Dia llarguíssim culminat amb una victòria de caràcter i d’equip.

Cadí La Seu es presentava a l’impressionant escenari del Santiago Martín per enfrontar-se a un equip que ocupa la part alta de la classificació. El treball col·lectiu en defensa i la unió d’equip han decantat al favor de les nostres un partit que s’havia ficat molt complicat en l’equador de l’últim quart.

Primera part

El primer assalt començava favorable a l’equip local amb els primers punts del partit. Cadí La Seu però, trobava la consistència al darrere que tant necessita en els primers cinc minuts de joc. Aturar l’ofensiva de Taylor i Atkinson darrere donava la paciència necessària per construir bons atacs. Una Georgina Bahí molt encertada sumava cinc dels primers deu punts, amb un triple inclòs que feia plasmar el 2-10 en el marcador. La gran versió defensiva de les urgellenques en aquest tram inicial de joc rebia la ferida del primer triple de les locals, obra de Gabi Ocete, pel 5-10. La primera rotació de la banqueta de Cadí La Seu es veia en un principi contrarestat per l’equip canari, i aconseguien atansar-se en el marcador. La directora de joc Laura Peña es posava el ritme del partit a l’esquena i liderava, junt amb la presència d’Irati Etxarri al davant i al darrere, a un Cadí La Seu que tancava el primer quart amb el 10-18 favorable.

Inici del segon quart que seguia amb bona dinàmica per les nostres amb cistella d’Irati Etxarri i triple de Gala Mestres pel 14-23. Una bona defensa local finalitzada en contraatac de Nauwelaers provocava el primer temps mort de Bernat Canut. Ciudad de la Laguna Tenerife pujava la intensitat defensiva, tancant els forats que estava deixant sota el cèrcol i dificultava la fluïdesa ofensiva de les nostres. Taylor amb una cistella més addicional començaria un parcial en contra que s’allargaria fins al 8-0 amb dos tirs lliures d’Atkinson després de falta antiesportiva nostra. Igualtat al marcador amb Quinn Dornstauder i Nogic protagonitzant el joc, un intercanvi de cistelles entre ambdues jugadores plasmava el 29-29 al marcador i feia demanar temps mort a Bernat Canut. Un triple de Laia Raventós a la represa marcaria l’inici d’un bon tram final de període pels interessos de les nostres. Yurena Díaz trobava un bon llançament exterior que acabaria amb falta rebuda i sumant els tres tirs lliures. De la mateixa manera, després d’una gran defensa col·lectiva, la canària trobava una Quinn Dornstauder sota cistella que ja s’enfilava fins als 8 punts per 14 dígits de valoració. Gran esforç de l’equip en aquest darrer minut que quedava reflectit al marcador amb el 32-38. Primer meitat on el joc d’equip de Cadí La Seu s’imposava en el joc i en l’àmbit estadístic a les individualitats locals de Nogic i Atkinson, amb deu i set punts respectivament.

CBC
Fotografia: CBC

Segona meitat

Tornada dels vestidors amb uns primers minuts de tanteig sense anotació. Laura Peña, ara en el cinc titular d’inici, anotava cinc punts seguits per augmentar l’avantatge visitant. Una nova gran acció defensiva d’Irati Etxarri en forma de tap, seguia fent créixer a l’equip i Laure Resimont finalitzava un contraatac que ens posava onze punts a sobre amb el 34-45. El temps mort de Claudio Garcia produïa efecte sobre les seves i colpejava amb un parcial de 7-0 que feia aturar el partit a Bernat Canut amb el 41-45. La intensitat defensiva imposada per les locals feia anar de bòlit a un Cadí La Seu que es precipitava en voler anotar amb pocs segons de possessió. Un darrer parcial favorable a les locals, amb la inèrcia del ritme alt i dur de joc, tancava el tercer quart amb el 45-49.

Inici molt dur de quart, on el partit agafava un color molt lleig pel que fa a duresa en el joc. L’equip local aconseguia colpejar primer mitjançant físic cru i pelat en els primers minuts de quart i el marcador tornava a mostrar la màxima igualtat amb el 52-51. Bernat Canut demanava temps mort a l’equador de l’últim període en veure com l’equip local portava el partit al seu terreny. Les pilotes perdudes a causa de la duresa del rival i una inspirada Nogic eren les principals ferides de Cadí La Seu en aquest tram calent de partit. Com aigua en el desert apareixia un triple de Laure Resimont i una gran cistella d’Irati Etxarri. Una immensa dosis d’oxigen per les urgellenques que anava en augment en quant Asia Taylor feia la cinquena falta personal i Yurena Díaz convertia tres tirs lliures d’or pel 52-59. Punt d’inflexió aprofitat al màxim per un Cadí La Seu que anava disparat a xafar un rival que havia quedat molt tocat amb l’expulsió de Taylor i que no trobava l’encert. Un triple de Laura Peña ficava la cirereta del pastís per tancar el partit amb el 56-70 final.

CBC

No ho negarem, tenim la sensació que han passat dos dies, però no és així. Sortida de matinada de la Seu i cap a terres canàries per disputar un exigent repte que ha acabat amb gust dolç, molt dolç pels interessos d’un Cadí La Seu que ja suma la vuitena victòria. Gran feina col·lectiva finalment premiada, on una gran gestió dels darrers minuts ha decantat, i exageradament, el marcador final. Aquesta és vostra, afició. Enhorabona, equip!

Sent el Sedis!

CIUDAD DE LA LAGUNA TENERIFE (56): Gabi Ocete 3, Tanaya Atkinson 15, Jovana Nogic 12, Asia Taylor 10, Laura Herrera 4 -cinc inicial- Heleen Nauwelaers 4, Maria Bettencourt 6, Ester Montenegro 2, Maria Koustorkova, Olano, Rodríguez. 13 de 16 tirs lliures; 17 de 52 T2; 3 de 14 T3; 28 rebots (20+8); 20 faltes.

CADÍ LA SEU (70): Laia Raventós 4, Yurena Díaz 8, Ariadna Pujol 1, Georgina Bahí 5, Quinn Dornstauder 10 -cinc inicial- Laura Peña 16, Gala Mestres 3, Gabbi Ortiz, Laure Resimont 7, Irati Etxarri 12, Serena-Lynn Geldof 4. 14 de 21 tirs lliures; 19 de 33 T2; 6 de 20 T3; 44 rebots (35+9); 18 faltes.

Parcials: 10-18; 22-20; 13-11; 11-21.
Àrbitres: Cañigueral, Rios, Checa.
Incidències: Divuitena jornada de la Lliga Femenina Endesa celebrada al Pabellón Santiago Martín. Asia Taylor ha sigut expulsada del partit a causa de cinc faltes personals comeses.