Cadí La Seu cau en el derbi amb el cap ben alt

Cadí La Seu acaba cedint en un derbi amb molts alt i baixos i ho fa amb el cap ben alt. A vegades diuen que els partits duren massa, i així ha sigut per les urgellenques. Un mal inici ha estat solucionat a cop d’orgull i coratge, i s’han guanyat els vint primers minuts amb un segon quart pletòric. En la segona part, tots i els grans moments, Spar Girona ha gestionat millor els moments decisius i s’ha acabat mereixent la victòria.

Primera part: Un Cadí La Seu de menys a molt més guanya els primers vint minuts

Inici de partit complicat per un Cadí La Seu que es topava amb la defensa plantejada per Spar Girona. Primeres cistelles per les locals, anotades per Tolo i Sykes per encetar el partit (minut 1, 4-0). En la resposta, Cadí La Seu trobava la seva via d’anotació mitjançant una Jewel Tunstull inspirada i anotant al límit de dues possessions que tornaven el parcial inicial desfavorable (minut 2, 4-4). Les urgellenques, tot i l’encert de Tunstull, no es trobava comode al davant, i Spar Girona faria sang amb un parcial de 10-0 que provocava el temps mort de Jordi Acero (minut 4:30, 14-4). Després del temps mort, tot i la primera cistella gironina, Cadí La Seu anotava mitjançant Paula Strautmane i amb el triple d’una Stephanie Watts que convertia en or la seva primera pilota al nostre equip (minut 6:40, 16-9). Amb una bona defensa i més paciència en atac serien les nostres les que ara anirien de menys a més per finalitzar el primer quart amb un gran resultat de 22-15 en perspectiva a com havia començat el partit. El segon assalt seria una autèntica bombona d’oxigen per un Cadí La Seu que aniria catapultat a capgirar la dinàmica dels primers minuts de partit, fent un gran inici de període i empatant el partit de la mà d’Ariadna Pujol i cinc punts més d’una Stephanie Watts que ja es posava a l’afició urgellenca a la butxaca. Canut demanava temps mort a gairebé dos minuts de començar el període (minut 1:40, 22-22). Spar Girona reaccionaria, naturalment, i ho feia de la mà de Parra des del triple, però una antiesportiva de Cornelius desencadenarien dos tirs lliures de Laura Peña i una cistella de Laia Raventós per posar-nos per davant per primera vegada al partit (minut 4:10, 25-26). Amb l’enfrontament ara igualadíssim, els dos equips oferien un intercanvi de cops que acabaria sent favorable a un Cadí La Seu que tornava a provocar el temps mort de Canut després d’una cistella sota el cèrcol de Montse Brotons (minut 8:20, 32-33). Cinc punts de Georgina Bahí, acompanyats d’una gran defensa, tancaven els primers vint minuts amb Cadí La Seu per davant amb el 33-37.

David Subirana
Fotografia: David Subirana

Segona part: Massa Spar Girona en els moments decisius

Com a reflex del primer quart, Spar Girona tornava a donar un cop de puny sobre la taula, havent recuperat cames i cap. Tot i la cistella de Jewel Tunstull, que contestava a la de Tolo, Cadí La Seu es veia clarament superat per les locals i aconseguien capgirar el marcador (minut 4, 41-39). Moment crucial on calia continuar amb el treball que s’estava fent, el qual ens estava fent competir davant un tros d’equip. Les de Jordi Acero es tornaven a centrar, però començant des de la defensa, arribant a totes les ajudes i plantejant una zona 2-3 que donava mal de caps a les gironines. Al rescat en el tram final, Georgina Bahí amb un gran triple que tornava l’esperança a les urgellenques (minut 6:30, 45-43). Continuant amb el treball defensiu, Júlia Soler sumava des del tir lliure per empatar, novament, el partit (minut 9:00, 45-45). Les de Canut aprofitarien ara la sequera ofensiva en el darrer minut del període per marxar als últims deu minuts amb l’ajustat 49-45. Cinc minuts li han sobrat a Cadí La Seu per acabar de donar la sorpresa després de fer un partit molt i molt notable davant un dels millors equips de la lliga. Amb il·lusió i, realment, amb ganes de fer bé les coses per guanyar, les urgellenques colpejaven primer i es posaven per davant poc temps abans de la represa després d’un triple de Georgina Bahí i un dos més u de Laia Raventós que provocà el temps mort de Canut amb tota l’afició urgellenca dempeus (minut 1:30, 49-53). Com veieu, l’anotació de 53 punts no variaria gaire, malauradament, fins al final del partit. Spar Girona es posava ara a la feina i gestionava molt millor els minuts decisius que ens han quedat massa grans. Una cistella més de Laura Peña i una d’Stephanie Watts eren insuficients per les locals, passant per sobre d’un Cadí La Seu que s’anava fent petit a mesura que passaven els minuts. Resultat, inclús massa ampli, de 67-57 en aquest especial derbi al Pavelló Palau-Sacosta de Girona.

Gran imatge l’oferta per les urgellenques en un derbi amb molt color d’afició urgellenca, a la qual els agraïm amb escreix, sempre, el seu constant suport. A pesar de ser una derrota, les sensacions són molt bones per ja encarar el següent partit a Vitòria. Viatge el mateix 26 de desembre, després de gaudir, com es puguin, de les festes nadalenques.

Sent el Sedis!

SPAR GIRONA (67): Laura Cornelius, Rebeka Gardner 16, Brittney Sykes 6, Maria Araujo 11, Marianna Tolo 15 -cinc inicial- Laia Flores 1, Faustine Parra 3, Shay Murphy 9, Irati Etxarri 4, Giedre Labuckiene 2. 21 de 43 T2; 3 de 11 T3; 16 de 20 tirs lliures; 30 rebots (24+6); 13 faltes.

CADÍ LA SEU (57): Elise Ramette 1, Laia Raventós 8, Paula Strautmane 2, Georgina Bahí 11, Jewel Tunsull 8 -cinc inicial- Laura Peña 6, Stephanie Watts 13, Júlia Soler 2, Ariadna Pujol 2, Bojana Kovacevic 2, Montse Brotons 2. 16 de 34 T2; 6 de 20 T3; 7 de 9 tirs lliures; 25 rebots (20+5); 22 faltes.

Parcials: 22-15; 11-22; 16-8; 18-12.
Àrbitres: Franquesa, Olivares, Fanes.
Incidències: Partit corresponent a la tretzena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pavelló Palau-Sacosta de Girona.

Imatges del partit: David Subirana.