X Torneig “Ciutat de la Seu d’Urgell”, bàsquet per a persones amb discapacitat.

Avui s’ha presentat en roda de premsa el 10è Torneig Ciutat de la Seu d’Urgell, bàsquet per a persones amb discapacitat, que se celebrarà aquest pròxim dissabte 5 de maig al Palau d’Esports de la capital alturgellenca. La presentació d’aquest important esdeveniment esportiu i social ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i del president de l’AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, club organitzador i amfitrió del torneig que també participarà amb els dos equips de SEDIS AIRAM.

La desena edició del ‘Ciutat de la Seu d’Urgell’, que tindrà lloc de nou del matí a dues del migdia, comptarà amb la participació d’un total de 12 equips (11 de catalans i 1 d’andorrà) amb 17 equips diferents i uns 200 esportistes.

En la presentació del torneig, Albert Batalla ha remarcat que “el pòsit que ha anat deixant a la nostra ciutat la celebració d’aquest esdeveniment, ens ha ajudat a poder organitzar i acollir , juntament amb Andorra la Vella, els Jocs Special Olympics d’aquest any”. L’alcalde urgellenc ha abundat al respecte que “l’esport d’integració no és quelcom nou a la Seu sinó que ja fa anys el Sedis i el Taller Claror ha estat pioners, treballant intensament per normalitzar a la nostra ciutat en la inclusió, també esportiva, de les persones amb discapacitat”.

Per la seva part, el president de l’AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, ha posat en valor que aquest torneig hagi arribat a la seva desena edició, iniciant-se l’any 2009, poc després de crear-se l’equip de bàsquet Sedis Airam. “Fins a dia d’avui, aquest és el torneig de referència a Catalunya per a persones amb discapacitat”.

El president de l’AE Sedis ha volgut agrair als impulsors del projecte AIRAM, Climent Baraut i Antoni Ferraz, al coordinador tècnic del projecte Pep Mora, i a tots els col·laboradors que fan possible l’organització d’aquest torneig. “Són una peça clau perquè pugui ser una realitat”.

Tant l’alcalde de la Seu com el president del Sedis han fet una crida a tots els urgellencs i urgellenques perquè durant el dissabte al matí passin per les graderies del Palau d’Esports a animar als esportistes i gaudir d’una jornada esportiva i solidària.

El torneig: 17 equips de 12 clubs

El torneig, tot i no ser competitiu, s’organitza en dos grups (A i B) segons els nivells de joc dels equips. A part del SEDIS AIRAM, amfitrió del torneig, els clubs participants són: Fedamar, de Mataró; Fedamar, de Badalona; Xamfrà CBS, de Sant Feliu de Llobregat; Club Alba Tàrrega; Garbogarden Kedem, Blanes; Bàsquet Ribes-Junts en Acció, de Sant Pere de Ribes; Olympics Andorra, Principat d’Andorra; Club Esportiu Horitzó, de Rubí; Esplai Mediterrània, de Pineda de Mar; ASVOLCALL DOWN, de Lleida; i AMISOL, de Solsona.

Durant tot el matí, entre les deu i les dues del migdia, es disputaran tres partits de forma simultània a les pistes del Palau d’Esports. Els enfrontaments tindran una durada de 20 minuts dividits en dues parts.

Per segon any consecutiu, el torneig té ha previst un partit final a la pista central entre els dos equips primers classificats del nivell A.

pere

Pere Porta, president del club, junt amb Albert Batalla, presentant el 10è Torneig “Ciutat de la Seu d’Urgell”.

cadi1      esportcat3    La_Seu_escut      logo_diputacio      ara-lleida4

Compartir

ens Deixa una resposta