Partit amb dues cares on Cadí La Seu no ha pogut donar resposta a l’encert exterior de les locals.

Desena jornada de la Lliga Femenina Endesa al Jose Antonio Gasca de Sant Sebastià. Partit amb tots els números de ser apassionant i, sobretot, dur. Cadí La Seu tornava a demostrar dues cares en aquest nou enfrontament, una de molt bona a la primera part, i per davant en el marcador a la mitja part, i una altra que no donava resposta a les accions del rival. D’una primera part amb el joc portat a gust de les nostres, a una segona amb molts punts el qual ha acabat sentenciant a les de Bernat Canut.

Primera part

Inici de partit amb consignes molt clares per les urgellenques, treballar des de la defensa. Laia Raventós aconseguia robar la primera possessió basca i anotar fàcil en contraatac. Després d’una sèrie d’atacs sense fortuna en l’encert, Cadí La Seu tornava a controlar el rebot i Ariadna Pujol finalitzava fàcil per provocar el primer temps mort local del partit. La reacció local arribava de la mà de Sarr, Delaere i Tirera, capgirant així el marcador pel 10-8 quan faltaven dos minuts. Moment molt especial amb la tornada a pista de Yurena Díaz. Així és, davant el mateix rival amb el qual desgraciadament va caure lesionada. Mentalitat fortíssima de la jugadora canària, la qual trencava la sequera visitant amb una cistella marca de la casa. Remant a contracorrent Laura i Irati donaven oxigen a les nostres amb dues cistelles i IDK Euskotren amb cistella tancava el primer quart amb el resultat de 12-12. Primers deu minuts on el desencert era clar protagonista.

Mateixa tònica a la represa del partit. Les de Bernat Canut seguien sòlides al darrere però espesses al davant. Un tir lliure anotat de Quinn Dornstauder eren els únics punts de les nostres a l’equador del quart. Arran d’aquesta cistella Laia Raventós anotava el primer triple visitant i seguidament sumava Maria Jespersen sota cistella. L’equip de Muguruza sanava les deu pilotes perdudes mitjançant joc defensiu dur que no ens deixava pensar en claretat. Dornstauder tornava a convertir una bona cistella pel 21-23. Erauncetamurgil provocava la cinquena falta de Cadí La Seu i sumava un punt des del tir lliure quan faltaven quatre segons. El tècnic urgellenc, veient el ritme del partit i de pocs punts parava el partit per intentar trobar una cistella ràpida. Pissarra de deu i tros de cistella d’Ariadna Pujol, la qual finalitzava per sobre de tothom per la seva esquerra i tancava el segon quart amb el 22-25 favorable a les nostres.

Oscar Araujo
Fotografia: Oscar Araujo

Segona meitat

Tornada dels vestidors desfavorable amb el triple de Lara González per posar l’empat al marcador. La capitana Georgina Bahí trobava l’encert exterior amb un triple i Quinn Dornstauder seguia amb el seu ball dins la zona. Parcial de 0-5 per un Cadí La Seu que, a diferència de la majoria de la primera part, es començava a trobar còmode. Tot i la resposta rapidíssima de Coulibaly, Ariadna Pujol tornava a colpejar a favor de les urgellenques. La tercera falta queia sobre una Serena-Lynn que es quedava en pista i portaria molts problemes a la defensa local. Problemes també per l’equip basc amb la quarta falta de Coulibaly. La situació de pick’n roll entre Laia Raventós i Serena-Lynn Geldof treia altra vegada profit i Cadí La Seu agafava un bon avantatge en el marcador amb el 27-35. L’equip local parava el partit i seria un punt d’inflexió per les seves. No només provocaven la quarta falta personal de Serena-Lynn, sinó que també tornaven a empatar el partit trobant encert des de l’exterior i aprofitant les errades de les nostres. Una cistella i addicional d’Irati Etxarri trencava el parcial, però IDK Euskotren tornava a sumar des del triple. Tercer període amb alts i baixos amb el resultat final de 42-39.

Últims deu minuts amb la llum totalment apagada per un Cadí La Seu que no trobava resposta a la tempesta ofensiva local. Les d’Azu Muguruza feien molt gran la ferida a cop de triple mentre que els minuts avançaven i avançaven. Cada mínima acció positiva de les visitants era resposta per l’equip basc i Cousseins amb un nou triple gairebé sentenciava el partit amb el 54-40 quan faltaven quatre minuts per la botzina final. El 6 d’11 en triples de les locals ha deixat amb el cos molt fred a les urgellenques en un partit que ha acabat amb el marcador final de 58-44.

Aturada ara de màquines per descansar i reprendre la feina de la millor manera a la tornada. Balanç de quatre victòries i sis derrotes per un Cadí La Seu que tornarà a competir a la Lliga Femenina Endesa amb la visita del Duran Maquinaria Ensino.

Sent el Sedis!

IDK EUSKOTREN (58): Joyce Cousseins 15, Antonia Delaere 14, Maria Erauncetamurgil 4, Toch Sarr 5, Mariam Coulibaly 4 -cinc inicial- Lara Gonzalez 5, Laura Garcia, Meiya Tirera 9, Iulia Gladkova 2. 4 de 8 tirs lliures; 18 de 48 T2; 6 de 11 T3; 40 rebots (32+8); 13 faltes.

CADÍ LA SEU (44): Laia Raventós 5, Gala Mestres, Ariadna Pujol 9, Georgina Bahí 5, Quinn Dornstauder 7 -cinc inicial- Laura Peña 2, Yurena Díaz 2, Maria Jespersen 3, Irati Etxarri 7, Serena-Lynn Geldof 4. 8 de 15 tirs lliures; 15 de 42 T2; 2 de 18 T3; 31 rebots (24+7); 14 faltes.

Parcials: 12-12; 10-13; 20-14; 16-5.
Àrbitres: Bravo, Uruñuela, Gonzalez.
Incidències: Desena jornada de la Lliga Femenina Endesa celebrada al Jose Antonio Gasca de Sant Sebastià.

Imatges del partit: Oscar Araujo.