El cor i l’esperit de lluita no han estat suficients per remuntar davant un gran equip en el debut a Europa.

Cadí La Seu ha debutat amb derrota aquest vespre de dimecres de mitjans d’octubre davant un dels equips punters de la lliga francesa, el Basket Landes. Un mal inici de partit ha castigat durament a l’equip, tot i que l’empenta i la lluita de les nostres casi culminent la que hagués estat una remuntada històrica. Històrica per la diferència de punts i pel que significava el partit i a ulls de tothom, el nostre debut a l’Eurocup Women.

Partit que començava amb molts nervis i incertesa per part dels dos equips. El marcador sumava els primers punts mitjançant dos tirs lliures d’Ana Suárez, després que les nostres fallessin fins a quatre tirs de camp per intentar donar el primer cop. No entrava la pilota, les presses per ficar la pilota dins l’anella per primer cop en una nova competició pesava cada cop més a l’equip i això ha provocat la baixada de braços i dues cistelles més de les franceses que ha provocat el temps mort de Bernat Canut. Ana Suárez encistellava en una tercera opció de tir després de dos rebots ofensius per col·locar el 8-0. En aquest precís instant, als quatre minuts de quart, la navarresa Irati Etxarri anotava la primera cistella de Cadí La Seu en la competició europea després de 50 anys d’història. El partit començava a ficar-se costa amunt quan les franceses col·locaven el 18-4 al marcador després d’un 2+1 de Gatling. Tan sols una cistella de Tinara Moore, després de vàries possessions de la cistella d’Irati, replicava l’ofensiva francesa. El primer triple de les nostres arribava de la mà d’Ariadna Pujol per atansar-nos una mica al marcador. Malauradament, dos punts fàcils i un triple sobre la botzina des de molt lluny de les franceses han deixat el resultat de 23-7. No només el marcador ha sigut desfavorable per Cadí La Seu. El 16% en tirs de dos, el 25% de tirs de tres, la lluita en el rebot (13-8) i, sobretot, les 7 pilotes perdudes han estat la cara amarga de l’equip en aquests deu primers minuts.

Segon quart, tocava remar, tocava lluitar més que mai i així ha estat. Altre cop, Ana Suárez encetava el quart pel 25-7 en el primer minut de període. La reacció urgellenca arribava just després d’aquesta cistella rival amb quatre punts d’Elin Gustavsson, dos de Jovana Nogic i dos més d’Ariadna Pujol per així provocar el temps mort de les locals amb un parcial de 0-8 (25-15). Tornaven els deu punts de diferència des del 14-4 després de cistella de Celine Dumerc. Després d’aquesta pausa començava un intercanvi de cistelles, el qual reflectia que Cadí La Seu estaven dins del partit i més calmades per poder jugar al seu joc. Dos tirs lliures de Yurena Díaz i una cistella de Tinara Moore donaven resposta al primer bàsquet del Basket Landes després del temps mort. Quan faltaven tres minuts de finalitzar el quart, Sydney Wiese anotava un triple llunyà i Ariadna Pujol, provocant la falta defensiva en la lluita pel rebot ofensiu, acabava anotant els dos tirs lliures per completar la jugada de cinc punts i deixar el marcador 29-24. L’intercanvi de cops seguia amb un 6-5 favorable a l’equip francès (35-29). Quan semblava que ja era temps per la mitja part, la mataronina Ariadna Pujol feia un espectacular “coast to coast” a falta de quatre segons per situar l’equip a quatre punts per sota (35-31 total, 12-24 parcial). De les 7 pilotes perdudes en el primer quart a solament perdre’n 1, del 16% en tirs de 2 al 41% i l’empat en la lluita en el rebot (19-19), dades que parlaven per si soles favorablement a les de Bernat Canut.

Tornada dels vestuaris amb una imperial Tinara Moore amb sis punts seguits, lluitant en cada atac i imposant-se en cada defensa per aconseguir empatar el partit 37-37. Les nostres deixaven sense anotar a l’equip local durant quatre minuts de joc, fins que trobaven cistella per ficar-se per davant (39-37). Entrava en joc l’última incorporació de l’equip, l’americana Sydney Wiese, amb un triple i així posar-nos un punt a sobre per primer cop en el partit. Després de dos minuts de joc sense anotar cap dels dos equips, arribava un intercanvi de cistelles finalitzat amb dos punts locals després de rebot ofensiu a l’últim segon per deixar el 46-44.

Amb diferents sensacions, però les urgellenques veien com les franceses tornaven a ficar fil a l’agulla per marxar altre cop set punts a sobre amb una gran Miranda Ayim i així provocar el temps mort de Bernat Canut. Temps mort que servia perquè Tinara Moore seguís sumant sota el cèrcol i Sydney Wiese anotés un triple pocs segons d’iniciar l’atac junt amb una cistella molt forçada de dos punts al límit de possessió just després. La inspiració ofensiva de les dues jugadores americanes i la solidesa defensiva mantenien aquest marcador de 59-54 quan faltaven tres minuts per finalitzar el partit. Les forces s’esgotaven i, per molt que el cor digués el contrari, les cames no tiraven. Basket Landes agafava un avantatge d’11 punts a falta de menys d’un minut. Un triple d’Elin Gustavsson i un altre d’Ariadna Pujol amb la botzina senyalant el final del partit, deixaven el marcador amb un 65-60.

Jugadora destacada Basket Landes: Ana Suárez (10 punts, 4 rebots, 15 de valoració).
Jugadora destacada Cadí La Seu: Tinara Moore (14 punts, 9 rebots, 20 de valoració)

Parcials: (23-7, 12-24, 11-13, 19-18)