Cadí La Seu s’acomiada de la Copa amb el cap ben alt

No ha pogut ser. Caiem als quarts de final en la nostra tercera Copa de la Reina. Partit igualat, molt disputat i amb els nervis a flor de pell, com diria aquell. Cadí La Seu s’ha topat amb un molt bon Lointek Gernika, que ha planificat i preparat molt bé l’enfrontament i aconseguint finalment el seu passi cap a les semifinals.

Primera part

El partit començava bé pels interessos d’un Cadí La Seu que guanyava el salt i portava l’iniciativa en atac amb dues cistelles de Laura Peña i una altra de Paula Strautmane (minut 1:30, 4-0). No obstant, Lointek Gernika reaccionaria i començaria un notable intercanvi de cops que s’allargaria fins a pocs instant de finalitzar el primer assalt. L’equip basc millorava molt al darrere, i Moore al davant ens feia molt mal, finalitzant amb 8 punts sense errada el període. (minut 4, 8-8). Irati Etxarri seria l’encarregada de trobar el forat en la millorada defensa del rival, també amb Jewel Tusntull, que es sumava a la festa per anar contestant els cops de l’exjugadora de Cadí La Seu, Tinara Moore (minut 8, 12-14). El primer assalt finalitzaria desfavorable amb el 14-17, després d’un tram final més desencertat de les urgellenques, les qual rebien un triple de Buch en el darrer atac visitant. El rebot ofensiu ens estava donant vida, però a elles també.

Segon quart amb una tònica similar al primer a excepció del començament. Lointek Gernika començava anotant amb un triple, comptat de dos finalment per xafar, i ampliava la distància en el marcador (minut 1, 14-19). Cistella que faria reaccionar, i de quina manera, a un Cadí La Seu que treia orgull amb una cistella de Montse Brotons, Laia Raventós i una, amb falta addicional, d’Ariadna Pujol (minut 3, 21-19). La gran cistella de la capitana ens posava al davant i la defensa de l’equip estava sent de notable tirant cap a excel·lent, havent polit un xic més el tancament del rebot. Tot i la bona feina al darrere, la sequera anotadora de les urgellenques seria la protagonista en aquests instants de quart fins al soroll de la botzina final d’aquest. Lointek Gernika de menys a més al darrere i liderats novament per una Tinara Moore que era deessa i senyora de la zona. L’americana s’enfilava fins als 16 punts, quasi clavant la seva actuació dels primers deu minuts, i Bernat Canut es veia obligat a demanar temps mort per intentar dibuixar una jugada que ens fes tornar a atansar-nos (minut 9:30, 21-27). La jugada sortia, però solament sumariem un tir lliure dels dos llençats per Jewel Tunstull. Final del segon període amb l’ajustat 22-27. Tot i el recital de Moore i les 11 pilotes perdudes, les blanc-i-blaves estarien per sota amb una diferència curta de 5 punts, però que semblava gran a causa del poc encert.

FEB
Fotografia: FEB

Segona part

Tornada dels vestidors dura, molt dura per Cadí La Seu. Així ho qualifiquem, ja que Lointek Gernika ens encaixaria un parcial de fins a 0-9, amb una desencadenada Bjorklund anotant 7 punts consecutius, que ens deixaria molt i molt tocades (minut 3, 22-36). Un parcial que seria molt clau, entre altres coses, en el final del gran partit de bàsquet que hem viscut a la Fonteta. Semblava que apareixia el conjunt urgellenc quan Jewel Tunstull culminava una gran jugada col·lectiva, però Moore i Bjorklund tornaven a estirar, i molt, la diferència en el lluminós (minut 5, 24-41). En el moment més crític, on només els més porucs creien, Cadí La Seu començaria la seva posada en escena amb un envejable orgull que ens faria creure de nou. El parcial ara era nostre, començant per un tir marca de la casa d’Irati Etxarri, seguint amb una cistella més addicional d’una potent Montse Brotons, un triple de vuit metres d’Ariadna Pujol i dos punts més de Mikayla Pivec pel 8-0 total (minut 9, 34-43). I tornàvem a ser, calia continuar creient. El temps mort demanat per Lointek Gernika les ajudaria que Arrojo anotés amb facilitat, però Laia Raventós no es faria petita i anotava un tros de triple que encara ficava més motius per no donar-nos per mortes. Un darrer tir lliure de Buch tancava el tercer quart, on hem vist la pitjor i la millor cara de les nostres, amb el 37-46.

Darrers deu minuts més intensos dels que ningú es podria esperar instants abans. Cadí La Seu era ara el dominador del ritme del partit i volia continuar fent vàlida la seva reacció. La nostra capitana, Ariadna Pujol, l’orgull i lluita de l’equip personificat avui, sumava una nova cistella per encetar l’últim quart (minut 1, 39-46). Les urgellenques començaven ara a tapar els forats que tant les hi havien castigat anteriorment, però Moore encara feia destrosses en el rebot ofensiu i anotant tota pilota que li arribava sota el cèrcol. Minuts més tard, on les imprecisions s’apoderaven del joc, Irati Etxarri s’apuntava a la festa amb una nova cistella (minut 4, 41-48). Els minuts passaven, la distància no s’escurçava prou i el temps corria, i això ens anava totalment en contra. Amb més motiu quan Buch anotava amb facilitat una safata, trencant la zona blanc-i-blava a plaer per provocar el temps mort de Bernat Canut (minut 5, 41-51). En la represa viuríem una jugada que ha definit a la perfecció la lluita i l’orgull d’un Cadí La Seu ferit que volia seguir treballant i seguir creient que tot és possible. Després d’una gran defensa, exhaurint els segons de possessió de l’equip basc, Irati Etxarri col·locava amb tap al cel de la Fonteta. Mentrestant, Ariadna Pujol es creuava tot el camp fins a acabar anotant un tros de contraatac, culminant així una jugada espectacular entre ambdues capitanes (minut 6, 43-51). Moments difícils a llavors perquè els minuts passaven i passaven, i seguíem sota en el marcador. Gairebé amb la ràbia de dir: Llàstima, ens quedarem sense temps (minut 8, 43-51). Amb totes aquestes, amb una mica ja baixes les revolucions i assimilant gairebé del tot la derrota, Cadí La Seu tornava a deixar-nos bocabadats. Laura Peña anotava un tros de triple que ens atansava un xic més, Lointek Gernika li veia les orelles al llop (minut 8:30, 46-51). En defensa tapàvem tot forat, l’equip basc sense idees i Irati Etxarri tallava la pilota per sortir en contraatac. Moment també clau del partit, on Roundtree, volen o no, li ha fet una falta antiesportiva que els arbitres han decidit deixar passar de llarg. No obstant això, la navarresa anotava i el rival demanava temps mort (minut 9, 48-51). Ara girant el vent en contra, Buch anotava una cistella al límit de possessió que les hi donava mig partit, però Laura Peña no tenia l’última paraula. La de Vilassar de Mar tornava a mostrar canell calent per anotar un tros de triple que ens deixava a només dos punts (minut 9:35, 51-53). Després d’intentar atacar, Lointek Gernika topava amb la defensa de Cadí La Seu i tindria poc més de tres segons per tornar-ho a intentar. Aquí viuríem el moment que decantaria, del tot, la balança. Bjorklund s’aixecava alliberada, la pilota es movia molt lentament, allà vivien les nostres esperances de culminar una remuntada de somni. El cèrcol escopia la pilota, però un ball de colzes dins la zona ens acabaria perjudicant després que els arbitres xiulessin una falta inexistent d’Ariadna Pujol sobre Moore. I aquí s’acabaria tot, amb una Moore que ficaria la cirereta del pastís a la seva gran actuació i certificaria el 51-55 final.

FEB

Fa mal, no ho negarem. I més en veure com la gent de la Seu d’Urgell i d’arreu ha vingut fins a València a animar un Cadí La Seu que, per molt poc que es digui, continua fent història. L’equip ha tornat a donar-nos una lliçó d’orgull i de creure-hi, però aquest cop ha sortit creu. Acabarem de gaudir d’aquesta Copa de la Reina que s’esdevé brutal i encararem un tram final de temporada preciós, el qual ens espera un exigent calendari. Agraïment etern a tot el suport que ens heu fet arribar, que ens fèieu arribar i que ens continuareu fent arribar. Tenim la millor afició del món, gràcies.

Sent el Sedis!

CADÍ LA SEU (51): Laura Peña 8, Mikayla Pivec 6, Paula Strautmane 2, Irati Etxarri 10, Jewel Tunstull 5 -cinc inicial- Laia Raventós 5, Ariadna Pujol 10, Júlia Soler, Klaudia Lukacovicova, Montse Brotons 5, Laia Ribes. 3 de 4 tirs lliures; 18 de 41 T2; 4 de 18 T3; 39 rebots (30+9); 16 faltes.

LOINTEK GERNIKA (55): Rosó Buch 10, Lashann Higgs 2, Angela Bjorklund 12, Margaret Roundtree 4, Tinara Moore 23 -cinc inicial- Roselis Silva 2, Belén Arrojo 2, Marta Alberdi, Paula Ginzo, Melisa Brcaninovic. 9 de 13 tirs lliures; 17 de 43 T2; 4 de 12 T3; 29 rebots (24+5); 15 faltes.

Parcials: 14-17; 8-10; 15-19; 14-9.
Àrbitres: Garcia, Langa, Carrera.
Incidències: Partit corresponent als quarts de final de la Copa de la Reina, disputat al Pavelló Font de Sant Lluís de València davant 1.900 aficionats.