S’escapa un nou igualat final a la lliga

Derrota en la tornada a la competició a casa del líder. Cadí La Seu, de menys a més i amb alts i baixos, ha acabat perdent per pocs punts en un nou partit de Lliga Femenina Endesa. La gran reacció de les de Jordi Acero ha estat insuficient en un desenllaç desafortunat.

Primera part: Començament difícil per un Cadí La Seu que continuava viu al descans

El partit començava malament pels interessos urgellencs al rebre un primer parcial en els primers minuts de joc (minut 2, 7-2). Ens hi atansàvem per escurçar distàncies amb una gran jugada defensiva de Georgina Bahí amb un tap i la finalització des del triple de Paula Strautmane en contraatac. Moments irregulars al davant i al darrere, on Casademont Zaragoza ens penalitzava molt trobant la seva millor situació sota el cèrcol. Entrant a l’equador del període Laia Raventós anotava en penetració altra vegada amb contraatac per col·locar l’11-7, però un nou parcial per les locals, ara de 4-0, provocava el temps mort de Jordi Acero (minut 5:30, 15-7). L’aturada en el partit no serviria a un Cadí La Seu que acabaria rebent un nou parcial de 7-2, com a l’inici, i finalitzava el primer quart amb el 22-11. El segon assalt començava amb un joc defensiu plasmant per part dels dos equips. El marcador es movia poc a causa d’això, però Cadí La Seu començava millor que en el primer quart i aconseguia posar-se en una barrera psicològica de deu punts que acabaria sent tombava de camí als vestidors. La pujada en intensitat ens beneficiava i feia que Casademont Zaragoza hagués de respondre a cop de falta, sumant ja cinc d’equip arribats a l’equador (minut 5:00, 24-15). El bon inici en aquest període, junt amb l’encert des de la línia exterior protagonitzat per Georgina Bahí, ens feien seguir en partit mantenint aquesta diferència desfavorable. Punts que ens venien com aigua en el desert després que Jordi Acero tornés a aturar el partit, després d’un tros de cistella d’Ortiz, amb una diferència molt perillosa de cara a la segona part (minut 8, 34-21). Com dèiem, Georgina Bahí amb dos triples deixava un 37-29 esperançador, almenys, per continuar donant guerra.

Esther Casas
Fotografia: Esther Casas

Segona part: De més a menys i la sort en contra per decidir el partit

Tornada a pista, on calia fer un bon inici per donar continuïtat. No solament ho aconseguia fer-ho l’equip urgellenc, sinó que ho feia amb escreix. Sòlides des del darrere i trobant, i ficant, bons tirs al davant, Cadí La Seu retallava i retallava fins a provocar el temps mort de Cantero després de cinc punts consecutius de Laia Raventós i un triple en contraatac de Laura Peña (minut 3:40, 40-39). Ja hi érem, havíem assolit, sense dubte, el més complicat després de veure, sobretot, el resultat desfavorable de 22-11 al primer quart, l’equip conscient que calia remar de valent. Sense donar esperança a la seva reacció, les locals tornaven a topar amb el mur de Cadí La Seu, mentre que Paula Strautmane en penetració i Georgina Bahí des del triple tornaven a fer aturar el joc a un Casademont Zaragoza que es veia per sota en el marcador per primer cop en el partit (minut 5, 40-44). El primer temps no els hi funcionava, però el segon sí, i de valent en anotar dos triples que tornaven a capgirar (minut 6, 46-44). Des de llavors, un intercanvi molt maco per l’espectador, però desfavorable per Cadí La Seu, tancaria el tercer període amb el 53-48. Amb el regust agredolç de no haver pogut aprofitar més i millor el nostre gran moment dels primers instants del tercer assalt. Tot i els cinc punts de desavantatge tots sabíem a on s’aniria el partit altra vegada al Príncipe Felipe, a un final més que tens i igualat. Un intercanvi que començava Bojana Kovacevic i que responia Geldof, en un marcador que es movia poc, però quina importància quan ho feia. Arribats quasi a l’equador de l’últim quart, seguíem dins del partit gràcies a una gran cistella també d’Elise Ramette en penetració (minut 4, 57-54). Paula Strautmane apareixia en ambdós costats de pista per liderar a Cadí La Seu i aconseguir cinc punts consecutius que ara lluitaven contra el talent d’Ortiz, que continuava sumant i fent-nos molt mal (minut 8:20, 59-59). Partit nou a minut i poc de finalitzar, on tot podia passar. Doncs bé, tornava a girar-se creu després de tants i tants partits que porta Cadí La Seu en aquest inici de Lliga Femenina Endesa. Una jugada dubtosa de vuit segons sense que Casademont Zaragoza passés el seu camp, ha decantat bastant la balança al convertir-se en una falta de Laura Peña, la seva quarta, i a posterior tirs lliures d’Ortiz (minut 8:40, 61-59). Fins a tres tirs alliberats teníem per empatar i inclús ficar-nos per davant, però no hi havia manera… Al final, detalls a la desesperada que ens han perjudicat tornen a deixar aparcades les opcions de poder guanyar amb el 65-61 que es quedava en el marcador.

No és la tornada que esperàvem, òbviament. El partit era complicat per si sol, davant un equip que està fent molt bé les coses aquesta temporada i que està al capdavant d’una Lliga Femenina Endesa molt i molt exigent. Aquest diumenge rebem un altre gran equip com és Valencia Basket, i competirem fins al final, ara amb la nostra gent.

Sent el Sedis!

CASADEMONT ZARAGOZA (65): Mariona Ortiz 15, Imani Tate 6, Helena Oma 6, Vega Gimeno 4, Serena-Lynn Geldof 12 -cinc inicial- Lara González 4, Carmen Grande 3, Gracia Alonso 9, Aishah Sutherland 6, Laura Zelnyte. 19 de 39 T2; 3 de 12 T3; 18 de 26 tirs lliures; 39 rebots (29+10); 15 faltes.

CADÍ LA SEU (61): Laura Peña 5, Laia Raventós 13, Paula Strautmane 16, Georgina Bahí 11, Jewel Tunsull 6 -cinc inicial- Elise Ramette 2, Júlia Soler, Ariadna Pujol, Bojana Kovacevic 6, Montse Brotons 2. 18 de 40 T2; 7 de 23 T3; 4 de 6 tirs lliures; 28 rebots (20+8); 23 faltes.

Parcials: 22-11; 15-18; 16-19; 12-13.
Àrbitres: Esteve, Espiau, Gómez.
Incidències: Partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pabellón Príncipe Felipe de Saragossa. Ariadna Pujol ha rebut una falta tècnica per simulació. Leonie Fiebich ha causat baixa per part del Casademont Zaragoza. Jordi Acero, entrenador de Cadí La Seu, ha rebut una falta tècnica.

Imatges del partit: Esther Casas.