Cau la derrota al Palau Blaugrana en una segona meitat més irregular en l’encert i desfavorable en el rebot.

Cadí La Seu s’enfrontava a Spar Girona, nou derbi català com l’últim partit oficial que disputàvem el passat mes de març a Salamanca. El Palau Blaugrana ha estat l’escenari que ha presenciat un partit competit i amb bon bàsquet que començava amb un minut de silenci per les víctimes que ha deixat la COVID-19. L’equip de Bernat Canut no ha pogut trencar l’hegemonia d’aquests últims anys i ha acabat ensopegant davant un Girona que ha estat més regular en la segona meitat.

Primera part

Cadí La Seu començava el partit encaixant un parcial de 7-0 degut a les errades pròpies en el llançament i els contraatacs gironins. Laura Peña amb una cistella a mitja distància i Ariadna Pujol amb cinc punts seguits col·locaven l’empat en el marcador. Reacció que tornava a quedar en res quant Girona tornava a imposar-se amb un nou parcial de 6-0. L’empenta urgellenca tornava a fer-se present i, Laia Raventós amb un llançament exterior, empatava el partit de nou 14-14. Les locals seguien obtenint cistelles imposant el seu físic en el rebot ofensiu mentre que Gala Mestres i Irati Etxarri amb dos punts cadascuna capgiraven el marcador per primera vegada en tot el partit, 17-18 favorable. El període el tancava Spar Girona amb quatre punts seguits i el marcador final de 21-18.

Inici difícil de quart per ambdós equips amb només una cistella de Julia Reisingerova després de poc més de 2 minuts de quart. La mateixa Reisingerova trencava la sequera després de dos rebots ofensius del seu equip. Un triple de Danni Williams i dos tirs lliures d’Ariadna Pujol provocaven el temps mort d’Eric Surís amb l’ajustat 25-23. Temps mort Bernat a l’equador de període. Laia Raventós provocava falta gironina i feia que el rival entrés en bonus, ho aprofitava amb un tir lliure anotat pel 25-24. Marcador capgirat també gràcies a dos tirs lliures de Gala Mestres, que també anotava un triple per situar el 27-31 amb temps mort de les gironines. Un triple de Sonja Vasic després de nou rebot ofensius tancava el quart amb petit avantatge de 30-31.

Fotografia: FCBQ

Segona meitat

Amb el petit avantatge d’un punt, Cadí La Seu sortia a pista per seguir competint davant un gran equip. Dornstauder anotava pel 30-33, però les gironines es tornarien a imposar treien avantatge i cistelles després de rebots ofensius constants. Bernat Canut, al veure aquest punt fluix en el rebot i el poc encert de les nostres, parava el partit amb un marcador de 40-35 a falta de cinc minuts per finalitzar el període. L’aturada en joc ha beneficiat a Cadí La Seu ja que s’ha aconseguit parcial de 0-6 favorable pel 40-41. Nou estira i arronsa al partit per liquidar el tercer període amb avantatge gironí, 49-45.

Inici frenètic d’últim període, on Palau destacava en l’ofensiva gironina i Dornstauder i Pujol en la nostra. Julia Reisingerova tornava a imposar-se en el rebot, tant defensiu com ofensiu, i tornava a sumar una nova cistella pel 58-50 a l’equador de període. Cadí La Seu, llavors, veia com la cistella se li feia petita mentre que les gironines anaven sumant de mica en mica i agafaven un perillós avantatge de 10 punts. Bernat Canut demanava temps mort després de veure un nou triple de Paola Ferrari, la qual estava molt encertada durant tot el partit (64-53, 2:31 pel final). Dos bones accions en defensa han ajudat a retallar una diferència que ha anat decantant el partit a mesura que passaven els minuts. 69-61 resultat final favorable a les gironines en una segona part més irregular de les nostres.

Sent el Sedis!

SPAR GIRONA (69): Laia Palau 7, Frida Eldebrink 10, Maria Araujo 3, Adaora Elonu 6, Julia Reisingerova 14 -cinc inicial-, Paola Ferrari 14, Giedre Labuckiene 5, Sonja Vasic 10, Júlia Soler, Mireia Daura, Laia Moya, Núria Bagaria. 13 de 22 tirs lliures; 16 de 43 T2; 8 de 21 T3; 47 rebots (28+19); 20 faltes.

CADÍ LA SEU (61): Laura Peña 2, Danni Williams 8, Ariadna Pujol 13, Georgina Bahí, Quinn Dornstauder 13 -cinc inicial- Gala Mestres 9, Laia Raventós 6, Maria Jespersen 2, Irati Etxarri 6, Serena-Lynn Geldof 2, Sònia Garcia, Júlia Palomo. 11 de 17 tirs lliures; 19 de 45 T2; 4 de 17 T3; 39 rebots (27+12); 23 faltes.

Parcials: 21-18; 9-13; 19-14; 20-16