial de 0-7. Un cop encetat el seu marcador particular, el Basket Landes ha començat a posar les coses molt difícils a les nostres amb un parcial de 9-0 gràcies, principalment, a una Touré que feia el que volia en atac. Després de 6 minuts sense anotar, Ariadna Pujol aconseguia forçar la falta personal per sumar dos tirs lliures i quasi igualar el resultat amb el 13-11. Quan faltaven 30 segons per finalitzar el període, dues noves pilotes perdudes propiciaven un nou parcial de 4-0 per les locals i així tancar el primer quart amb el resultat desfavorable de 17-11 per les de la Seu d’Urgell.

El segon període no començava bé pels interessos de les urgellenques. Basket Landes seguia pujant la intensitat i Cadí La Seu es trobava neguitós i nerviós a la pista veient com les franceses tornaven a donar un cop sobre la taula. El parcial que quedava al final dels primers 10 minuts s’incrementava 8 punts més fins a arribar al 25-11. L’equip de Bernat Canut intentava trobar la solució des del perímetre amb dos triples quasi consecutius de Sydney Wiese. La baixada d’intensitat de les blanc-i-blaves era plasmada també en defensa, on les locals anotaven amb molta facilitat. Gràcies a un final de quart pletòric de Laura Peña, amb un triple i un 2+1 sense anotar el tir lliure, l’equip ha marxat als vestidors amb l’eliminatòria gairebé capgirada per les franceses per només 1 punt. El resultat de 37-24 al descans quedava justificat pels bàsquets fàcils anotats de les locals i les nostres pilotes perdudes. En els vint primers minuts de joc l’equip ha sumat 14 pilotes perdudes i això un equip com el Basket Landes ho aprofita, i molt.

landes_cadi_j2_1

 

Un Basket Landes més intens i crescut sentència el camí europeu de les urgellenques.

La tornada als vestidors començava de cara quan Tinara Moore provocava la tercera falta de Gaye i sumava un punt des del tir lliure. Aquest inici espontani tan sols es quedaria en anècdota quan l’equip local tornava a imposar-se amb un nou parcial de 6-0, comandat altra vegada per Gaye i Touré. Mentre Cadí La Seu no aconseguia frenar l’envestida francesa, Elin Gustavsson maquillava una mica la diferència anotant 6 punts de manera consecutiva. Dos llançaments més de tres punts de les locals, un al límit de possessió i un altre des de molt lluny, deixaven un resultat molt advers però no tan llunyà de total d’eliminatòria, 60-40.

L’últim quart començava igual que els dos darrers, amb un parcial de 6-0 favorable de les locals gràcies a un triple de Toure després de pilota perduda urgellenca i un nou 2+1, aquest cop de Plouffe. Només 10 punts són els que ha anotat un Cadí La Seu ja derrotat a l’equador de període, que veia que el somni europeu començava a posar punt final. Al final, el resultat ha estat engrandit fins al 81-50 en un partit on el Landes no ha parat de créixer en ambdós costats de pista.

landes_cadi_j2_2

Ja ho dèiem, un partit d’EuroCup de 80 minuts davant un equip d’aquest talent es fa molt llarg. Tot i l’avantatge tret al Palau d’Esports, el repte d’avui era majúscul. Les sensacions o la manera de perdre podrien haver estat millor però ben aviat girarem el coll per fer mirada endarrere i veure fins on hem arribat tot junts. Òbviament fa mal perdre i caure eliminat de qualsevol competició, però el trajecte ha sigut una preciosa experiència. No direm que ens aixecarem perquè no hem caigut en cap moment. L’equip tornarà a fer les maletes i viatjarà directament cap a Càceres, on ens espera un important partit de lliga per tornar a trobar-nos amb la victòria.

Som-hi Sedis!

 

BASKET LANDES (81): Ana Suárez 12, Mamignan Toure 16, Romana Hejdova 14, Miranda Ayim 15, Katherine Plouffe 7 -cinc inicial- Shan Marie Manson, Mathilde Domenger, Mila Marquet, Aby Gaye 11, Marie-Eve Paget 6. 15 de 18 tirs lliures; 24 de 42 T2; 6 de 20 T3; 32 rebots (25+7); 18 faltes.

CADÍ LA SEU (50): Laura Peña 7, Sydney Wiese 6, Irati Etxarri 8, Georgina Bahí 7, Tinara Moore 8 -cinc inicial- Marina Lizarazu, Ariadna Pujol 3, Elin Gustavsson 7, Jovana Nogic 4, Lucila Pascua, Anna Palma. 10 de 16 tirs lliures; 14 de 30 T2; 4 de 20 T3; 34 rebots (26+8); 19 faltes.

Parcials: 17-11; 20-13; 23-16; 21-10

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir

ens Deixa una resposta