S’ESCAPA LA VICTÒRIA ALS ÚLTIMS SEGONS

Final d’infart a Vitòria que s’ha decantat a favor de l’Araski gràcies a un triple de Gretter a falta de 7 segons que ficava el 77 a 76 final. El Cadí ha estat superior els primers 20 minuts, però l’Araski ha estat qui ha tingut la sang més freda per endur-se el partit. L’MVP ha estat la base local Melisa Gretter, amb 13 punts i 24 de valoració. Per part del Cadí, les millors han estat l’Anna Palma (12p i 23v) i la Maggie Bair (17p, 20v).

Primera part: vendaval ofensiu urgellenc

El primer quart ha estat tota una exhibició ofensiva del Cadí, amb 27 punts anotats i amb 4 jugadores amb 5 o més punts i amb una circulació de pilota molt fluida, aprofitant els forats que deixava la defensa basca. L’Araski, però, no es quedava massa enrere, amb Herminda, Brewer i Hill anotant amb certa facilitat. Al final del primer quart, 21 a 27.

L’encert per part dels dos equips s’ha mantingut en el segon període, amb un parcial de 22 a 23. La Maggie i la Sierra seguien veient l’anella gran, amb 13 i 11 punts respectivament. La gran defensa de la Zoe amb 3 recuperacions i el domini en el rebot (8-19) permetien al Cadí agafar un còmode avantatge abans de la mitja part (43 a 50).

Fotografia: FEB

Segona part: l’Araski planta cara

L’Araski ha sortit a pista amb una zona 2-3 amb Seda al centre col·lapsant la pintura. Aquesta defensa ha tingut efecte i ha curtcircuitat l’atac urgellenc en els primers minuts del quart. Hill i Brewer han aprofitat per seguir sumant punts des de sota l’anella i mitja distància. L’entrada de la Zoe a pista ha revolucionat de nou el partit i ha permès al Cadí marxar a l’últim quart amb 2 punts d’avantatge, 60 a 62.

Els últims 10 minuts ha estat un intercanvi de cistelles entre els dos equips, amb Hill i Hermida per un costat i la Sierra per l’altre. Als instants finals, l’Araski estava força erràtic, amb diverses safates errades, però el Cadí no ho ha sabut aprofitar. La Carmen ha tingut 2 tirs lliures per sentenciar el partit, però el segon no ha anat a dins i a la transició, Gretter ha endollat un triplàs que ficava a l’Araski 1 punt per sobre. A l’última jugada, el Cadí ha intentat endur-se el partit amb un triple de la Zoe, però no hi ha hagut sort. Al final, 77 a 76.

KUTXABANK ARASKI (77): Aliaga 8, Hill 15, Van den Adel 5, Gretter 13, Alarcón 0, Hermida 10, Brewer 12, Burani 4, Seda 10.

CADÍ LA SEU (76)::Elise Ramette 8, Anna Palma 12, Carmen Grande 3, Sara Hinriksdottir 3, Veronika Remenarova 4, Zoe Hernández 10, Lotta-Maj Lahtinen 2, Maggie Bair 17, Sierra Campisano.

Parcials: 21-27, 22-23, 17-12, 17-14
Àrbitres: Rial, Garvín, Gómez.
Incidències: partit corresponent a la quinzena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputat al Polideportivo Mendizorrotza