Cadí La Seu perd, a Saragossa, un partit ajustat amb molts alts i baixos per part dels dos equips.

Cadí La Seu viatjava després de dinar cap a terres aragoneses per disputar el Trofeo Ibercaja-Ciudad de Zaragoza, el que seria tot just el seu tercer partit de pretemporada.

El partit començava amb un alt ritme de joc, per part de les visitants una omnipresent Irati Etxarri no encertava el seus dos primers llançaments, mentre que Vega Gimeno obria el marcador des del 6,75 al primer minut de joc. La resposta arribaria de la mà de Yurena Díaz amb un triple i una cistella, aquesta última de dos punts. L’intercanvi de cistelles semblava ser el principal protagonista a l’inici del partit amb Yurena Díaz, Cierra Lillard i Vega Gimeno en estat de gràcia. Quatre punts seguits de Tinara Moore feien mal a la pintura rival, però la nova incorporació d’origen lituà de l’equip aragonès, Kamile Nacickaite, li començava a donar ales a les locals donant-li la volta al marcador amb 10 punts seguits (2 triples). Dos tirs lliures de Lucila Pascua tancaven el primer quart amb un marcador de 27-20.

El segon quart arrancava de la mateixa manera que havia acabat el primer, un altre triple de Nacickaite col·locava el màxim avantatge per les locals (30-20). Després d’una sèrie d’intercanvi de cistelles entre Georgina Bahí, Nacickaite altre cop i Yurena Díaz, la ratxa dels dos equips va frenar de cop. Un temps mort de Bernat Canut significaria l’inici de la gran remuntada de les urgellenques. Tres cistelles d’Ariadna Pujol, una d’acrobàtica després de rebot ofensiu, cinc punts de Laura Peña, amb un triple i dos tirs lliures, Georgina al contraatac i Moore dominant la pintura, amb un 2+1 inclòs, han acabat tombant la resistència defensiva de les locals. 42-44 al descans per l’equip de Bernat Canut després d’un marcador parcial de 15-24.

Tornada dels vestidors amb la mateixa protagonista, triple de Nacickaite per capgirar el marcador altre cop. Tot i la zona defensiva de les locals, tornàvem a veure un nou parcial favorable a Cadí La Seu on posava el marcador 45-53. Un triple de Yoyo i sis punts de Tinara Moore, on Nacikaite va intentar dos llançaments més que aquest cop no entraven, n’han sigut les protagonistes. A cop de triple (4), les de Fabián Téllez capgiraven de nou el marcador per finalitzar el tercer quart (65-56).

Últims deu minuts, tot per decidir, que començaven amb… No, aquest cop l’estrella lituana de Mann Filter no obria el marcador. Ho feia Anna Palma amb els seus primers dos punts en el partit. Unes imperials Lucila Pascua i Irati Etxarri en defensa dificultaven molt la fluïdesa en atac de les locals. La nova pivot de Cadí La Seu feia dues assistències a Yurena Díaz, que executava el triple, i a Irati Etxarri, que anotava la seva primera cistella. Un altre triple de Yurena Díaz ficava a les de Bernat Canut amb vistes favorables de cara als últims 6 minuts de partit (66-71). Però la que anava a ser la millor jugadora del partit, Vega Gimeno, encistellava dos tirs lliures i un triple, després de males ajudes defensives de les urgellenques. El tècnic de la Seu d’Urgell parava el partit, on li restaven 2:30 minuts, amb un temps mort amb el marcador 75-73. Moore anotava altre cop, Ayuso amb la resposta mantenien el petit avantatge per les aragoneses. Darrer minut de partit marcat per un tir lliure dels dos intents de Tinara Moore (77-76), una bona defensa de les visitants, l’expulsió de Yurena per 5 faltes personals del partit i una bona defensa de Mann Filter.

Partit molt igualat, d’alts i baixos, però que de ben segur treu bones i males sensacions per seguir treballant en aquesta pretemporada. Pròxim partit a Mollerussa, davant el reforçat València Basket, el diumenge a les 12:30. Som-hi equip!

Jugadora destacada Cadí La Seu: Tinara Moore (22 punts)
Jugadora destacada Mann Filter: Vega Gimeno (24 punts)

Parcials: (27-20, 15-24, 23-13, 12-19)