Una complicada segona meitat sentencia a Cadí La Seu davant el cuer

L’equip urgellenc perd el seu primer partit lluny de la Seu d’Urgell. Un partit de més a menys pels interessos d’un Cadí La Seu que es veia superat en la segona meitat per un molt crescut Embutidos Pajariel Bembibre.

Primera part

Conscients de la dificultat del camp i del rival, les de Bernat Canut han culminat una gran meitat de primer quart on el resultat marcava el primer avantatge urgellenc (minut 5, 2-11). Sòlides en defensa, clares protagonistes en la lluita pel rebot i eficaces al davant, Cadí La Seu segellava un gran inici de partit. Sense deixar de prémer l’accelerador, les blanc-i-blaves seguien dominant el ritme del partit i contestant als cops de Djeneba N’Diaye, la clara referent local. Només els petits errors no forçats que han acabat sent castigats han sigut l’entrebanc per no tancar un primer assalt molt proper de la perfecció. Una darrera cistella de Laura Méndez, després que les nostres no esgotessin la darrera possessió, tancava el primer quart amb el 7-18 favorable.

El segon assalt començava amb una cistella de Jewel Tunstull, però, a diferència del primer quart, ara eren les locals que provocaven el primer temps mort del partit del tècnic urgellenc després de rebre un parcial de 0-5 (minut 2, 12-20). La resposta arribaria gràcies a quatre punts seguits d’Irati Etxarri, els quals feien que Cadí La Seu doblés novament en el lluminós a les del Bierzo. Mikayla Pivec anotava, també, dues cistelles consecutives per arribar a l’equador amb un bon coixí (minut 5, 14-28). L’estira-i-arronsa seguia per un Cadí La Seu que volia continuar dominant el ritme del partit i per un Embutidos Pajariel Bembibre que ara sí que aconseguia respondre a les ofensives visitants. Irati Etxarri apareixia novament en els moments més delicats i provocava el temps mort de Vázquez tot i la molt millorada versió respecte als deu primers minuts (minut 8, 20-32). Un tram final amb poca anotació tancava la primera meitat, on manaven les urgellenques amb el 22-32 després d’un segon quart guanyat, per la mínima, per les locals.

Mila García
Fotografia: Mila García

Segona part

Tornada dels vestidors complicada per l’equip urgellenc. Embutidos Pajariel Bembibre sorprenia les nostres en intensitat i encert i aconseguien deixar sense anotar al conjunt urgellenc en els primers compassos. Bernat Canut obligat a aturar el partit després d’encaixar un parcial de 7-0 (minut 4, 29-32). A la represa, el partit seguia ficant-se molt costa amunt per les visitants, les quals encetaven el seu marcador mitjançant una cistella d’Irati Etxarri quasi arribant a la meitat de període (minut 5, 31-34). L’encert de les locals seguia agreujant la complicada dinàmica i Paula Strautmane es carregava a l’esquena la responsabilitat ofensiva d’un Cadí La Seu que volia tornar a capgirar el marcador (minut 8, 39-40). Una cistella d’Irati Etxarri, després d’assistència d’Ariadna Pujol, tancava aquest tercer quart amb el 39-42.

Últim deu minuts de partit que el que prometien era emoció i màxima igualtat. Les locals seguien endurint el joc en un Bembibre Arena volcat amb les seves. La duresa de les del Bierzo s’imposava lleugerament a un Cadí La Seu que seguia lluitant de valent per seguir manant en el marcador (minut 3, 43-45). Els minuts passaven i cada possessió tenia més pes en l’esdevenir d’un partit que estava, clarament, en el terreny que volien les locals. Una duríssima lluita al fang on s’admetien tot tipus de contactes dins i fora la zona que no beneficiava a cap equip ni al mateix partit (minut 6, 45-47). Un tram de partit no apte per gent amb problemes cardíacs. El tècnic gallec Vázquez demanava temps mort després de que Irati Etxarri, amb una assistència màgica de Laura Peña, anotés a plaer. El partit en un autèntic sense viure on podia passar absolutament de tot (minut 7, 45-49). Tornava a aparèixer l’equip local mitjançant N’Diaye i Méndez, la qual aconseguia empatar el partit amb un tir lliure anotat de dos intents (minut 8, 49-49). Encarant el darrer minut de partit, Laura Peña silenciava a tot el pavelló quan anotava un triple que donava esperances a les nostres (minut 9, 49-52). Ràpidament, però, apareixia Helena López, també amb un triple, per posar encara més tensió a l’enfrontament (minut 9, 52-52). Els darrers, i més importants, atacs de les nostres no entraven mentre que a l’altre costat era tot el contrari. Embutidos Pajariel Bembibre ha sigut capaç de guanyar el partit sent superiors a Cadí La Seu en la segona part. 60-54 resultat final, el qual plasmava la segona derrota del curs.

Mila García

Temps d’aturada per seleccions, el qual servirà per desconnectar, sobretot, mentalment d’aquest inici duríssim de competició. Cadí La Seu reprendrà la competició el pròxim 18 de novembre amb la visita del Campus Promete de Logroño. Som-hi equip!

Sent el Sedis!

EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE (60): Djeneba N’Diaye 15, Helena López 12, Ainhoa Lacorzana 3, Marianne Kalin 8, Kadri Lass -cinc inicial- Laura Méndez 14, Anna Palma 4, Tina Jakovina 4, Amber Melgoza. 20 de 26 tirs lliures; 11 de 30 T2; 6 de 26 T3; 31 rebots (25+6); 16 faltes.

CADÍ LA SEU (54): Laia Raventós 2, Mikayla Pivec 8, Paula Strautmane 11, Irati Etxarri 18, Montse Brotons -cinc inicial- Laura Peña 6, Ariadna Pujol 2, Gala Mestres, Jewel Tunstull 7. 9 de 10 tirs lliures; 15 de 44 T2; 5 de 26 T3; 44 rebots (30+14); 21 faltes.

Parcials: 7-18; 15-14; 17-10; 21-12.
Àrbitres: Bravo, Garvin, Alejo.
Incidències: Partit corresponent a la setena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Bembibre Arena de Bembibre. Per part de Cadí La Seu, Klaudia Lukacovicova ha sigut baixa per culpa d’un procés gripal.

Imatges del partit: Mila García.