Fins on les cames han aguantat davant el tercer classificat

Tornada amb entrebancs i imprecisions i en una pista molt complicada, on Cadí La Seu ha mort dempeus. Les urgellenques han tornat a combatre de valent, plantant cara davant un Perfumerías Avenida que ha sentenciat el partit en el tram final. Tornada amb entrebancs i imprecisions i en una pista molt complicada, on Cadí La Seu ha mort dempeus. Les urgellenques han tornat a combatre de valent, plantant cara davant un Perfumerías Avenida que ha sentenciat el partit en el tram final. Un enfrontament on el joc vistós ha estat un dels grans absents a causa de la frenada en sec del ritme competitiu de l’aturada.

Primera part: Alts i baixos en tornar a la competició, però molt vives

Salt inicial al Pabellón Würzburg que donava inici al partit. Frenètic començament amb un intercanvi de cops entre els dos equips. Cadí La Seu des de dins amb Jewel Tunstull culminant els punts sota el cèrcol i Perfumerías Avenida a cop de triple, dos obra de Carleton (minut 2, 4-6). De blanc a negre anava ara aquesta anotació, la qual es frenava amb dos minuts i escatx sense moure’s el marcador, on ambdós conjunts pujaven ara en defensa. Vilaró trencava la sequera i Elise Ramette contestava a cop de triple per continuar amb la igualtat (minut 5:40, 8-7). Poc més tard, i a cop de triple com tot el quart, feia mal Nogic i donava resposta Stephanie Watts trencant la zona de les salmantines (minut 7, 11-9). En el tram final del primer assalt, Perfumerías Avenida obtenia una parcial de 5-0, després del triple de Bojana Kovacevic, que provocava el temps mort de Jordi Acero (minut 8:40, 19-12). El primer període, protagonitzat per l’encert exterior local amb cinc triples, finalitzava amb el 19-14 després d’una darrera bona cistella de Júlia Soler. Segon assalt que estaria molt igualat i que no ens deixaria el bàsquet més vistós sobre el parquet de Würzburg. Anotava Jewel Tunstull el seu sisè punt, ara des de la mitja distància, per continuar fent l’estira-i-arronsa en un inici de període ara totalment contrari al primer, amb molts pocs punts (minut 14:30, 19-16). El partit començava a tenir accions dignes de tornada després d’aturada, diverses imprecisions dels dos equips on Cadí La Seu hi sortia guanyant anotant un parcial de 0-5 gràcies al vuitè punts de Jewel Tunstull i un triple de Georgina Bahí (minut 15:20, 23-21). Continuava imposant-se el desencert, i el marcador es movia poc durant bones estones. Gulbe anotà després d’un nou error defensiu urgellenc, i Júlia Soler donava resposta a la següent jugada per mantenir el rival a prop (minut 16, 25-23). Els dos tècnics intentaven imposar-se mitjançant les seves pissarres, però només quatre punts de Reisingerova eren els que sumaven per marxar de camí als vestidors amb l’ajustat 29-23. La lluita en el rebot (16-18) mantenia viu a un Cadí La Seu que estava amb un baix 3 de 14 en triples al descans.

Vir Pintado
Fotografia: Vir Pintado

Segona part: De més a menys per acabar cedint

Tornada al partit molt favorable per a Cadí La Seu, que es ficava amb moltes opcions de continuar competint de tu a tu a un Perfumerías Avenida superat en aquest tercer assalt (12-17). Les de Jordi Acero, amb les piles carregades, feien un nou pas endavant en defensa i trobaven ara l’encert al davant per continuar ajustant distàncies, Stephanie Watts s’estrenava des del triple per contestar Cazorla amb la mateixa medicina. Fortes al darrere, les urgellenques augmentaven el parcial amb la màxima anotadora visitant, Jewel Tunstull, que rematava una nova cistella sota el cèrcol després d’una gran assistència d’Elise Ramette (minut 3:20, 32-30). Contestaven amb contundència ara les blaves, aprofitant novament els errors que no permetien a Cadí La Seu poder ficar-se per davant, Jordi Acero ho havia d’aturar després d’encaixar un 6-0 (minut 26, 38-30). L’aturada servia, i de bon grau, per les nostres, que no abaixaven els braços i posaven ara contra les cordes a un Perfumerías Avenida desesperat. Georgina Bahí amb un tros de cistella marca de la casa, Laia Raventós amb cistella i addicional, un tir lliure de Georgina Bahí després de falta tècnica assenyalada a Vázquez i Montse Brotons en segona opció. Empat en el lluminós i parcial de 0-8 ara urgellenc, i en seixanta segons (minut 27, 38-38). Cazorla per les locals, Ariadna Pujol sota el cèrcol i un tir lliure de Carleton movien el marcador fins a l’ajustadíssim 41-40 per tancar el tercer quart. Cadí La Seu aguantava l’empenta ara final de Perfumerías Avenida, que seria definitiva, fins a gairebé arribats a l’equador del darrer període (minut 34, 49-45). Uns minuts de joc on ja es veia a un Cadí La Seu fos de cames i de cap, perdent pilotes i oportunitats en el moment més decisiu de l’enfrontament. Massa càstig rebien les visitants, però estar tants minuts sense anotar davant un rival d’aquesta magnitud es paga car. Resultat final de 63-47 després d’un últim parcial de 22-7 desfavorable.

Vir Pintado

Una primera prova de nivell, sense dubte. Això ja ha tornat a arrencar per no parar. Tornada a casa i sensacions acumulades per preparar el pròxim repte en menys de 72 hores. Cadí La Seu rep diumenge la visita d’un altre os dur de la lliga, el Casademont Zaragoza.

Sent el Sedis!

PERFUMERÍAS AVENIDA (63): Maite Cazorla 14, Leonor Rodríguez, Andrea Vilaró 8, Bridget Carleton 13, Julia Reisingerova 16 -cinc inicial- Sílvia Domínguez 2, Aleksa Gulbe 7, Jovana Nogic 3. 16 de 35 T2; 8 de 22 T3; 7 de 10 tirs lliures; 31 rebots (25+6); 15 faltes.

CADÍ LA SEU (47): Elise Ramette 4, Stephanie Watts 5, Paula Strautmane 2, Georgina Bahí 6, Jewel Tunsull 13 -cinc inicial- Laia Raventós 6, Júlia Soler 4, Ariadna Pujol 2, Bojana Kovacevic 3, Montse Brotons 2. 13 de 33 T2; 5 de 22 T3; 6 de 8 tirs lliures; 29 rebots (23+6); 18 faltes.

Parcials: 19-14; 10-9; 12-17; 22-7.
Àrbitres: Lema, Morales, Arresa.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-unena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pabellón Würzburg. Laura Peña, per part de Cadí La Seu, i Michaela Onyenwere junt amb Maria Fasoula, per part de Perfumerías Avenida, han causat baixa per lesió. Pepe Vázquez ha rebut una falta tècnica. Jewel Tunstull ha comès cinc faltes personals.

Imatges del partit: Vir Pintado.