Un gran últim quart catapulta a un Cadí La Seu que torna a escriure en les pàgines de la història.

Primer partit sense la nostra Yurena, però amb totes les ganes i il·lusió de seguir disputant aquesta fantàstica competició europea. Mai és fàcil, cap partit fora de casa ho és, però aquest equip ja ens ha demostrat que la paraula difícil de vegades se li pot treure ferro. Victòria treballadíssima i classificació per a la següent fase de l’EuroCup en un partit que, per qui no l’hagi vist (és a dir, tots els que no hem tingut l’oportunitat de viatjar a Pécs en dia feiner), pot enganyar el resultat final.

Primera meitat sense comoditat i amb el rebot ofensiu rival com a principal enemic.

El partit començava amb un primer quart protagonitzat per un joc amb molts intercanvis de cistella i on la defensa d’ambdós equips era més que millorable. 21-16 quedava el marcador del Lauber Dezsö en finalitzar els deu primers minuts de joc on totes les jugadores aportaven el seu granet de sorra per ficar cura als mals inicis viscuts en els anteriors partits. Començament més que positiu de quart per les de Bernat Canut amb un 0-7 de parcial gràcies a dues cistelles seguides de Laura Peña i un triple de Yoyo. La clau però ha estat el bon saber fer de les nostres, començant per una rígida defensa i acabant les situacions en atac amb paciència. L’equip local tornava el parcial per tornar a posar l’empat a 25 punts i Cadí La Seu, a causa dels tirs que no entraven i les pèrdues de pilota, solament podia capgirar el resultat 6 punts per sobre després d’una cistella d’Irati Etxarri, 29-35 a tres minuts de marxar als vestidors. Un parell de pilotes perdudes i altre cop el desencert en el tir ha donat esperances a les locals i deixar tancat el segon quart amb un resultat de 37-37.

foto1_pecs_j6

Segona meitat de tensió, nervis i regust dolç, molt dolç!

Inici de tercer període travat i amb desencert urgellenc en el tir al no entrar un els triples de Sydney Wiese i Laura Peña. Tot i això, les nostres no abaixaven la intensitat defensiva i ho deixaven clar amb dos taps, un de Tinara Moore i l’altre de la mateixa Wiese. Elin Gustavsson trobava finalment el camí a cistella i anotava una cistella i un tir lliure per col·locar a les nostres un punt per sobre, 39-40. El partit no es desencallava i eren pocs els punts que pujaven en tot el període, finalitzant amb un ajustat 48-45 després d’un triple de Fanni Szabo, el primer de quatre intents. Un 3/17 en triples de les nostres i el 2/14 rival resumien un partit on els cèrcols decidien escopir les pilotes que s’hi atansaven.

Tocava fer un últim quart semblant al segon per capgirar de nou el marcador. Laura Peña i altre cop d’inici Gustavsson contestaven una cistella d’Udodenko en els primers dos minuts de quart, 50-51. Udodenko hi tornava, ara a cop de triple i també donava resposta Yoyo des del perímetre. Tinara Moore imposava, un cop més, la seva llei en les dues zones de la pista i col·locava el 53-57 favorable a les nostres quan faltaven 5 minuts per finalitzar un partit d’infart. Pilota perduda de Sydney i per sort perduda seva també, acció que es desencadenava en un nou triple de Yoyo a assistència d’Ariadna Pujol per provocar el temps mort rival a falta de poc més de 3 minuts per finalitzar l’enfrontament. Gràcies a la bona gestió dels minuts finals, Cadí La Seu ha pogut créixer tant en l’àmbit defensiu com en l’ofensiu i poder desplegar un ritme de joc totalment diferent del que portàvem en la resta dels minuts i trencar el partit amb un resultat final enganyós de 55-71.

Hem tingut la sort de tenir a la grada part de la junta directiva i familiars de l’equip, una nova imatge que quedarà ben guardada a la nostra història.