Molt patiment, baixada al fang i bitllet pels vuitens de final

Amb un desfibril·lador hem hagut de tornar a veure un partit de Cadí La Seu. Un gran SL Benfica ha ensumat la sang de les urgellenques des de l’inici i aconseguien empatar l’eliminatòria a la mitja part. En els darrers vint minuts, les nostres han suat el que no està escrit per poder acabar amb molt bon gust un partit molt amarg.

Primera part: Adaptació costosa, reacció i defalliment per començar de zero l’eliminatòria.

Començament de partit amb dificultats per un Cadí La Seu que no trobava cistella fins ben passats tres minuts de joc, gràcies a l’aparició d’una Stephanie Watts que sumava cinc punts consecutius per capgirar el marcador, que era favorable al SL Benfica (minut 3, 4-5). Les urgellenques estaven patint moltíssim davant un rival que estava sent, minut a minut, el timoner del ritme del partit. Tancar el rebot ofensiu, la gran assignatura de les nostres en aquesta primera part, era castigat cada vegada més, i aquesta falta d’energia es veuria reflectida en el lluminós superat l’equador del primer període (minut 7, 15-7). Quasi de la mateixa manera que a Lugo, reaccionàvem a cop de triple i d’endurir-nos al darrere. Bojana Kovacevic amb un triple junt amb l’ajuda de sis punts consecutius d’una Laia Raventós inspiradíssima des del triple ens feien atrapar al rival arribant al tram final (minut 9, 19-16). També des de la defensa, les de Jordi Acero finalitzarien els primers deu minuts amb el 19-18 gràcies a un contraatac culminat per Elise Ramette. La bona dinàmica de les nostres, després d’encadenar un parcial de 4-11, continuava. Laia Raventós amb el seu vuitè punt i un triple de Paula Strautmane provocava el temps mort de l’entrenador local (minut 1:30, 19-23). En la represa, Cadí La Seu rebia la seva primera falta personal després de dotze minuts de partit a causa de la poca intenció de les urgellenques d’atacar agressives el cèrcol rival. Tot i això, aquesta falta feien sumar dos punts més a Laia Raventós després de tres intents. Montse Brotons culminava sota el cèrcol una gran jugada col·lectiva que certificava el parcial de 0-11 en aquest segon assalt per un Cadí La Seu que no solament havia remuntat sinó que havia fet un gir molt significatiu en la dinàmica de l’enfrontament (minut 3, 19-27). Ara bé, malauradament això canviaria de blanc a negre, sent ara les portugueses les que tornaven a créixer i a creure-s’ho per acabar guanyant el període amb un parcial ara per elles de 19-2 i marxar per sobre en el camí cap als vestidors amb el 38-29. El tancament del rebot ofensiu, com bé esmentàvem abans, la gran assignatura pendent per les urgellenques (6 rebots ofensius locals).

SL Benfica
Fotografia: SL Benfica

Segona part:

Molt important la posada en escena en l’inici d’aquesta segona part per intentar capgirar ara la dinàmica negativa davant un SL Benfica que havia aconseguit empatar l’eliminatòria i feia embogir a la seva afició. Millor no podien començar elles, castigant a Cadí La Seu amb un triple que allargava el parcial a 22-2. En la resposta, un nou triple de Bojana Kovacevic, que donaria un xic d’oxigen a l’equip (minut 2:20, 41-32). El nivell defensiu de les urgellenques tornava a no ser l’òptim per competir un partit d’aquestes alçades, i Jordi Acero feia aplicar una zona que col·lapsava ara l’atac portuguès, eixugant el seu ritme d’anotació per almenys lidiar el mal moment ofensiu de Cadí La Seu (minut 7, 48-39). Ara bé, trobarien el forat amb la millor eina possible per trencar la zona, un triple. Es tancava d’aquesta manera un tercer quart amb molts dubtes que també confirmava que caldria fer una molt bona feina els darrers deu minuts per poder capgirar una eliminatòria que s’havia posat ara en contra amb el 54-41. Nervis i tensió per part dels dos equips, conscients del que estava en joc. Costava ara pujar el marcador en aquest tram inicial de l’últim quart, i Georgina Bahí tirava de coratge per tornar a sumar des del triple (minut 1:30, 54-44). Instant clau per les nostres, ja que a base d’endurir-se novament al darrere i baixar al fang, podien deixar en sec novament a les locals. Els minuts passaven, el lluminós no es movia i SL Benfica demanava temps mort per trencar el mural defensiu d’un Cadí La Seu que, malauradament, tampoc estava gens inspirat en atac (minut 3:30, 54-46). Ara bé, les nostres aconseguien també fer entrar en bonus al rival, i això acabaria sent clau per una resolució d’eliminatòria molt dolça. Semblava que la tensió que hi havia es trencava de cop amb un intercanvi brutal de cistelles que provocava el temps mort de Jordi Acero, ja que el temps anava corrent i la diferència era molt desfavorable (minut 7:10, 64-50). Funcionava, i de quina manera, aquesta aturada del joc en un moment clau. La defensa tornava a ser la gran eina de Cadí La Seu, i ofensivament anava rascant i rascant des de la línia del tir lliure. L’atreviment al davant cercant ara els contactes, a diferència de tot el partit, ens donava l’opció d’anar atansant-nos novament a l’eliminatòria. Dos tirs lliures d’una Laia Raventós decisiva des de la línia provocava el temps mort local (minut 8, 64-53). No servia per un SL Benfica que tornava a topar-se amb el mur urgellenc i Jewel Tunstull rascava ara un punt també des del tir lliure per posar-nos a un punt (minut 8:45, 64-54). Tornada al fang i premi doble, defensa i tres tirs lliures de Laia Raventós per capgirar el marcador global d’eliminatòria per dos punts (minut 9:17, 64-57). Tornada de manual en la següent acció, i Laura Peña anava a la línia de tir lliure. Final d’infart perquè no anotava els dos i regalàvem al rival dos tirs lliures que convertien i feien aturar el joc a un Cadí La Seu que tindria el match ball d’una eliminatòria que ara estava empatada (minut 9:46, 66-57). Partit ja perdut sí, però la igualtat de l’eliminatòria feien ensumar fantasmes del passat que aquest cop tampoc han passat factura per Cadí La Seu i, específicament, Laura Peña. La de Vilassar de Mar tornava a rebre falta a quatre segons del final i anotava els dos tirs lliures per deixar el marcador fixat amb el 66-59. La defensa de l’equip novament clau en dues accions que no produïen efecte per les locals i que veien com s’acabava la seva aventura en l’EuroCup Women.

SL Benfica
Fotografia: Agustí Peña

Celebració per una nova fita històrica de Cadí La Seu, tornem a ser equip de vuitens de finals de l’EuroCup Women. Un irregular partit que ha posat a prova els nervis i competitivitat del nostre equip, i d’on es treuren moltes conclusions a millorar i molts motius a celebrar. Nit a Lisboa i viatge directe cap a València, per tornar a la Lliga Femenina Endesa aquest mateix dissabte, en menys de quaranta-vuit hores.

Sent el Sedis!

SL BENFICA (66): Marta Martins 6, Joana Soeiro 12, Dragana Zubac 18, Rapha Monteiro 13, Courtney Warley 8 -cinc inicial- Ana Rodrigues 2, Carolina Cruz 7, Catarina Frederico. 19 de 43 T2; 6 de 19 T3; 10 de 12 tirs lliures; 36 rebots (25+11); 17 faltes.

CADÍ LA SEU (59): Laura Peña 5, Stephanie Watts 8, Paula Strautmane 3, Georgina Bahí 3, Jewel Tunsull 11 -cinc inicial- Elise Ramette 2, Laia Raventós 19, Júlia Soler, Ariadna Pujol, Bojana Kovacevic 6, Montse Brotons 2. 12 de 29 T2; 7 de 24 T3; 14 de 19 tirs lliures; 36 rebots (26+10); 21 faltes.

Parcials: 19-18; 19-11; 16-12; 12-18.
Àrbitres: Velikov, Jurcevic, Prpa.
Incidències: Partit corresponent al partit de tornada de la primera eliminatòria de l’EuroCup Women disputada al Pavilhao Fidelidade. Carolina Cruz ha estat sancionada amb una falta tècnica.
Imatges del partit: SL Benfica.