Cop d’orgull i d’essència per obtenir una solvent victòria lluny de casa

No es podia imaginar un millor desenllaç. Cadí La Seu arribava a Leganés molt conscient de la importància del duel de cara les aspiracions de permanència a la lliga. Les de Jordi Acero han fet bones les sensacions obtingudes en el passat repte europeu i han superat, clarament, a un Innova-Tsn Leganés també molt necessitat de victòria.

Primera part: Primers vint minuts difícilment superables.

Inici d’enfrontament desafortunat per un Cadí La Seu que es veia ja cinc punts a sota a només un minut del salt inicial. Tot a causa de dues situacions de cistelles fàcils que no es completaven i d’un Innova-Tsn Leganés que ja aprofitava el físic de Pierre Louis (minut 1, 5-0). Tot i el desencert, les urgellenques continuarien picant pedra i trobant aquestes situacions alliberades, i ara sí entrarien els tirs i els punts començarien a sumar. Encetava Stephanie Watts un parcial que s’enfilava fins al 0-9 gràcies a l’encert de Paula Strautmane des del triple, dos n’anotava, i l’aportació també de Júlia Soler (minut 5, 6-12). Moment dolç, sense dubte, que el tècnic local havia d’aturar després de veure com el seu equip cometia una antiesportiva. Laura Peña tornava a jugar, i ho feia anotant un triple que ens posava a nou punts de diferència tot just superats l’equador del primer assalt (minut 5:50, 8-17). Anava bé la cosa, sense cap mena de dubte, però Innova-Tsn Leganés reaccionaria amb la mateixa medicina i ara el parcial de 7-0 era per elles, aprofitant ara una baixada de Cadí La Seu (minut 8, 15-17). Uns bons últims dos minuts de període ens donaven avantatge amb el 20-23. Les de Jordi Acero acabarien el primer quart amb bones sensacions i no volien ara que fos diferent. El bon posat en defensa de les catalanes deixarien totalment en sec a un Innova-Tsn Leganés que només anotaria una cistella en joc en tot el període, un triple d’Hermida. Cadí La Seu, de la mateixa manera que en el darrer compromís europeu al Palau, feia una exhibició defensiva i ofensiva i aconseguia els dotze punts de diferència gràcies a l’efectivitat de la parella formada per Laia Raventós i Stephanie Watts (minut 12:40, 20-32). Les nostres anaven com una bala, però sobretot eren tot un mal de cap per l’ofensiva de les madrilenyes, les quals demanaven temps mort per trobar alguna alternativa després de sumar dos tirs lliures (minut 14, 22-32). Una aturada en el partit que també era, de bon grau, benvinguda per les visitants per encarar ajustar més el bon treball que s’estava realitzant i intentar mantenir el nivell. Laia Raventós tornava a anotar i l’energia d’una intensa Elise Ramette continuaven eixamplant un marcador que començava a ser molt favorable (minut 17, 22-38). Júlia Soler i Bojana Kovacevic continuaven la festa urgellenca per obtenir ja els dinou punts de distància encarant el tram final abans d’anar als vestidors (minut 18, 23-42). Arribà, doncs, i en aquests darrers finals, el triple d’Hermida, l’única acció en joc d’elles en tot el període, però Montse Brotons a base de lluita i coratge junt amb el triple de Laia Raventós després de temps mort ens deixaven amb el 26-47 que bé premiava un treball encomiable de Cadí La Seu en aquests primers vint minuts.

ASP360
Fotografia: ASP 360

Segona part: Sense voler donar opcions al rival.

Amb molt per fer encara calia rematar bé la feina en els darrers vint minuts de partit, els quals ja li han passat factura més d’un cop a les urgellenques. Innova-Tsn Leganés no volia deixar anar un enfrontament que tenia costa amunt i, amb el suport de la seva gent, aconseguien plasmar un parcial favorable d’11-4 que obligava a Jordi Acero a demanar un temps mort necessari per a frenar la seva empenta (minut 24:40, 37-51). Cadí La Seu en la represa tornava als conceptes bàsics per capgirar la situació. A força de remar fort i tornar a la duresa en ambdós costats de pista, les urgellenques sumaven des del tir lliure per tal d’aguantar la seva embranzida. En aquestes, Laia Raventós havia de marxar de pista després de rebre un cop molt dur, i Bojana Kovacevic, fiable des del tir lliure, sumava dos punts més (minut 25:40, 37-54). Segona meitat del tercer assalt vital perquè Cadí La Seu trenqués el partit del tot per sumar la vuitena. Baixant al fang, les nostres anaven erosionant cap i ment de les madrilenyes amb una Laura Peña que tornava a sumar des del triple i la feina bruta de Georgina Bahí, Júlia Soler i Montse Brotons. Tancàvem així el tercer quart amb el 40-65 per encarar els darrers deu minuts. Conscients que la feina estava ben encarrilada, Cadí La Seu s’ha mantingut ferm en la seva ja postura de senyor del partit. Uns grans primers minuts del darrer assalt ja deixaven en res les esperances d’un Innova-Tsn Leganés molt baix de moral que es veia en l’obligació d’aturar el joc per poder recollir bones sensacions amb el partit decidit (minut 35:50, 48-76). Així doncs, sense molta cosa més a dir, victòria per 62-84 i average guanyat davant un rival directe, i a la seva complicada pista.

ASP 360

Tornada a la Seu d’Urgell amb una vuitena victòria vital per fer un pas més endavant per assolir l’objectiu de la permanència a la Lliga Femenina Endesa. Poc temps per celebrar, però molt per ser conscients que aquesta ha de ser l’essència de l’equip des d’aquí fins a final de temporada. Pròxim repte, i de somni, a França per aconseguir el que seria un històric bitllet als quarts de final de l’EuroCup Women.

Sent el Sedis!

INNOVA-TSN LEGANÉS (62): Marta Hermida 8, Michaela Houser 8, Prescilla Lezin 2, Cecilia Muhate 6, Vionise Pierre Louis 8 -cinc inicial- Laura García 13, Alba Sánchez, Masa Jankovic 11. 21 de 42 T2; 5 de 24 T3; 15 de 21 tirs lliures; 30 rebots (22+8); 19 faltes.

CADÍ LA SEU (84): Elise Ramette 6, Stephanie Watts 14, Júlia Soler 6, Paula Strautmane 13, Bojana Kovacevic 6 -cinc inicial- Laura Peña 8, Laia Raventós 10, Ariadna Pujol 2, Georgina Bahí 4, Montse Brotons 9, Jewel Tunsull 6. 21 de 42 T2; 8 de 24 T3; 18 de 23 tirs lliures; 39 rebots (25+14); 19 faltes.

Parcials: 20-23; 6-24; 14-18; 22-19.
Àrbitres: Avila, Cortes, Colomer.
Incidències: Partit corresponent a la dinovena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pabellón Europa. Pierre Louis ha sigut sancionada amb una falta tècnica. Prescilla ha estat expulsada per cinc faltes personals. Laia Raventós ha tornat a pista després del cop dur caient al terra després de falta d’Innova-Tsn Leganés.
Imatges del partit: ASP 360.