Cadí La Seu suma una nova victòria gràcies a una millor segona part

Un nou dia a terres romaneses, un nou partit a disputar després d’aconseguir tombar a un dels millors equips de França. L’oportunitat de certificar el cop d’autoritat del primer partit era excel·lent, i les urgellenques ho han aprofitat tirant endavant un partit que s’havia complicat molt.

Primera part

Inici dolent de les nostres, les quals es veien superades en l’equador del primer assalt per un Namur que aprofitava les seves opcions i castigava, i molt, en cistelles en segona opció. Un parcial inicial de 3-11 provocava el primer temps mort de Bernat Canut, on només una cistella de Quinn Dornstauder amb falta addicional feien moure el marcador d’anotació de les nostres. Les faltes personals també eren un problema per Cadí La Seu, ja que les belgues ja anaven a la línia del tir lliure després de falta en aquest tram de partit. La segona meitat de quart no deixaria diferent gust de boca. Les belgues, amb el factor bonus a favor, aprofitaven per seguir castigant contínuament des del tir lliure amb l’absència de resposta per part de les nostres. Dues cistelles al límit, una de Georgina Bahí i una altra d’Ariadna Pujol per tancar el quart, deixaven el 10-17 en acabar aquest primer període.

Molta feina per fer i moltes coses a millorar per les de Bernat Canut en aquest segon període. Començava bé, molt bé pels interessos d’un Cadí La Seu que, junt amb un gran treball defensiu, s’encomiava a l’anotació d’Ariadna Pujol per tal de tornar a escurçar distàncies en el marcador. El 14-17 en l’equador mostraven la sequera anotadora belga i un Cadí La Seu que es trobava, ara sí, bones sensacions en el seu joc. Empatava el partit Gabbi Ortiz amb un tros de triple, el primer de les urgellenques i novament al límit de possessió. Arribava la primera cistella del quart del rival, però Laura Peña treia a passejar el fusell i castigava amb el segon triple de les nostres. Amb la nostra cistella ara encetada, Namur tornava a castigar des del triple i Bernat Canut aturava de nou el joc amb l’ajustat 20-22 a poc més de dos minuts per la botzina final. El tècnic urgellenc veia com Namur tapava qualsevol continuació i lluita a la zona, sense opció a què les nostres jugadores interiors treballessin a prop del cèrcol. Amb l’opció d’esgotar el darrer atac del període, un tir quan faltaven set segons i no haver gastat les tres faltes que encara tenia Cadí La Seu per fer, Namur tancava el quart amb una cistella de la seva jugadora interior després de creuar-se tot el camp. Resultat molt curt al descans de 20-24, on la millor notícia per les nostres era que el marcador encara anava ajustat tot i el bon grapat de minuts amb males sensacions.

FIBA
Fotografia: FIBA

Segona meitat

El descans semblava que li havia arribat a Cadí La Seu en forma d’aire fresc. Començant per la primera defensa, on l’equip urgellenc tancava molt bé tota línia de passada i esgotava la possessió belga. En l’equador del tercer assalt, Cadí La Seu seguia tancant el seu cèrcol i l’equip belga no aconseguia veure cistella fins passats sis minuts de joc. En l’altre costat, i gràcies a la bona feina al darrere, les de Bernat Canut aconseguien capgirar el marcador i obtenir la màxima diferència favorable fins aquell moment amb el 34-28 en el marcador. En el tram final, Namur aconseguia el que no havia fet durant tot el període i anotava dues cistelles seguides. Per contra, les nostres no ho acabaven de veure clar ofensivament i sonava la botzina amb el 34-32 al marcador.

Darrer quart i tot, absolutament tot per decidir. Colpejaven primer les belgues, amb un nou llançament a mitja distància. La resposta arribaria des de Wisconsin, més o menys, amb un tros de triple de Gabbi Ortiz a poc menys de deu metres de cistella. Tornava l’ofici a darrere, tancant bé el rebot i Quinn Dornstauder, imperial en la segona meitat, sumava de nou pel 39-34 en els primers tres minuts. Entrariem en un tram de partit on Cadí La Seu tornava a topar-se amb el desencert i la poca claredat en atac. En aquest delicat moment, la capitana Georgina Bahí anotava un triple al límit de possessió que aixecava de la cadira a les nostres i provocava el temps mort de Namur amb el 42-36 al marcador. Apareixia també Yurena Díaz amb els seus primers punts del partit, en el moment més delicat després que les belgues anotessin dues cistelles molt fàcils. El temps mort de Bernat Canut quan faltaven dos minuts ha centrat a les nostres cap al bon camí i, aprofitant el bonus a favor, Georgina Bahí seguia sumant des del tir lliure. També amb una cistella marca de la casa, tornava a provocar el darrer temps mort de les visitants amb el 48-40 quan entràvem al darrer minut de partit. A la represa del temps, Irati Etxarri entrava amb tot cap a cistella i anotava amb falta addicional inclosa per encarar la victòria. Desgraciadament, la jugadora belga Inês Vianaha sortit malmesa d’aquesta acció i s’ha quedat estesa amb molt dolor a terra, esperem que no sigui res i torni tan aviat com es pugui a la pista. En el tram final, el coixí en el marcador ha permès a Cadí La Seu sumar la seva segona victòria en dos partits tot i l’empenta final d’un Namur que no es donava per vençut. Resultat final, i ajustat, de 51-45.

FIBA

Segona victòria en dos partits en aquesta nova edició l’EuroCup Women. Ho signaríem una vegada darrere una altra, una altra, una altra i una altra. El partit ha sigut totalment oposat al que vam viure ahir, però la victòria és igual de vàlida i de ben segur que les nostres treuran les conclusions oportunes per seguir creixent com el que són, un equip. Toca posar l’ullet a l’altre partit per veure si el bitllet a la següent faci queda certificat o no. En tot cas, a descansar bé demà perquè divendres ens enfrontem a l’amfitrió. Enhorabona, afició! Enhorabona, equip!

Sent el Sedis!

CADÍ LA SEU (51): Laura Peña 4, Yurena Díaz 2, Laure Resimont 2, Irati Etxarri 8, Quinn Dornstauder 11 -cinc inicial- Laia Raventós, Gabbi Ortiz 6, Gala Mestres 2, Ariadna Pujol 5, Georgina Bahí 9, Serena-Lynn Geldof 2. 9 de 17 tirs lliures; 15 de 36 T2; 4 de 18 T3; 47 rebots (41+6); 17 faltes.

BASKET NAMUR CAPITALE (45): Ines Viana 5, Courtney Monae-Range 17, Kamilla Ogun 6, Hanne Mestdagh 3, Pallas Kunaiyi-Akpanah 13 -cinc inicial- Sarah Mahugnon 1, Laura Baggio, Sarah Matthys, Cristina Soriano, Lin Schwarz. 8 de 17 tirs lliures; 14 de 49 T2; 3 de 19 T3; 0 rebots (33+14); 21 faltes.

Parcials: 10-17; 10-7; 14-8; 17-13.
Àrbitres: Kardaris, Tsolakos, Ivanov.
Incidències: Segon partit del grup G de l’EuroCup Women celebrat al Sepsi Arena de Stânfu Gheorge de Romania sense públic.

Imatges del partit: FIBA.