L’aturada passa factura a un Cadí La Seu que manté l’average

Les urgellenques tornen a la Lliga Femenina Endesa amb derrota. Les de Bernat Canut s’han vist clarament superades per un equip que no es jugava res, però que ha castigat, sobretot al tercer quart, els nostres errors.

Primera part

El tècnic català de l’equip rival sorprenia les nostres reservant a una de les seves referents, Diarra, des de l’inici. La igualtat es plasmava en el tram inicial de joc amb un intercanvi de cistelles (4-4, minut 2). Cadí La Seu era castigat, primerament per les pilotes perdudes i seguidament pel rebot ofensiu. Encara que l’encert local no tingués percentatges elevats, el primer avantatge era per les de Logronyo aprofitant, no exageradament, els nostres errors (11-6, minut 4). El primer triple del partit era obra de les urgellenques, on Laia Raventós escurçava distància a l’equador del quart (11-9, minut 5). Els 7 rebots ofensius de les locals i les 6 pilotes perdudes de les visitants eren les dades a destacar d’aquest primer quart. Tot i això, la responsabilitat ofensiva d’Ariadna Pujol i Laia Raventós -2 triples- aguantaven l’equip i finalitzaven els primers deu minuts amb el 21-16.

El segon assalt no començava de la millor manera pels interessos d’un Cadí La Seu que encaixava un parcial de 5-0 en poc més d’un minut de joc. Altra vegada la parella Raventós-Pujol sumaven per les nostres, però amb un tir lliure cadascuna (26-18, minut 2). La dinàmica positiva de Campus Promete s’allargava i ja es plasmava una diferència de 10 punts al marcador un minut després, tot i les respostes visitants (30-20, minut 3). Cadí La Seu remava davant els seus propis errors en forma de pilotes perdudes i feia grans esforços per intentar retallar la distància. Un temps mort de Bernat Canut en l’equador del període tornava a remarcar el que li mancava al seu equip, tancar el nostre propi rebot (32-24, minut 5). Quinn Dornstauder i Irati Etxarri tornaven a atansar-nos amb un parcial clavat a l’anterior (32-28, minut 6). Parlem de clavat, ja que també tornava a ser trencat per Diarra, a diferència que Flores també posava cullerada després de nova pilota perduda urgellenca -11 pilotes perdudes al descans-. Nou temps mort obligat del tècnic urgellenc per curar els erros tot el possible (36-28, minut 8). Cadí La Seu aprofitava l’aturada i sumava quatre punts al finalitzar el quart, dos tirs lliures Serena-Lynn Geldof i un contraatac d’Irati Etxarri quasi a la botzina, i tancava els primers vint minuts sota el marcador de 36-32. Aquesta diferència, sense dubte, la millor notícia per les nostres, que pagaven cara aquesta última aturada competitiva.

Alberto Salazar
Fotografia: Alberto Salazar

Segona meitat

La tornada dels vestidors agafava un to gris tirant a negre per les nostres. Mateixa dinàmica que l’inici del partit, Cadí La Seu s’estancava i seguia perdent pilotes amb la defensa de les locals. Aquesta vegada si que ho castigava l’equip rival, on li han entrat els tirs que no li entraven a l’inici. Bernat Canut ho parava obligatòriament després que les de Cesar Aneas aconseguien el màxim avantatge en tot el partit (46-34, minut 4). Les urgellenques es deixaven emportar pel ritme imposat per les locals, on faltaven forces i actitud per revertir la situació (50-36, minut 6). Només quedava l’opció de seguir lluitant per no deixar anar del tot el partit, i Cadí La Seu gastava aquesta bala. Les poques accions positives en defensa de les nostres en aquest tram de partit ens donaven oxigen per encarar el darrer quart amb un marcador de 54-44. Les pilotes perdudes seguien sent la gran llosa, en sumàvem 19 en finalitzar el tercer assalt.

A la tercera no, però a la quarta sí que anava la vençuda. Quan les nostres estaven en el pitjor moment, dos triples obra de Laura Peña i Georgina Bahí cridaven a l’optimisme i les possibilitats de lluitar per la victòria tornaven a florir (54-50, minut 1). Amb aquesta inèrcia de tornar-hi a ser, les urgellenques no podien aprofitar del tot el moment amb errades en el llançament. Gràcies a això, Campus Promete tornava a posar fil a l’agulla per provocar un nou temps mort de Bernat Canut després que la diferència es tornés a eixamplar en l’equador del quart (60-52, minut 5). El temps corria en contra i les imprecisions d’ambdós equips es feien veure a pista. La renda de les locals seguia imposant-se en el marcador i a Cadí La Seu si li esgotaven les opcions de mica en mica. Una reacció brutal a les acaballes del partit liderada per Ariadna Pujol i Laia Raventós, novament, han fet possible morir de peu i salvant un average molt important en possible cas d’empat en la classificació d’ambdós equips. Marcador final de 65-63 al Palacio de los Deportes de la Rioja.

Tornada a la competició difícil per un Cadí La Seu tocat per la falta de ritme en partit. Errors i desconnexions que caldrà resoldre per aspirar a acabar entre els vuit primers de classificació.

Sent el Sedis!

CAMPUS PROMETE (65): Laia Flores 11, Jovana Nogic 14, Adrijana Knezevic 7, Lyndra Weaver 5, Bojana Kovacevic 3 -cinc inicial- Paula Estebas 13, Maria Barneda 4, Maimouna Diarra 8, Ana Calvo. 10 de 13 tirs lliures; 23 de 58 T2; 3 de 19 T3; 39 rebots (24+15); 12 faltes.

CADÍ LA SEU (63): Laura Peña 5, Gala Mestres 4, Laure Resimont 2, Irati Etxarri 10, Quinn Dornstauder 4 -cinc inicial- Laia Raventós 12, Yurena Díaz 2, Ariadna Pujol 13, Georgina Bahí 7, Serena-Lynn Geldof 4. 8 de 12 tirs lliures; 20 de 39 T2; 5 de 18 T3; 42 rebots (33+9); 13 faltes.

Parcials: 21-16; 15-16; 18-12; 11-19.
Àrbitres: Zafra, Caamaño, Gonzalez.
Incidències: Vint-i-vuitena jornada de la Lliga Femenina Endesa celebrada al Palacio de los Deportes de la Rioja de Logronyo. Itsaso Conde i Txell Alarcón, per part del Campus Promete, han estat baixa en el partit d’avui.

Imatges del partit: Alberto Salazar.