Cadí La Seu es classifica per la Final de la Lliga Catalana

El conjunt urgellenc aconsegueix el passi a la Final de la Lliga Catalana de diumenge després de superar al Club Joventut Badalona per 63-50. Les de Jordi Acero han fet uns bons inicis en el primer i tercer quart que han sigut molt importants per acabar guanyant.

Primera part: Un bon inici de partit ens dona distància en el marcador.

El partit començava trabat, amb imprecisions per part dels dos equips, fins que Júlia Soler anotava la primera cistella al nostre favor i encetava la llauna. Això desencadenaria uns nous cinc punts consecutius de les urgellenques que provocaven el primer temps mort rival (minut 3, 7-0). La Penya aguantava l’empenta però tampoc acabava de mostrar la seva millor versió, tot i els problemes en tancar el rebot de Cadí La Seu, i això ho aprofitaria Taylor Koenen amb uns sis punts consecutius que ens donarien un petit avantatge (minut 7, 15-6). Un petit intercanvi de cops tancaria els primers deu minuts de joc amb el 20-12 favorable a les blanc-i-blaves. El segon període seria un reflex calcat a l’inici del primer, amb la diferència que aquí s’allargaria més. Tot i el bàsquet poc vistós i el perdonar cistelles fàcils, Cadí La Seu seguia mantenint l’avantatge. Uns minuts bons la Penya retallaven la distància en el marcador, després d’anotar el seu segon triple, i s’encenien les alarmes al conjunt urgellenc en el tram final (minut 8:30, 27-22). L’excel·lent últim minut i mig ens feia recuperar l’avantatge perdut a la botzina final que marcava el descans, 32-22.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

Segona part: Gran començament en la tornada dels vestidors per encarar la victòria.

Tot i les bones sensacions del tram final del segon període, el vestidor era conscient que havia encadenat minuts on la versió hagués pogut ser millor. La tornada al partit ha sigut dolça, on hem vist un Cadí La Seu dominant tancant bé el rebot i anotant. Les nostres sumaven atac darrere atac, amb un joc coral vistós i amb la participació de totes les jugadores, i el Club Joventut Badalona començava a veure que la diferència era gran al finalitzar un tercer període que s’aturava relativament poc, 51-35. El darrer assalt ha sigut la confirmació del millor estat de forma de Cadí La Seu en el partit. Les urgellenques aconseguien, arribats a l’equador de l’últim període, un avantatge superior als vint punts que començarien a ser una llosa massa gran per les verd-i-negres. La falta de cames en els darrers minuts ha fet que el Club Joventut Badalona fes l’últim esforç i finalitzés el partit amb el 63-50 final.

Agustí Peña

Bona tornada a la competició i primera victòria tot i els entrebancs de pretemporada. De l’altra semifinal que disputaran Spar Girona i Barça CBS sortirà el nostre rival en la final. Aquest diumenge a les 12:15 hores, on es preveu bona presència de l’afició urgellenca.

Sent el Sedis!

CADÍ LA SEU (63): Laura Peña 14, Júlia Soler 10, Taylor Koenen 15, Georgina Bahí 5, Jewel Tunsull 4 -cinc inicial- Laia Raventós 2, Ariadna Pujol 8, Laia Ribes, Montse Brotons 4, Maria Kostourkova 1. 11 de 14 tirs lliures; 14 de 34 T2; 8 de 24 T3; 32 rebots (27+5); 18 faltes.

CLUB JOVENTUT BADALONA (50): Dominique Toussaint, Marina Aviñoa 8, Gala Mestres 9, Alexus Johnson 16, Maria Davydova 2 -cinc inicial- Alba Orois 2, Laura Piera 4, Aleksandra Parzenksa 5, Mariona Teixidó, Mar Pacheco 4, Vinyet Morato. 4 de 8 tirs lliures; 17 de 40 T2; 4 de 17 T3; 44 rebots (33+11); 16 faltes.

Parcials: 20-12; 12-10; 19-13; 12-15.
Àrbitres: Mas, Baena, Colomer.
Incidències: Partit corresponent a les Semifinals de la Lliga Catalana disputada al Pavelló Girona-Fontajau davant 800 aficionats.
Imatges del partit: Agustí Peña