Aquest és el camí

Cadí La Seu s’endú una treballada i lluitada victòria d’equip a Tenerife. El conjunt urgellenc ha sortit amb el ganivet entre les dents i ha anat erosionant de mica en mica a un conjunt canari molt superat, sobretot, en la segona part del partit. Victòria que aixeca els ànims. Però el més important, marca el full de ruta i identitat del que ha de ser aquest equip.

Primera part: Primers vint minuts amb un Cadí La Seu superior, però amb molt a millorar davant

Començava el partit al Santiago Martín amb tensió i intensitat, tal com s’esperava per la situació en la que arribaven ambdós equips. Cadí La Seu sumava atacs i segones, terceres i, fins i tot, quatre opcions, però la pilota no entraria fins que Laura Peña inauguraria el partit amb un triple. A mesura que passaven els minuts, les nostres mostraven un bon nivell d’intensitat al darrere mentre que Georgina Bahí també es sumava a la festa del triple, però Cadí La Seu sumava moltes faltes d’equip com a moneda de canvi. Amb dos triples de Laura Peña i de Georgina Bahí l’equip urgellenc aconseguia mantenir-se al capdavant (minut 5, 6-12). Moment on les nostres ja sumaven sis faltes contra una per part de Tenerife, balanç que s’aniria regulant fins al final del primer quart, el qual mostraria el resultat de 9-16 després de quatre punts seguits de Taylor Koenen, tres d’aquest amb el cinquè triple visitant. Els segons deu minuts tornarien a ser el quart de la cistella tancada per un Cadí La Seu que anotava la seva primera cistella de dos mitjançant una penetració d’Ariadna Pujol (minut 2, 11-18). Perdonàvem molta cistella fàcil sota el cèrcol, i això donava oxigen i confiança a un Tenerife que s’anava atansant, costosament però, al marcador després d’un triple de Montenegro (minut 3, 14-18). Amb el rival de nou dins del partit i amb les nostres amb un desencert notori dins de la zona, el partit se n’anava al treball defensiu i els punts passaven a segon pla fins a arribar al tram final. Koenen amb una nova cistella i l’entrada de Jewel Tunstull i Paula Strautmane ens donaven aquests punts que tant trobàvem a faltar. Tunstull amb cistella des de la mitja distància allunyant James de la zona i Strautmane dura en penetració superant de fora a dins també a la mateixa dins, a la qual també li treia falta i addicional (minut 8, 18-27). Els darrers dos minuts només donarien de si per veure un tir lliure de Laura Peña dins de més possessions on s’imposava la defensa. La superioritat de Cadí La Seu es plasmava notablement a pista davant un Tenerife més curt de rotació i a remolc, però el marcador de 20-28 deixava molt viu al conjunt canari per afrontar la segona part. Sortir bé al tercer quart, nou objectiu molt important pels interessos de les nostres.

Yolanda Hernández
Fotografia: Yolanda Hernández

Segona part: La sortida en el tercer quart sentència l’enfrontament

Que importants les sortides en el tercer quart, ja ho comentàvem. Cadí La Seu sortia igual de dur que en l’inici del partit, i podríem dir que en línies generals del partit gràcies a la constant rotació de les jugadores de banqueta. Tenerife amb una Palenikova amb molta responsabilitat ofensiva, no podia amb un Cadí La Seu que es mostraria imponent amb un parcial de 2-13 ja superats l’equador del tercer assalt. Anotacions novament de Koenen i Georgina Bahí i Laura Peña des del triple. L’encert era crucial novament, però la posada en escena i intensitat era la que realment estava erosionant constantment a les canàries. Els grans minuts de Bojana Kovacevic, amb dos triples, i Ariadna Pujol, sumant des del tir lliure, ens donaven la màxima arribant al final de quart (minut 9, 31-50). Tres punts de les locals retallaven distància en sonar la botzina i encarar així els darrers deu minuts amb el 34-50. El partit encarat i molt a favor, però amb el clar avís que Cadí La Seu no es podia permetre la més mínima relaxació. L’últim quart havia de ser la cirereta del pastís, continuar fent bona la feina realitzada fins al moment i sentenciar una segona victòria a la lliga que poc a poc estava més a prop. Les urgellenques no fallaven i tornaven a sortir capficades i concentrades, competint bé davant un Tenerife que també anava baixant els braços minut darrere minut. Les de Jordi Acero s’han seguit mostrant sòlides al darrere i compartint molt bé la pilota al davant, fet, com dèiem, que sentenciava les locals. Victòria en el darrer període per 12-17 i resultat final de 46-67 després d’un molt bon treball durant els quaranta minuts.

Tal com veieu en el títol: Aquest és el camí. La identitat de sempre del Cadí La Seu en deixar en el nivell més alt la intensitat. L’encert és variable, la lluita innegociable. Nit de dissabte a Tenerife, diumenge arribada a casa i recuperar cames i ment per preparar el desplaçament a la pista de Castors Braine en el tercer partit d’EuroCup Women.

Sent el Sedis!

TENERIFE (46): Gabi Ocete 2, Aisha Sheppard 12, Terezia Palenikova 10, Tijana Krivacevic 4, Kai Afi James 4 -cinc inicial- Izaskun García, Krisztina Raksanyi 2, Iho López, Rita Montenegro 6, Andela Delic 6, Concepción Sánchez. 15 de 19 tirs lliures; 8 de 26 T2; 5 de 19 T3; 21 rebots (18+3); 20 faltes.

CADÍ LA SEU (67): Laura Peña 17, Laia Raventós, Paula Strautmane 5, Georgina Bahí 9, Jewel Tunsull 4 -cinc inicial- Elise Ramette, Júlia Soler 4, Ariadna Pujol 4, Taylor Koenen 8, Montse Brotons 7, Bojana Kovacevic 9, Maria Kostourkova. 13 de 16 tirs lliures; 12 de 33 T2; 10 de 26 T3; 38 rebots (28+10); 18 faltes.

Parcials: 9-16; 11-12; 14-22 12-17.
Àrbitres: Lizana, Checa, Rijo.
Incidències: Partit corresponent a la sisena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pabellón Santiago Martín de San Cristóbal de la Laguna. Ariadna Pujol ha sigut sancionada amb una falta tècnica per simulació.

Imatges del partit: Yolanda Hernández.