Massa coses en contra per poder sumar una nova victòria a domicili

Cadí La Seu debuta amb derrota en el Gran Canaria Arena després d’un partit molt igualat i dur. Les de la Seu d’Urgell han plantat cara de valent i s’ho han deixat tot a pista, però avui no ha sigut suficient per a superar totes les adversitats que s’ha trobat l’equip avui. El desencert des de la línia exterior i la diferència de faltes, i tirs lliures, entre els dos equips han sigut unes contrapartides massa grans per un partit que, tot i això, s’ha decidit amb un autèntic cara o creu al final.

Primera part: Cadí La Seu es refà d’un mal inici a base de lluita i coratge

Partit que començava bé pels interessos de Cadí La Seu, en un primer minut de tanteig que aconseguia tapar el joc interior canari i Stephanie Watts encetava el nostre marcador des del triple (minut 1, 0-3). Spar Gran Canaria entrava en joc mitjançant la facilitat anotadora d’Holesinska. Els seus punts junt amb els de Stephanie Watts, que tornava a anotar generant-se ella sola el tir, protagonitzaven un duel d’intercanvis constant (minut 2:30, 5-5). Cadí La Seu tirava de pissarra per aprofitar els canvis defensius a través d’una Georgina Bahí que anotava sota el cèrcol, però entrant a l’equador del període les locals es posaven per davant a base de duresa i ofici (minut 4:30, 11-7). Les cinc faltes d’equip de les urgellenques eren el peatge a pagar per frenar el seu físic, però de poc servia. Spar Gran Canaria anava erosionant a les nostres fins a obtenir el màxim avantatge seu després d’un parcial de 4-0 obra de Koné i Nesbitt, que provocaven el temps mort de Jordi Acero (minut 7:20, 19-11). Una aturada per ajustar un parell de conceptes al darrere, que ara sí que ens ajudaven per sumar en atac a través de Montse Brotons sota el cèrcol i Jelena Vucetic des del tir lliure (minut 9, 19-15). Des del triple castigava ara l’equip canari a Cadí La Seu, i també des de dins, només Montse Brotons podia donar resposta per tancar el primer període amb el 24-17 en contra. Com finalitzava el període començava el segon, amb cistella de Montse Brotons, ara des de la mitja distància. Es sumava a la festa Laia Raventós, que encetava el seu marcador personal (minut 11, 26-21). Aquest marcador es quedaria congelat al lluminós del Gran Canaria Arena durant gairebé quatre minuts. Partit traslladat plenament a les defenses i alt nivell físic imposat per les canàries. Superats els cinc minuts del segon assalt, Stephanie Watts descongelava l’anotació amb cinc punts consecutius per empatar el partit, i que provocaven ara el temps mort de Ramos (minut 16, 26-26). En la represa de l’aturada, Cadí La Seu provava una zona que frenava les intencions del tècnic canari, i un triple de Júlia Soler ens situava per davant (minut 17:10, 26-29). El parcial ara era per les grogues, que tornaven el cop amb un 5-0 per encarar el tram final abans del descans. Tot i aquest cop, les urgellenques s’aixecaven i aconseguien robar dues pilotes consecutives i culminar dues cistelles pel 35-33 de camí als vestidors. El 3 de 16 en triples minvava les nostres opcions d’haver aconseguit tenir més moments d’avantatge en aquest segon quart, tot i això, la lluita en el rebot era favorable, dada important davant un rival d’aquestes característiques.

Samuel Melian
Fotografia: Samuel Melián

Segona part: La moneda acaba sortint creu aquest cop

Tornada a la pista amb uns primers cinc minuts molt igualats al parquet del Gran Canaria Arena. Un intercanvi de cops i cistelles que acabaria sent favorable a les nostres, mostrant una activitat molt bona al darrere i trobant les opcions al davant per castigar al rival (minut 24:30, 37-39). Spar Gran Canaria reaccionaria un cop més, amb un parcial de 6-0 que tornava a girar la truita en el marcador (minut 15:50, 43-39). Estira-i-arronsa constant, Cadí La Seu anotava des del triple amb Bojana Kovacevic com executora, i partint d’una gran defensa d’equip, Júlia Soler tornava a castigar des de la mateixa posició per provocar un nou temps mort local i estar per davant. A més a més, Laia Raventós robava per sumar-ne dos més en contraatac per continuar com un coet (minut 16:30, 43-47). La diferència entre els dos equips pel que fa a faltes personals continuava sent una gran motxilla plena de pedres, i a base d’això Spar Gran Canaria anava sumant per retallar. Laia Raventós continuava amb la seva festa particular amb, probablement, la cistella del partit per tornar a situar els cinc punts d’avantatge (minut 28, 44-49). Tot i fer un bon paper en defensa, les urgellenques encaixarien tres punts a canvi d’un tir lliure de Paula Strautmane pel 47-50 favorable en finalitzar els primers trenta minuts. L’últim i decisiu quart tornava a deixar-nos una Laia Raventós activa en ambdós costats de pista que tornava a situar els cinc punts d’avantatge urgellenc (minut 30:40, 47-52). Un avantatge que l’equip no ha pogut sostenir i on Spar Gran Canaria aprofitaria per anar a totes i endossar un parcial de 7-0 que provocava, com no podia ser d’una altra manera, el temps mort de Jordi Acero (minut 32, 54-52). No aniríem mal encaminats en dir que no ha sigut el període on s’ha vist el millor bàsquet. El marcador es movia poc i el temps passava lent, novament per l’entrada rapidíssima en bonus d’un Cadí La Seu que continuava sense trobar l’encert al davant. Tir lliure d’Holesinska, tir lliure de Stephanie Watts i poca cosa més, els tirs de més lluny no entraven, tot i ser alliberats i amb bones situacions. Les circumstàncies amb el tir exterior i les faltes en contra han provocat arribar a un final molt ajustat on Cadí La Seu no ha deixat de lluitar. Montse Brotons posava la cirereta al pastís a la seva gran actuació (10 punts i 7 rebots) amb una nova cistella obrint el camp (minut 37:50, 59-57). Minuts d’igualtat màxima i amb opcions per les nostres, encara que semblava mentida per com estava anant el partit en aquests instants. Novament, opcions de tirs alliberats que no entraven (5 de 31 en triples), però la defensa encara ens feia somiar. El bon fer al darrere ens donava l’opció per treure una falta sota el cèrcol perquè Jewel Tunstull fiqués l’empat en el marcador (minut 39:30, 59-59). Amb el partit aturat Spar Gran Canaria apostava des de la seva pissarra per donar pilota a Holesinska, i aquesta anava a la línia del tir lliure on es decidiria el partit. Anotava el primer i fallava el segon, agafant inclús el seu propi rebot on s’hauria de veure si entrava abans que la pilota toqués el cèrcol. De totes maneres, falta de Cadí La Seu perquè la txeca tornés a la línia de tirs lliures i sentenciar el partit amb el 62-59 tot i un darrer triple de Georgina Bahí per empatar que no ha volgut entrar.

Així doncs, s’evapora la possibilitat d’encadenar la setena victòria consecutiva en aquest darrer desplaçament de lliga regular. Tot i això, l’equip està orgullós de la feina feta i mira ja, amb ambició, el derbi de la darrera jornada davant l’Spar Girona.

Sent el Sedis!

SPAR GRAN CANARIA (62): Valerie Nesbitt 2, Petra Holesinska 15, Adji Fall 7, Sika Koné 10, Rachel Hollivay 10 -cinc inicial- Vittoria Blasigh 8, Nayli Padilla, Mama Sidiki, Alexia Gonzalez. 14 de 32 T2; 4 de 19 T3; 22 de 32 tirs lliures; 38 rebots (32+6); 18 faltes.

CADÍ LA SEU (59): Elise Ramette 2, Stephanie Watts 13, Paula Strautmane 3, Georgina Bahí 4, Jewel Tunstull 4 -cinc inicial- Jelena Vucetic 2, Laia Raventós 8, Júlia Soler 8, Bojana Kovacevic 5, Montse Brotons 10. 18 de 40 T2; 5 de 31 T3; 8 de 10 tirs lliures; 36 rebots (24+12); 27 faltes.

Parcials: 24-17; 11-16; 12-17; 15-9.
Àrbitres: Caiñigueral, Rodriguez, Gómez.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-novena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Gran Canaria Arena. Stephanie Watts ha estat expulsada amb cinc faltes personals.

Imatges del partit: Samuel Melián.