Èpica victòria d’equip per un imparable Cadí La Seu

Cadí La Seu torna a lluitar i torna a emportar-se un tros de partit. Novament a domicili i en una pista molt complicada. La solidesa i regularitat de les nostres durant gran part del partit han estat les claus en l’enfrontament.

Primera part

Primers compassos de partit sense, absolutament, cap mena de tanteig per part d’un Cadí La Seu amb les coses molt clares. Les de Bernat Canut imposaven la seva llei en ambdós costats de pista i començaven manant en el marcador (minut 3, 2-8). Gràcies a la bona tasca darrere i el poc encert de Kutxabank Araski, permetia a les nostres anar un pas per davant corrent la pista. De la mà d’Irati Etxarri, la diferència s’ampliava considerablement després de dos cistelles més tir lliure addicional, el segon sense entrar, arribant a l’equador de període (minut 4, 2-13). La llei d’Irati Etxarri manava en tot el Mendizorrotza, també per contestar a un equip local més assentat a pista i que demanava el primer temps mort del partit (minut 8, 7-18). En el tram final, les urgellenques han mantingut el pols a l’equip basc i tancaven el quart amb el 14-24 a la botzina amb el novè punt d’Irati Etxarri.

El començament del segon assalt era favorable a un Kutxabank Araski que volia reaccionar partint d’un bon inici. Tot i això, Laia Raventós apareixia en el partit en forma de vendaval des de la línia de tres punts i mantenia la distància al marcador favorable a les seves (minut 3, 21-33). Cadí La Seu seguia construint a partir d’un nivell defensiu molt gran, poden parar a referències ofensives com Atkinson, Zec o Dongue, i sent imparable en el cèrcol rival. Ofensivament, és clar, Irati Etxarri (17 punts al descans), però acompanyada per una Paula Strautmane que incendiava el partit. La letona tornava a tirar de caràcter, tirant-se per terra a cada bola i al davant perforant la xarxa del cèrcol. Un triple amb la seva firma provocava un nou temps mort d’Urieta, aconseguint així el màxim avantatge per un Cadí La Seu que anava llençat (minut 6, 23-38). En la represa, la mateixa Strautmane donava resposta, amb un nou triple, a les envestides de Dongue. En el tram final, les urgellenques paraven del tot l’anotació de l’equip basc i Irati Etxarri seguia clavant els ullals a un Kutxabank Araski ferit. Dos tirs lliures de Jewel Tunstull tornaven a plasmar el màxim avantatge, ara de divuit punts, per encara el tram final de període (minut 9, 27-45). El plantejament zonal al darrere de les locals no servia per frenar a una Tunstull que tornava a sumar contestant un petit parcial local. Anant cap als vestuaris amb una gran primera part a la butxaca i amb molt per fer en la segona, 32-47.

Asier Bastida
Fotografia: Asier Bastida

Segona part

Tercer quart molt intens, on els dos equips han deixat a pista un desplegament físic espectacular. Kutxabank Araski tirava d’identitat i es llençava a pel partit com si no hi hagués un demà. De la mà d’una Dongue poderosíssima, que finalitzava aquest assalt amb 20 punts en el seu marcador personal. Per part de Cadí La Seu, Mikayla Pivec i Jewel Tunstull anotaven en els moments més delicats i mantenie la diferència en el lluminós del Mendizorrotza (minut 4, 39-56). La regularitat de les urgellenques mantenien a ratlla un Kutxabank Araski amb moltes intencions, liderat per Dongue des de sota el cèrcol i del triple. La tònica d’igualtat i d’intercanvi de cops es mantenia a favor de les nostres, ja que seguien davant. Una darrera cistella d’Irati Etxarri tancava un frenètic tercer quart molt meritori per les de Bernat Canut, aguantant els cops d’un rival molt i molt intens, amb el 51-65.

Resistir, resistir, resistir, resistir i… Sí, resistir. L’ambient hostil al Mendizorrotza pujava junt amb el seu encert i les ganes de fer mal a un Cadí La Seu molt penalitzat pels seus errors en l’inici del darrer, i definitiu, quart. L’intercanvi de cops durava fins a dos minuts, el qual l’acabaria guanyant un Kutxabank Araski que retallava distàncies. Bernat Canut aturava el partit per tornar a comandar a les seves (minut 2, 56-67). Mikayla Pivec, amb la seva sang freda, trobava l’encert des de l’exterior i s’apuntava a l’estira-i-arronsa que tant estava buscant el rival (minut 4, 59-70). El partit agafava una inèrcia perillosa pels interessos de les nostres, però, arribant a l’equador, Laura Peña anotava un tros de triple a la botzina per seguir per davant, tot i la ràpida resposta de Sánchez (minut 5, 61-73). Semblava que la cinquena victòria s’anava decantant, però la lluita incansable de les locals feia perillar molt un partit que, tot i l’avantatge en el marcador, costava creure que estava controlat. Madelen Urieta demanava temps mort després de cistella d’una Jewel Tunstull que acabava el partit amb 14 punts (minut 7, 61-75). Tram final no apte per a cardíacs. La represa de l’aturada era favorable a un Kutxabank Araski que tornava a retallar la diferència de deu punts. En el moment on tot estava per decidir, Laura Peña sentenciava l’enfrontament amb dos triples que bé justificaven un imperial treball de tot l’equip en aquesta cinquena jornada (minut 9, 65-81). Ara sí, darrer minut tranquil i controlat, assaborint la victòria tot i la darrera cistella de l’equip basc. 68-81 final i sense conèixer la derrota en el que portem de Lliga Femenina Endesa.

Marxem cap a casa, i ho fem molt contents. Cinquena victòria consecutiva per allargar l’històric estat de forma d’un Cadí La Seu que vol més i més. Descans, tornar a la feina i rebre un dels millors equips de la competició, l’Spar Girona.

Sent el Sedis!

KUTXABANK ARASKI (68): Maria Asurmendi, Tanaya Atkinson 12, Katarina Zec 6, Leia Dongue 20, Tamara Seda 2 -cinc inicial- Gracia Alonso 5, Laura Pardo, Arrate Agirre 17, Bea Sanchez 6. 15 de 24 tirs lliures; 16 de 38 T2; 7 de 16 T3; 30 rebots (19+11); 15 faltes.

CADÍ LA SEU (81): Laura Peña 9, Mikayla Pivec 15, Paula Strautmane 8, Irati Etxarri 17, Klaudia Lukacovicova 7 -cinc inicial- Laia Raventós 8, Ariadna Pujol 1, Gala Mestres, Jewel Tunstull 14, Montse Brotons 2. 10 de 15 tirs lliures; 22 de 42 T2; 9 de 19 T3; 24 rebots (19+5); 20 faltes.

Parcials: 14-24; 18-23; 17-14; 17-16.
Àrbitres: Baena, Martinez, Rodriguez.
Incidències: Partit corresponent a la cinquena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Polideportivo Mendizorrotza de Vitòria. Per part de Kutxabank Araski, Izaskun Garcia ha sigut baixa per lesió.

Imatges del partit: Asier Bastida.