Cadí La Seu certifica el gran inici de lliga amb una altra victòria, ha caigut la tercera.

Horari de “Champions League” com dirien alguns, 20:45, l’últim partit d’aquesta jornada intersetmanal de la Liga Femenina. Les nostres arribaven al Palacio De Los Deportes De La Rioja, pavelló que tornava a presenciar un partit de la màxima categoria estatal del bàsquet femení.

Pilota a l’aire en el salt inicial que cau del nostre costat després que la pilota sortís rebutjada de les mans de Vanesa Gidden, primera possessió urgellenca. Inici de cistella intens amb un triple de Yurena Díaz, el qual trobava la resposta de Gidden sota el cèrcol. El primer temps mort local arribava al segon minut de partit quant Tinara Moore s’apuntava un poderós 2+1, Yurena Díaz tornava a ficar-hi cullerada i Sydney Wiese corria més que ningú per ficar una safata en contraatac i així deixar un 2-10 al marcador. A la represa del temps Ariadna Pujol tornava a finalitzar amb força, però arribaria la reacció local amb un parcial de 7-0, marcador de 9-12. Intercanvi de cistelles fins a finalitzar el període que deixava el marcador favorable a Cadí La Seu de 18-24 amb Yurena Díaz com a jugadora més valorada.

Un triple de Georgina Bahí, una cistella d’Irati Etxarri després de recollir el seu propi rebot ofensiu i un altre llançament exterior de Yoyo frenaven en sec les intencions d’un Campus Promete més agressiu que el del primer període, 23-32 a falta de 8:33 per finalitzar els primers 20 minuts de partit. El recital ofensiu seguia de la mà d’Ariadna Pujol sumant un 2+1 i de Yurena Díaz, amb quatre punts seguits i provocant el temps mort local, 29-40 a 4:46. Una altra mostra de la connexió Sydney-Tinara sumava dos punts més al marcador, 33-42 després de punts que sumaven les de La Rioja des de el tir lliure. Ariadna Pujol altre cop i Sydney Wiese tancaven el segon període deixant el màxim avantatge visitant, 33-46.

Tercer quart que semblava començar igual de frenètic que els dos darrers. Leia Donge mantenia vives a les seves mentre que Yurena, Geo i Tinara seguien sumant. Recta final de període reduint marxes ambdós equips amb el marcador de 39-56. Lucila Pascua, gràcies a una altra gran assistència de Laura Peña, trencava la sequera anotadora del final de període. Una cistella de Yoyo i un senyor tap d’Irati Etxarri tancaven un tercer període, finalment, al ralentí. Marcador de 43-60.

Darrers deu minuts on Leia Donge seguia fent el seu partit trencant la defensa visitant. Una cistella de Laura Peña i un altre triple de Yoyo ficaven el +20 al marcador, 47-67 quan faltaven 7:22 pel final. Les de Bernat Canut seguien fent vàlid l’avantatge i no deixaven que les locals fessin efectives els senyals de reacció que mostraven. Clara mostra d’això, ha estat el 16-16 que ens ha deixat el marcador parcial del quart període. Marcador final de 59-78 en un gran partit tant ofensiu com defensiu de Cadí La Seu.

Agrair els aficionats que s’han atansat de tots els punts del país per donar suport a l’equip. GRÀCIES, GRACIAS, ESKERRIK ASKO!

Jugadora destacada Campus Promete: Leia Donge (22 punts, 6 rebots, 20 de valoració)

Jugadora destacada Cadí La Seu: Tinara Moore (14 punts, 6 rebots, 20 de valoració)

Parcials: (18-24, 15-22, 10-14, 16-16)