S’ESCAPA LA VICTÒRIA A MALOSTE

Derrota del Cadí la Seu a la pista del Lointek Gernika Bizkaia per 78 a 64 després de 40 minuts de domini local. Un mal primer quart ha condemnat a les urgellenques, que han anat a remolc la resta de minuts. L’Ana Palma ha estat la més destacada, amb 8 punts i 12 de valoració. Per part de les basques, Buch i Madera han estat les millors amb 18 de valoració.

Primera meitat: el Gernika s’avança

Els dos equips han sortit força encertats a pista, amb un parcial de 12 a 10 en els primers compassos, amb l’Elise força encertada de cara a cistella. Tanmateix, aquesta igualtat ha durat només 5 minuts. Des de la defensa i amb una Rosó Buch liderant a plaer, el Gernika ha aconseguit un parcial de 12 a 2 que els permetia acabar el primer quart amb un còmode avantatge (24 a 12).

Al segon quart ja s’ha vist a un Cadí més reconeixible. En Fabián ha ajustat la defensa amb èxit, concedint només 11 punts en 10 minuts. En atac, la majoria de pilotes acabaven a les mans de la Lotta, qui veia cistella amb molta facilitat (10 punts al segon quart). Les pèrdues de pilota permetien al Gernika córrer i anotar cistelles fàcils (13 punts després de pèrdua rival), el que els permetia anar a vestidors amb 8 punts d’avantatge (35 a 27).

Fotografia: Maria Mentxaka.

Segona meitat: impossible retallar distàncies

Al tercer quart hem pogut presenciar un duel anotador entre Buch (9 punts) i la Leigha (7 punts). Per part del Cadí, començaven a veure cistella jugadores com Soler i Grande, però això no ha estat suficient per escurçar distàncies al marcador. El Gernika, amb 11 recuperacions i 10 assistències, seguia imposant el seu joc al parquet. Entràvem als 10 últims minuts amb 58 a 48 al marcador.

El Cadí no ha estat capaç de capgirar el marcador en els darrers minuts. Les pivots rivals, Gomes i Madera, han imposat el seu físic i han pogut sumar un bon grapat de cistelles molt valuoses pel Gernika. Així doncs, amb un 78 a 64 final, la victòria es queda a Maloste, després de 40 minuts de molta intensitat.

Maria Mentxaka. Fotografia: Maria Mentxaka.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA (78):Nikitinaite 7, Alberdi 0, Flores 7, Milapie 4, Gomes 15, Madera 18, Bradford 2, Aritzimuño 4, Berger 3, Buch 18.

CADÍ LA SEU (64):Elise Ramette 8, Ana Palma 8, Carmen Grande 5, Júlia Soler 11, Sara Hinriksdottir 0, Veronika Remenarova 5, Zoe Hernández 0, Lotta-Maj Lahtinen 12, Leigha Brown 12, Margaret Bair 3, Sierra Campisano 0.

Parcials: 24-12, 11-15, 23-21, 20-16.
Àrbitres: Olivares, Lezcano, Espiau
Incidències: Partit corresponent a la vuitena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputat al Polideportivo Maloste de Gernika.

Imatges del partit: Maria Mentxaka.