Un lleig derbi que es queda a Fontajau

Cadí La Seu suma la vuitena derrota del curs a la Lliga Femenina Endesa en un nou derbi a Fontajau. Les de Bernat Canut no han pogut fer front a un sòlid Spar Girona tot i les significatives baixes de l’equip rival. Un partit a poca anotació i feixuc en la gran majoria de minuts, on la lluita en el rebot i el desencert han estat claus.

Primera part

Salt inicial a Fontajau i, com era d’esperar, gran inici de l’Spar Girona. Les locals ens superaven en defensa i trobaven la solució corrent al contraatac mitjançant dos punts de Palau i dues cistelles de Burke (minut 1:30, 6-0). Cadí La Seu reaccionava mitjançant una gran acció defensiva de Laura Peña, la qual robava i provocava la falta antiesportiva d’Araujo. La de Vilassar de Mar aconseguia anotar un dels dos tirs lliures, però l’atac que teníem de més tampoc produïa efecte i topàvem novament amb la defensa gironina. Una nova cistella del rival, ara de Mendy, provocava el temps mort de Bernat Canut arribats a l’equador de període (minut 5, 8-1). En la represa, Burke seguia ampliant l’avantatge, però Cadí La Seu s’aplicava en defensa perquè la sang no baixés al riu. Un tap de Paula Strautmane faria córrer a una Mikayla Pivec que, ara sí, obtenia la primera cistella en joc d’un Cadí La Seu que portava 0/7 en tirs de camp (minut 8, 10-3). El tram final seria més animat, ja que es tancaria amb el resultat final de 15-6. Klaudia Lukacovicova aconseguia treure avantatge amb el marcatge de López, però les locals continuaven marcant la diferència gràcies a una nova cistella de Palau i una darrera de Burke.

Segon assalt amb un regust agredolç i no amb les millors sensacions al davant, però la defensa i el seu desencert ens feia seguir dins del partit. Colpejàvem primer amb una nova cistella de Klaudia Lukacovicova, però el quart es faria molt feixuc a nivell anotador fins als darrers cinc minuts, on Cadí La Seu mostraria el seu millor bàsquet en el temps que portàvem de partit. L’aparició de Jewel Tunstull i Laia Raventós, amb dues cistelles en joc cadascuna i primer triple inclòs, ens deixaven a tir de pedra (minut 5:40, 20-17). Quan semblava que les urgellenques podien fer un gran final de període i marxar donant a les gironines algun ensurt, apareixia Reisingerova per part seva amb sis punts seguits. La jugadora txeca aconseguia anotar de dins i de fora, i provocava obligatòriament el temps mort de Bernat Canut (minut 7, 26.17). Uns darrers minuts sense gaire anotació tancarien els vint primers minuts amb el 27-19, on Laura Peña aconseguia trencar, ara sí, la tancada i sòlida defensa de l’Spar Girona.

David Subirana
Fotografia: David Subirana

Segona part

Tornada dels vestidors on tindríem un inici frenètic a nivell d’anotació per part dels dos equips. Cadí La Seu amb un joc ràpid i encertat, on brillava Laia Raventós assistint a Jewel Tunstull i també Laura Peña, la qual anotava el seu primer triple del partit. Per part gironina, les de Julbe contestaven cada vegada a plaer amb contraatacs que només necessitaven un moviment de pilota per creuar tota la pista de Fontajau. Bernat Canut tornava a aturar el partit i amb motius gestos clars de cabreig per desestimar l’oportunitat desaprofitada de poder capgirar el marcador per primer cop (minut 3, 33-26). A cop de pissarra, Laia Raventós tornava a sumar des de la línia de tres punts i seguíem remant i remant (minut 4, 33-29). Reaccionava Spar Girona, continuant fent mal al contraatac i amb una Burke que seguia amb el canell calent (minut 6, 38-29). Els darrers minuts s’imposarien les defenses. Per part urgellenca, Ariadna Pujol agafava responsabilitats en la direcció i feia el que més li agrada, córrer la pista. El bon fer de Cadí La Seu ens feia sumar des del tir lliure i ens atansava un pèl més en el marcador. Bones defenses de les visitants, les quals eren clau per poder marxar als darrers deu minuts amb el 40-32 en el marcador. Intervals de bons minuts de joc i poden ser, a vegades, superior al rival, però no era suficient per donar un cop d’efecte en el partit.

En l’últim quart, Cadí La Seu s’ha vist superat per la solidesa d’un Spar Girona que volia sentenciar el partit com més aviat millor. Amb la lluita en el rebot molt desfavorable i les locals portant el ritme de joc, les urgellenques no han pogut contestar al bon inici gironí, on Burke seguia doctorant-se i Flores provocava un nou temps mort de Bernat Canut (minut 4, 46-34). Una màxima diferència de dotze punts que s’ampliava a catorze amb un nou bàsquet de Reisingerova (minut 5, 48-34). El temps corria en la nostra contra, però Cadí La Seu no abaixava els braços. Laura Peña i Laia Raventós feien el pas endavant per una reacció en forma d’última oportunitat de capgirar el partit, retallant la diferència a menys de deu punts (minut 6:30, 48-39). L’enfrontament tornava a les defenses i la poca anotació tornava a ser la protagonista, aspectes que seguien pesant molt a l’esperança de lluita de l’equip urgellenc (minut 8, 50-40). Últims minuts amb el partit quasi sentenciat on Laia Raventós tornava a deixar una gran actuació amb 14 punts. Resultat final i just de 55-45 en aquest nou derbi a Fontajau.

A descansar com es pugui i recuperar sensacions de cara a un nou i exigent partit al complicat Gasca de Sant Sebastià. Cadí La Seu hi anirà matemàticament com a cap de sèrie als Play-offs, després que Casademont Zaragoza hagi perdut el seu enfrontament davant Movistar Estudiantes. Continuem fent història i lluitarem per finalitzar aquesta inoblidable temporada de la millor manera possible.

Sent el Sedis!

SPAR GIRONA (55): Laia Palau 6, Magali Mendy 4, Maria Araujo 7, Kennedy Burke 23, Julia Reisingerova 11 -cinc inicial- Laia Flores 4, Iho López. 10 de 12 tirs lliures; 18 de 45 T2; 3 de 18 T3; 45 rebots (34+11); 16 faltes.

CADÍ LA SEU (45): Laura Peña 10, Laia Raventós 14, Mikayla Pivec 2, Montse Brotons 4, Jewel Tunstull 8 -cinc inicial- Ariadna Pujol 1, Júlia Soler, Paula Strautmane 1, Klaudia Lukacovicova 5. 6 de 10 tirs lliures; 12 de 42 T2; 5 de 15 T3; 28 rebots (25+3); 15 faltes.

Parcials: 15-6; 12-13; 13-13; 10-8.
Àrbitres: Albacete, Esteve, Arresa.
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-unena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputada al Pavelló Fontajau de Girona.

Imatges del partit: David Subirana.