Sedis Bàsquet fa costat al producte de proximitat en la campanya “Bo per a tu. Bo per a tothom”

Durant el matí d’avui, dimecres 16 de desembre, s’ha oficialitzat l’acte de la campanya on el Palau d’Esports ha estat l’escenari principal. Pere Porta, president d’AE Sedis Bàsquet i la Hble. Sra. Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han presentat la campanya “Bo per a tu. Bo per a tothom” i la marca agroalimentària de Catalunya.

Georgina Bahí i Ariadna Pujol encapçalen la representació de Sedis Bàsquet en la nova campanya del Departament d’Agricultura que promociona el consum de productes catalans.

L’esport femení és un dels reclams de la nova campanya del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació dedicada a la promoció del producte de proximitat.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

El producte català

Després de l’èxit que va obtenir amb l’anterior campanya del 2019 ‘Ara, el que toca, productes catalans’, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha buscat enguany una nova manera de conscienciar sobre la importància del consum de producte català. La nova campana ‘Bo per a tu, bo per a tothom’ ens explica que els productes són bons, saludables, sostenibles i tenen un preu just per a la ciutadania. Així, consumir aquests aliments proporciona salut, dona benestar però també resulten essencial per mantenir l’activitat agrària.

S’incideix en la idea que comprant producte català no estàs contribuint únicament al teu benestar o al dels teus perquè el producte és de qualitat i saludable, sinó que contribueixes a tot un engranatge que afavoreix la sostenibilitat i l’economia del teu país i la seva gent; pagesos, ramaders i pescadors com a elements clau per a la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació.

“Vivim moments difícils, i és justament en aquests moments difícils que hem de fer més pinya. El consum del producte de proximitat és bo per a tothom. És sa, de qualitat, a un preu assequible i just, però també és una manera d’ajudar la pagesia, el sector agroalimentari i l’economia catalana en general, en un moment en què és molt necessari”, ha dit la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la presentació de la campanya que s’ha fet a la Seu d’Urgell. El tancament d’hotels, bars i restaurants durant el confinament ha afectat especialment a petits productors.

El Departament d’Agricultura ha activat diverses ajudes, entre les quals la compra pública d’aliments peribles, que s’han lliurat al Banc dels Aliments en una doble acció: ajudar la pagesia i donar aliments a entitats del tercer sector per distribuir-los entres les persones més necessitades, en uns mesos de forta demanda.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

Motor de l’economia

El sector agroalimentari català és el primer sector de l’economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. Genera un volum de negoci de 38.205 milions d’euros, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya.

Els aliments catalans han aconseguit un valor significatiu en els mercats internacionals: en els últims 10 anys les exportacions s’han incrementat un 45% en volum i un 65% en valor. El 2019, Catalunya va superar per primera vegada els 10.000 milions d’euros en les seves exportacions agroalimentàries.

Nova marca de país ‘Catalunya, on el menjar és cultura’

La campanya ‘Bo per a tu, bo per a tothom’ suposa també el tret de sortida de la marca ‘Catalunya, on el menjar és cultura’, creada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior. L’objectiu és posar en valor els aliments produïts a Catalunya garantint un sistema alimentari complet, competitiu, arrelat territorialment i basat en la seva diversitat i, alhora, consolidar Catalunya com a país de referència pel prestigi del seu sistema alimentari.

La marca està representada per la lletres CAT disposades de forma al·legòrica en un plat. Tant la marca com l’eslògan ‘On el menjar és cultura’ identificaran el sistema alimentari català, tant a l’interior com a l’exterior de Catalunya, en la línia del que ja fan altres països i regions de l’entorn. Està previst que a l’exterior l’eslògan es mostri en diferents idiomes, principalment l’anglès: ‘Catalunya, where food is culture”.

“És un avenç sense precedents”, ha dit la consellera Jordà durant l’acte de presentació. “Mai abans el sector agroalimentari català havia tingut una marca de país com la que té, per exemple, el sector turístic, amb Turisme de Catalunya. Mai havíem unit esforços d’aquesta manera la pagesia, la indústria i la gastronomia”, ha assegurat.

La creació de la marca agroalimentària és una de les accions previstes dins dels deu projectes transformadors del sector agroalimentari inclosos en el Pla de reactivació econòmica i protecció social en l’àmbit de la comissió per a l’elaboració del pla per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 (CORECO).

La creació de la marca també forma part de les diferents accions definides dins el Consell Català de de l’Alimentació, que està impulsant el DARP en el marc del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC). El PEAC ha de definir com ha de ser el sistema agroalimentari català dels propers anys a partir de quatre eixos: sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular; propi i arrelat al territori; just, equitatiu i cohesionat, i saludable i de confiança.

Agustí Peña
Fotografia: Agustí Peña

 

Sent el Sedis!

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir