No rematar la feina tornar a sortir molt car a les urgellenques

Nou partit a la pròrroga, nova derrota. Cadí La Seu acaba cedint davant un Kutxabank Araski que queda classificat per la Copa de la Reina gràcies a aquesta victòria i la d’Spar Girona davant Embutidos Pajariel Bembibre. Semblava que les nostres aquest cop sí que tenien lligada la victòria, però els fantasmes del passat han canviat del tot la dinàmica d’un partit que ha acabat sortint creu.

Primera part: Sense inspiració davant però recuperant al darrere.

El partit començava amb respecte entre ambdós equips, però Kutxabank començava millor anotant els primers dos atacs que tenia, tenint així de forma ràpida el primer avantatge (minut 1, 4-4). Per part de Cadí La Seu responia Jewel Tunstull de manera contundent, anotant cinc punts de manera consecutiva per capgirar el marcador passat l’equador d’aquest primer període (minut 5, 4-5). Per part d’elles entrava en joc White, anotant dos cistelles consecutives, i Laura Peña sostenia a les nostres amb el primer triple visitant (minut 6, 8-8). És a llavors on Jewel Tunstull cometia una falta antiesportiva a Atkinson, la qual anotaria els dos tirs lliures i el posterior atac. En aquest delicat moment, Stephanie Watts anotava des de la mitja distància en la resposta urgellenca (minut 7, 12-10). Cadí La Seu era molt penalitzat pels moviments ofensius d’un Kutxabank Araski que feia anar de bòlid a les nostres i que aconseguia sumar possessió darrere possessió. Tot i això, la resposta d’Ariadna Pujol i un triple de caràcter de Laura Peña tancaven el primer quart amb l’igualat 16-16 en el marcador. No iniciava de la millor manera tampoc un segon quart sense anotació en els primers dos minuts de partit. Cadí La Seu aconseguia tancar el seu cèrcol, però a l’hora de córrer i fer mal a partir d’allà, no es trobava amb les seves millors sensacions. White encetà el període i, després de diverses possessions més, Jordi Acero es veia obligat a aturar el joc per intentar recuperar la fluïdesa ofensiva de les seves, ja que el treball defensiu estava sent bo (minut 3:30, 18-16). En la represa Atkinson continuava fent mal, ara des del triple, i podíem apreciar un Cadí La Seu vulnerable que havia de reaccionar si no es volia veure superat anant de camí als vestidors (minut 3:40, 21-18). En la nostra rotació entrava en pista una Júlia Soler revulsiva per trobar el forat que tant ens estava costant i continuàvem fent l’estira-i-arronsa tot i el triple de Burani (minut 6:30, 24-22). Urieta demanava temps mort després de la jugada col·lectiva que finalitzava Montse Brotons (minut 7:00, 26-24). En la represa, Elise Ramette robava i finalitzava en contraatac per empatar el partit a 26 i així donar oxigen a les nostres per encarar el tram final de quart. Uns més irregulars últims dos minuts, on les atorgàvem quatre tirs lliures, marcaven la diferència al descans amb el 30-26 desfavorable. Amb molta feina per fer i millorar de cara la segona part.

Sergi Pérez de Mendiola
Fotografia: Sergi Pérez de Mendiola

Segona part: Atkinson tira pel terra la gran feina feta i força la pròrroga.

Tornada dels vestidors amb un autèntic recital defensiu d’un Cadí La Seu que s’aconseguia posar per davant en finalitzar aquest tercer període amb el 33-37. Les de Jordi Acero, tot i no tenir un gran període en atac, aconseguien deixar en res l’ofensiva local. Georgina Bahí anotava la primera cistella i, vist i no vist, cinc minuts ja havien passat en aquest quart. En superar aquests, Stephanie Watts ens catapultava, anotant cinc punts que ens posaven per davant. Però no només això, Elise Ramette ens posava per davant trencant també la zona de les basques, i així va provocar el temps mort d’Urieta (minut 8, 31-35). Asurmendi obtenia la seva primera cistella en joc del període, però la resposta de Bojana Kovacevic tancaria el parcial de 3-11 favorable a les urgellenques. Darrers deu minuts amb molta feina per fer, sobretot la més difícil, que era mantenir el nivell defensiu que estava minvant la confiança de les locals. Doncs bé, això seria impossible per un motiu que tenia nom i cognom: Tanaya Atkinson. Dels 3 punts de tot el seu equip en el tercer quart als 21, on 14 eren totalment obra seva, sense necessitat de les seves companyes per tal de generar i anar ficant la por al cos a un Cadí La Seu que s’anava fent petit. Però bé, això passava durant i en el final del temps reglamentari, perquè les nostres feien molt bé la feina i aconseguien posar l’avantatge de deu punts a cop de defensa i de triples d’Elise Ramette i Paula Strautmane, que provocaven el temps mort urgent d’Urieta (minut 2:30, 37-47). Passaven els minuts i el marcador de faltes no es movia. Cap falta rebuda per les nostres i cinc ja per un Kutxabank Araski que sumava i sumava des del tir lliure i retallava perillosament distàncies (minut 5:40, 44-49). Cadí La Seu responia de la mà de bones jugades i ho remataven les interiors Jewel Tunstull i Montse Brotons, però quedaria un món que es faria massa llarg i acabaria passant factura. Corria el temps i les urgellenques continuaven com una roca al darrere, esgotant fins a dues possessions de manera consecutiva de les locals i, per si no n’hi hagués prou, Jewel Tunstull tornava a sumar i deixava el partit molt encarrilat (minut 8:10, 46-53). Amb la gran part de l’últim assalt consumit, Kutxabank Araski encara s’havia permès el luxe de no cometre cap falta personal, i això seria una eina importantíssima per elles per forçar la pròrroga. Les segones opcions de Van Den Adel i de Diarra, envers dos mals atacs d’un Cadí La Seu ja arronsat, donaven esperances clares a un Kutxabank Araski que ja ens tenia agafades (minut 9:30, 52-53). Amb el partit en un puny, Georgina Bahí anava a la línia de tirs lliures, on només n’anotava un. En el darrer atac, Atkinson amb el seu 14è punt del quart força la pròrroga amb el 54-54, davant l’èxtasi de l’afició del Polideportivo San Andrés.

Pròrroga: Superades, clarament, en el temps extra.

Poca cosa a dir en uns darrers cinc minuts d’aquesta pròrroga on Cadí La Seu era superat. Baixes d’ànim i amb un rival en alça poc ha tingut a dir l’equip urgellenc per capgirar la dinàmica i poder evitar la derrota. El triple de Burani ha estat clau per sentenciar el partit (minut 3, 64-56). Un darrer parcial de 3-6 favorable a les nostres maquillava el resultat final de 67-62.

No queda altra que continuar treballant per gestionar aquests finals de partit que deixen a Cadí La Seu molt tocat en aquest quasi final de la primera volta amb un balanç de 5 victòries i 9 derrotes. Ens visita el poderós Perfumerías Avenida aquest divendres per tancar una maleïda primera volta davant la nostra afició.

Sent el Sedis!

KUTXABANK ARASKI (67): Maria Asurmendi 4, Tanaya Atkinson 27, Natalie Van Den Adel 6, Agostina Burani 9, Maimouna Diarra 5 -cinc inicial- Florencia Chagas 4, Txell Alarcón 2, Chatrice White 10. 20 de 44 T2; 3 de 18 T3; 18 de 24 tirs lliures; 36 rebots (27+9); 16 faltes.

CADÍ LA SEU (62): Elise Ramette 7, Laia Raventós, Paula Strautmane 3, Georgina Bahí 5, Jewel Tunsull 13 -cinc inicial- Laura Peña 12, Stephanie Watts 7, Júlia Soler 6, Ariadna Pujol 2, Bojana Kovacevic 2, Montse Brotons 5. 20 de 38 T2; 5 de 21 T3; 7 de 12 tirs lliures; 30 rebots (25+5); 23 faltes.

Parcials: 16-16; 14-10; 3-11; 21-17; 13-8.
Àrbitres: Muñoz, Garcia, Calvo.
Incidències: Partit corresponent a la catorzena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Polideportivo San Andrés de Vitòria.

Imatges del partit: Sergi Pérez de Mendiola.