Les urgellenques sumen la desena victòria i trenquen el malefici del Josean Gasca

Cadí La Seu baixa al fang a la segona part per guanyar en una pista molt complicada d’un rival directe. Les de Jordi Acero han patit de valent en la primera part per intentar frenar el potencial i talent d’un IDK Euskotren més ficat a l’enfrontament des de l’inici. El bon fer de tot l’equip en els darrers vint minuts en ambdós costats de pista han estat d’excel·lent i han sigut més que suficient per sumar una desena victòria molt valuosa.

Primera part: A remolc davant un IDK Euskotren molt inspirat

Complicat inici per un Cadí La Seu que no trobava l’encert ni les millors opcions en el cèrcol rival. Una Brown molt inspirada liderava a les seves fent escletxa constantment en la defensa urgellenca. Elise Ramette era la que anotava per part de Cadí La Seu, però ràpidament es veia castigada per les faltes i sortia a pista Jelena Vucetic, la qual debutava amb l’equip (minut 2:20, 6-2). La mala lectura en el joc provocà que l’equip basc dominés el ritme de joc, Georgina Bahí inspiradíssima des de tot arreu era la que ens feia estar allà arribant a l’equador de període (minut 4:40, 8-5). Tot i el triple de la gironina, Jordi Acero es veia en l’obligació d’aturar el partit després de rebre de la mateixa medicina (minut 5:10, 11-5). IDK Euskotren començava el partit tal com esperàvem, amb molta verticalitat al davant i molt perill des de l’exterior. Això les catapultava, sent superiors a les visitants (minut 8:10, 18-10). Gràcies a Georgina Bahí, amb un gran moviment sota el cèrcol, i a Laia Raventós des del triple, les de l’Alt Urgell s’atansaven en el lluminós (minut 9:30, 18-15). Sense deixar de prémer l’accelerador, el canell de Cuic ens tornà a castigar per tancar el primer assalt amb el 21-15. Més posades que en comparació a l’inici i començant a anotar en el segon quart gràcies a una assistència de Laia Raventós que culminava Montse Brotons (minut 11, 21-17). Malauradament, un contundent parcial de 8-0 d’IDK Euskotren les hi donava el màxim avantatge i desgastava moralment a un Cadí La Seu que es veia superat en cada acció defensiva, on el rival sumava cada vegada (minut 13:30, 29-17). Moment delicat de les nostres que s’allargava fins al tram final de període, sostinguts per la gran feina i punts d’una Georgina Bahí líder en tots els sentits. Elise Ramette sumava la tercera falta personal i la debutant Vucetic agafava novament la responsabilitat en la direcció, la qual seria clau pel resultat al descans. Passada la meitat de període, avantatge clar per les de Donosti (minut 15:20, 31-20). Un intercanvi ara entre Brown i Paula Strautmane, encetaven, possiblement, la jugada de l’any. Amb 1,9 segons en el rellotge de possessió Vucetic anotava de més enllà del mig del camp per aixecar moralment a un Cadí La Seu que estava patint molt (minut 17:30, 33-25). Un bon tram final abans d’anar als vestidors, ara llegint bé els avantatges de Jewel Tunstull sota el cèrcol i amb Jelena Vucetic sumant (7 punts), ens permetia anar amb un bon resultat al descans, 36-31.

IDK Euskotren
Fotografia: IDK Euskotren

Segona part: Gir de 180 graus i partit capgirat, i sentenciat, des de la defensa

Inici de menys a molt més per Cadí La Seu en la tornada dels vestidors, la qual començà amb un intercanvi de cistelles i amb la mala notícia de la quarta falta personal d’Elise Ramette, avui minvada en aquest sentit. IDK Euskotren començava molt més ficat al partit mentre que les urgellenques cometien errors no forçats, un darrere l’altre, que no li permetien escurçar distàncies. Júlia Soler ara sí que trobava l’encert amb un tir a mitja distància que desencadenaria un parcial espectacular de 0-9 que capgirava el marcador a favor de les nostres (minut 15:40, 40-42). El canvi de xip en defensa ha sigut digne d’ensenyar als més petits i petites, i això ha estat, sense cap mena de dubte, el punt diferencial que ha fet que Cadí La Seu tornés cap a la Seu d’Urgell amb la desena victòria. Els bons minuts de les visitants s’allargaven fins a finalitzar el tercer assalt, on aconseguíem fins a un avantatge de cinc punts després de la primera cistella de Watts, però que era contestada amb una cistella de Brown sobre la botzina. 46-49 per encarar els darrers deu minuts, amb l’objectiu d’allargar el bon moment urgellenc. L’últim quart ha sigut la confirmació de la feina ben feta, i IDK Euskotren no ha tingut gaire a fer davant la solidesa urgellenca. L’enorme feina en defensa, amb una Montse Brotons fent petita a Coulibaly i Paula Strautmane frenant a Brown començaven a ser més que clau. Vucetic rematà un debut de somni i continuava fent un partit molt més que digne, anotant per ficar-nos vuit punts a dalt (minut 32:40, 46-54). Muguruza demanava temps mort per intentar revertir la situació en veure el cèrcol rival ara tant tancat, però guanyava la pissarra de Jordi Acero, on Stephanie Watts convertia una cistella per continuar responent al rival (minut 33:50, 48-56). Molt havien de canviar les coses per canviar la dinàmica de partit, que anava molt a favor, però aquesta temporada hem vist de tot i més i en contra. Sense anar més lluny, un rebot que era nostre es convertia ràpidament en un triple de Rodríguez per aixecar la moral de l’equip basc. Tot i aquest despropòsit, Cadí La Seu posava la sisena marxa contestant i no donant opció a IDK Euskotren a aixecar-ho (minut 35, 51-59). El temps passava i les nostres tancaven del tot un partit on es començava a assaborir la desena victòria. Una nova rematada a la feina al darrere feia tancar el partit a favor nostre, on inclús ens emportàvem l’average de cinc punts cap a casa davant aquest potent rival directe. 55-63 en finalitzar el partit per trencar el malefici del Josean Gasca.

Tornada a la Seu d’Urgell amb un somriure d’orella a orella, no ho negarem, després de fer la feina molt ben feta. Victòria molt important per trencar la mala dinàmica de resultats després de l’aturada de seleccions i per encarar un tram final, i decisiu, de temporada.

Sent el Sedis!

IDK EUSKOTREN (55): Paula Estebas 8, Natalia Rodríguez 5, Claudia Cuic 11, Joy Brown 12, Mariam Coulibaly 3 -cinc inicial- Nicole Cardaño 6, Gnere Dembele 10, Cristina Soriano. 15 de 38 T2; 6 de 13 T3; 7 de 8 tirs lliures; 24 rebots (20+4); 18 faltes.

CADÍ LA SEU (63): Elise Ramette 5, Stephanie Watts 6, Paula Strautmane 2, Bojana Kovacevic 6, Jewel Tunsull 10 -cinc inicial- Jelena Vucetic 12, Laia Raventós 8, Júlia Soler 2, Georgina Bahí 10, Montse Brotons 2. 21 de 41 T2; 5 de 14 T3; 6 de 9 tirs lliures; 27 rebots (24+3); 16 faltes.

Parcials: 21-15; 15-16; 10-18; 9-14.
Àrbitres: Albacete, Garvin, Gomez.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-tresena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Josean Gasca.

Imatges del partit: IDK Euskotren.