Cadí La Seu buscarà trencar la imbatibilitat valenciana en un Palau d’Esports sense públic.

Repte d’alçada el que té per davant Cadí La Seu aquest dissabte al vespre. Si l’última visita la va protagonitzar una entitat com la de Casademont Zaragoza ara és el torn del ja conegut Valencia Basket. L’equip valencià segueix donant passades de gegant per consolidar i sumar èxits en el seu projecte dins de l’esport femení d’elit. A un esquelet nacional amb reconeguda experiència se li suma un sac de talent immesurable amb jugadores consagrades i reconegudes arreu pel que arriben a fer, i aconseguir, amb una pilota de bàsquet a les mans. Posem la mirada doncs al nostre pròxim rival, Valencia Basket.

 

El rival: Valencia Basket

L’entitat valenciana segueix amb l’aposta clara de mantenir el cos tècnic que ha estat, i és, clar protagonista de la progressió de l’equip aquestes darreres temporades. Rubén Burgos segueix dirigint un equip amb un projecte esportiu a l’alçada per guanyar totes les competicions que disputa. Començant per les renovacions, exactament en són quatre: Anna Gómez, Maria Pina, Queralt Casas i, ja recuperada de la greu lesió que va patir, Leticia Romero. Pina segueix al marge de l’equip recuperant-se de la seva afectació del lligament creuat anterior del genoll del qual ja va ser operada anteriorment. D’aquests quatre noms cal destacar Queralt Casas. La passada temporada va ser un dels fitxatges de l’estiu per la importància del seu retorn a la Lliga Femenina Endesa. Un fitxatge que va estar a l’altura amb els seus registres a final de temporada: Quasi 15 dígits de valoració de mitja la convertien en la millor nacional de la competició.

VBC
Fotografia: VBC

Pel que fa als reforços començarem amb els nacionals. Noms de nivell internacional com els de Cristina Ouviña i Laura Gil, l’aposta per la pedrera amb Lorena Segura i la tornada després de cessió de l’actual promesa, feta realitat, Raquel Carrera. Ouviña torna a la lliga espanyola quasi una dècada després per ser una de les líders del nou equip taronja. Pel que fa a Gil, exjugadora de Cadí La Seu, tancà la seva etapa plena d’èxits amb Perfumerias Avenida per triomfar ara a les ordres de Rubén Burgos en aquest projecte tan ambiciós. Perímetre apuntalat i més reforçat amb un dels noms de l’estiu, Rebecca Allen. Exterior australiana que destaca pel seu gran llançament exterior i amb reconegut nom a la WNBA que debuta a la Lliga Femenina Endesa. Amb ella arriba el diamant brut lituà Laura Juskaite. Jugadora exterior també amb molt físic que destaca pel seu llançament i la seva habilitat per fabricar punts fàcilment. En el joc interior acompanyant a Laura Gil es troba una jove, però plena de talent, Raquel Carrera. I per si ja tingués poca cosa aquest conjunt de jugadores, s’hi afegeixen les interiors: Celeste Trahan Davis, procedent de disputar l’Euroleague Women, i la recent arribada Marie Gulich, actual jugadora dels Sparks de Los Angeles de la WNBA.

VBC
Fotografia: VBC

Valencia Basket arriba invicte a la Seu d’Urgell amb un balanç de quatre victòries i cap derrota. L’última victòria va ser a domicili davant Ciudad de la Laguna Tenerife, després d’un intens enfrontament (66-70). El darrer partit que ha enfrontat a Cadí La Seu i Valencia Basket també va ser al Palau d’Esports, en el partit corresponent a l’onzena jornada de lliga de la passada temporada. Un partit on el físic de les valencianes es va imposar clarament a les urgellenques, resultat final de 51 a 66.

 

Les nostres

Quatre jornades disputades de Lliga Femenina Endesa i un balanç de dues victòries i dues derrotes per Cadí La Seu. Les de Bernat Canut han aconseguit refer-se de les dues primeres derrotes consecutives guanyant a un Casademont Zaragoza amb molt potencial i a Quesos El Pastor en el sempre complicat desplaçament al Pabellón Ángel Nieto. La lliga va fent salts de qualitat grandiosos, això és innegable. Bona mostra d’això, són els dos pròxims partits que hi han marcats al calendari: Valencia Basket i Perfumerias Avenida, aquest últim en jornada intersetmanal. A poc a poc i bona lletra com diu la dita, les blanc-i-blaves estan totalment focalitzades en la visita de les taronges a la Seu d’Urgell.

Declaracions Georgina Bahí

L’equip s’ha refet i es troba en una dinàmica de dues victòries consecutives.
“Les dues primeres derrotes van fer mal, però tothom sap que la lliga és i serà molt dura. L’equip està implicat i seguim treballant, fruit d’això vam poder treure aquests dos partits. Victòries molt importants contra equips que estaran allà i que per nosaltres són partits marcats al calendari. Contentes però això segueix, seguim treballant per trobar la nostra identitat i a poc a poc ho estem aconseguint.”

El partit de dissabte, sense públic i amb la visita d’un clar aspirant al títol aquesta temporada.
“Jugar a casa sense el nostre públic sap greu, sempre ens estan fent costat i animant. És una situació que sabem que aquest any podia passar i que passarà, per tant nosaltres hem de centrar-nos en el que podem controlar i la nostra feina. Ens visita un equip amb una plantilla amb molt bones jugadores i molta experiència. Juguem a casa, intentarem fer el nostre partit portant-les al nostre terreny. Intentarem controlar el rebot el màxim que puguem, defensant fort per a després corre. Un gran rival però crec amb nosaltres, haurem de lluitar els quaranta minuts.”

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

El partit es disputarà dissabte a les 20:00 hores al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell i serà retransmès per Teledeporte.

Sent el Sedis!

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir