El torneig ‘Ciutat de la Seu d’Urgell’, bàsquet per a persones amb discapacitat, arriba a la seva novena edició.

El Palau d’Esports de la capital alturgellenca acollirà aquest dissabte, 27 de maig, una matinal de bàsquet on hi participaran 19 equips representants de 12 clubs catalans i un del Principat d’Andorra.

El torneig ‘Ciutat de la Seu d’Urgell’, bàsquet per a persones amb discapacitat, arriba a la seva novena edició

Aquest dissabte, 27 de maig, se celebrarà el novè torneig ‘Ciutat de la Seu d’Urgell’, bàsquet per a persones amb discapacitat, que tindrà lloc al Palau d’Esports de la capital alturgellenca.

Així ho han avançat aquesta tarda l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, el president de l’AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, i el coordinador del projecte Sedis Airam, Pep Mora, en la roda de premsa de presentació d’aquest esdeveniment esportiu.

La novena edició del ‘Ciutat de la Seu d’Urgell’, que tindrà lloc de nou del matí a dues del migdia, hi participaran un total de 13 equips (12 de catalans i 1 d’andorrà) i 200 esportistes.

Albert Batalla ha remarcat que després de nou anys consecutius celebrant-se aquest torneig de bàsquet per a persones amb discapacitat “s’ha convertit en tota una tradició per la Seu d’Urgell”. Batalla ha remarcat la feina de precursor que ve realitzat el club Sedis Bàsquet, a través del projecte Sedis Airam, d’integrar les persones amb discapacitat a través de l’esport. “Ha obert camí en aquest àmbit fet que ha portat que des de l’Ajuntament urgellenc s’estigui treballant amb l’organització dels Jocs Special Olympics de 2018, on el bàsquet també serà un dels esports protagonistes”, ha conclòs l’alcalde urgellenc.

Per la seva part, el president de l’AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, ha manifestat que aquest torneig és un “premi per al propi club, però sobretot per als participants i per als components del Sedis Airam”. Porta, que ha ressaltat que enguany se celebra la novena edició, ha volgut fer un agraïment a Climent Baraut: “la persona que ha treballat des del primer dia fins a l’edició de l’any passat perquè aquest torneig fos una realitat”. Al respecte, el president del Sedis ha presentat al nou coordinador del projecte Sedis Airam i d’aquest torneig, Pep Mora.

El torneig: 19 equips de 12 clubs de Catalunya i 1 d’Andorra

El torneig, tot i no ser competitiu, s'organitza en tres grups segons els nivells de joc dels equips. A part del SEDIS AIRAM, amfitrió del torneig, els clubs participants són: AE Boet Fedamar, de Mataró; Olympics Andorra, del Principat d’Andorra; Xamfrà CBS, de Sant Feliu de Llobregat; Club Esportiu Horitzó, de Rubí; Club Alba, de Tàrrega; Esplai Mediterrània, de Pineda de Mar; Garbogarden Kedem, de Blanes; Bàsquet Ribes-Junts en Acció, de Sant Pere de Ribes; Tastidis, de Sant Joan Despí; Asvolcall Down, de Lleida; Amisol, de Solsona; i Joventut Fedamar, de Badalona.

Al llarg de tot el matí, entre les deu i les dues del migdia, es disputaran tres partits de forma simultània a les pistes del palau d’Esports. Els enfrontaments tindran una durada de 20 minuts dividits en dues parts.

Com a novetat d’enguany, tal i com ha explicat Pep Mora, l’organització d’aquest torneig ha previst un partit final a la pista central entre els dos equips primers classificats del grup A. “Volem aprofitar equips que practiquen un bàsquet de molt nivell perquè el públic pugui gaudir del seu joc”.

Airam170522

cadi1      esportcat3    La_Seu_escut      logo_diputacio      ara-lleida4

Compartir

ens Deixa una resposta