MAL DIA DE CARA A CISTELLA

Partit amb molt poc encert per parts dels dos equips al Gasca, on l’IDK es va acabar emportant una ajustada victòria per 55 a 49. Tot i una bona intensitat defensiva, el Cadí va estar massa penalitzat pel baix encert en tirs de camp (29%). Les jugadores més destacades van ser la Leigha amb 14 punts i la Maggie amb 18. Per part de las basques, la millor va ser Fankam amb 14 punts.

Primera part: igualtat màxima

El Cadí va sortir molt concentrat a pista i de la mà de la Maggie, la Sierra i la Veronika va aconseguir un parcial de 7 a 9 en els primers 5 minuts. L’entrada de Tunstull va canviar la dinàmica del partit, qui amb 6 punts va permetre a l’IDK igualar el marcador al final del període. En els primers compassos del partit el Cadí va ser molt intel·ligent a l’hora de forçar faltes, aconseguint llençar 8 tirs lliures.

Al segon quart, però, les anelles es van estrènyer. Ni l’IDK ni el Cadí van aconseguir trobar la regularitat en els llançaments. Després d’un parcial de 8 a 3 en els primers 5 minuts, gràcies al bon treball en el rebot ofensiu de les basques, les urgellenques van reaccionar de la mà de la Leigha amb 4 punts. A la mitja part, el marcador era força escarransit, de 28 a 26.

Fotografia: FEB

Segona part: segueix el desencert

El descans no va servir per capgirar el desencert, amb un parcial de 4 a 4 en els primers 5 minuts. A partir d’aquí, vam poder viure un intens intercanvi de cistelles entre els dos equips, amb Fankam i España anotant per l’IDK i la Leigha i la Maggie per part del Cadí. Els punts a la pintura (16 a 12 a favor de les basques), van permetre a l’IDK agafar una mica d’oxigen (43 a 37).

A l’últim període el Cadí va intentar fer un pas endavant en defensa, però l’IDK es mostrava sòlid en tot moment, sempre per sobre en el marcador. Un triple de l’Ana feia pensar amb un final més igualat, però Fankam, a través de les segones oportunitats, seguia sumant punts importants pel seu equip. Al final, victòria de l’IDK per 55 a 49.

Tot i el desencert (29% en tirs de camp per part dels dos equips), l’IDK es va endur la victòria gràcies a un millor treball en el rebot (43 a 33) i una millor circulació de pilota (12 assistències per només 5 del Cadí).

IDK EUSKOTREN (55): Prieto 5, Gonzalez 6, Westerik 4, Fankam 14, España 11, Whalen 6, Massey 0, Alonso 3, Tunstull 6.

CADÍ LA SEU (49): : Elise Ramette 0, Ana Palma 3, Carmen Grande 1, Sara Hinriksdottir 0, Veronika Remenarova 7, Zoe Hernández 2, Lotta-Maj Lahtinen 0, Leigha Brown 14, Margaret Bair 18, Sierra Campisano 4.

Parcials: 17-17, 11-9, 15-11, 12-12
Àrbitres: Albacete, Rodriguez, Colomer
Incidències: partit corresponent a la tretzena jornada e la Lliga Femenina Ende disputat al Polideportivo Jose Antonio Gasca de San Sebastián.