VICTÒRIA IMPORTANTÍSSIMA EN TERRES GALLEGUES

Victòria molt meritòria d’un Cadí la Seu amb només 9 jugadores disponibles a la pista de l’Ensino Lugo per 62 a 69, gràcies a un molt bon tercer període. 4 jugadores del Cadí han anotat 10 o més punts, amb la Veronika com a MVP del partit (16p, 20v). Per part de Lugo, la millor jugadora ha estat la pivot Muhate, amb 9 de valoració.

Primera part: cap equip aconsegueix dominar

El primer quart ha acabat amb un 20 a 20 que reflectia la igualtat màxima viscuda en els primers compassos, amb els dos equips molt concentrats i amb les idees clares. Per part del Cadí, la Lotta ha brillat amb llum pròpia, aconseguint 5 punts i 3 assistències després de jugar tot el quart sencer. Per part de les gallegues, les més inspirades eren Olaeta i Rodríguez. Cal destacar la bona defensa del conjunt urgellenc sobre Giomi i Tate, a priori les millores jugadores rivals.

Els primers 5 minuts del segon període han estat de domini gallec, amb un parcial de 9 a 6, liderat per Muhate. L’entrada de la Sierra ha servit per donar aire fresc al Cadí, qui amb 6 punts ha permès a les urgellenques capgirar el marcador i anar a vestidors amb un petit avantatge de 3 punts. Tot i que el Cadí estava tirant poc, degut a les nombroses pèrdues de pilota, l’encert estava sent molt bo (52% en tirs de camp).

Segona part: el Cadí prem l’accelerador

Els tercers quarts de l’equip urgellenc no estaven sent massa bons darrerament, però en Fabián s’ha encarregat que avui no es repetís. Amb la Veronika forçant faltes i sumant punts des del tir lliure (7/10) i amb l’Ana i la Lotta encertades des del triple, el Cadí ha aconseguit sumar un parcial de 10 a 17 que ficava el 43 a 53 a falta de 10 minuts. Per part de l’Ensino, l’anotació estava molt repartida, sense cap jugadora molt destacada.

Tot i els 10 punts gairebé consecutius de Blanca Millán en l’últim període, el Cadí ha sabut mantenir la calma i preservar el valuós avantatge que havia aconseguit, gràcies a unes bones cistelles de la Veronika, la Maggie i la Sierra, totes elles amb 10 o més punts. Un bàsquet de Muhate seguit d’un triple de l’Ana han posat fi al partit, amb un 62 a 69 favorable al Cadí.

Excel·lent partit de les urgellenques, qui han acabat amb 31 punts de valoració més que el rival, gràcies a un bon encert des del triple (44%). Com a punt per millorar, les pèrdues de pilota (30).

DURÁN MAQUINARIA ENSINO (62): Tate 10, Olaeta 6, Castedo 2, Muhate 10, Millán 10, Lamana 8, Herlihy 4, Rodríguez 5, Sánchez 2, Giomi 5.

CADÍ LA SEU (69)::Elise Ramette 2, Ana Palma 10, Carmen Grande 6, Sara Hinriksdottir 5, Veronika Remenarova 16, Zoe Hernández 0, Lotta-Maj Lahtinen 8, Margaret Bair 10, Sierra Campisano 12.

Parcials: 20-20, 13-16, 10-17, 19-16
Àrbitres: Sánchez, Caamaño, Villanueva.
Incidències: partit corresponent a la setzena jornada de la Lliga Femenina Endesa disputat al Pazo Provincial dos Deportes de Lugo