Una més a Canàries, Cadí La Seu suma l’onzena victòria després d’una segona meitat on ha estat molt superior a un talentós rival.

Cadí La Seu suma l’onzena victòria a la Liga Femenina Endesa després de fer front a un gran encert de les canàries en la primera meitat i imposar la seva llei en la segona. L’equip urgellenc ha mostrat un treball molt regular durant un partit que es posava complicat i en el que cinc jugadores han arribat als dobles dígits de valoració.

Primera meitat amb dinàmiques intercanviades entre el primer i el segon quart on les locals marxaven al descans per davant el marcador.

El partit començava amb la tensió que s’esperava a causa de la igualtat en la classificació. Cadí La Seu, però, començava imposant la seva llei a pista a partir de la defensa. El gran treball tancant el cèrcol ha permès obtenir un primer avantatge de fins a set punts amb el 4-11 al marcador. L’equip local trobava llavors l’encert des del perímetre i s’atansava perillosament. Un intercanvi de cistelles amb molt encert per part dels dos equips ha protagonitzat la segona meitat del primer període, on Atkinson anotava un triple de caràcter per deixar el 15-18. Una bola perduda castigada després amb falta antiesportiva, ha fet que les de canàries igualessin el marcador a 18 punts. Dos tirs lliures d’Ariadna Pujol i una cistella al sonar la botzina de Bettencourt tancaven un primer quart frenètic amb els dos equips igualats a 20 punts.

El segon quart començava amb un bon joc col·lectiu del Ciudad de la Laguna en contra de les cistelles per talent individual de les nostres. Bernat Canut es veia obligat a parar el partit en quant les locals han aconseguit un parcial de 6-3 anotant Laura Herrera amb certa facilitat sota el cèrcol (26-23). Tan sols dos minuts després, el tècnic urgellenc tornava a parar al partit després que Traoré anotés 7 punts seguits per ampliar la diferència amb el 33-26. Les pilotes perdudes i l’encert del rival no deixava bones sensacions a pista per les de la Seu d’Urgell. Irati Etxarri finalment tornava a trobar la cistella per anotar una cistella amb falta addicional que tornava a retallar distàncies. Traoré tornava a anotar un nou triple quan faltava 1 minut que deixava, altra vegada, al seu equip amb l’avantatge de 8 punts. Dos tirs lliures més d’Ariadna Pujol juntament amb un nou triple de Jovana Nogic, màxima anotadora del partit al descans amb 11 punts i 3/3 en tirs de tres, deixaven molt a prop a les nostres amb el 37-34. Tot i amb faltes per parar el joc, Montenegro anotava altra vegada de lluny per sumar el seu vuitè punt i tancar el partit al descans amb el 40-34 favorable al Ciudad de la Laguna.

IMG_2801

Cadí La Seu gira la truita en una gran segona meitat davant un Ciudad de la Laguna que es quedava sense pólvora des del perímetre.

Tocava reaccionar i no deixar que les locals trobessin les comoditats en atac que les estaven catapultant en els primers vint minuts de partit. I així ha estat, començant amb un triple de Georgina Bahí, que sumava els seus primers punts, i acabant amb dos tirs lliures de Jovana Nogic, Cadí La Seu ha aconseguit donar-li la volta al marcador gràcies a un parcial de 0-7 protagonitzat pel gran nivell defensiu de les nostres (40-41). Una pilota perduda després d’una nova gran defensa ha castigat a les urgellenques amb triple d’Atkinson, referent ofensiu local. Els primers cinc minuts de partit es tancaven amb un intercanvi de cistelles protagonitzat per Atkinson, Georgina Bahí i Laura Peña. La de Vilassar de Mar culminava un fantàstic tancament de període amb un gran encert des del perímetre que contestava als llançaments llunyans de Bettencourt. D’aquesta manera, les de Bernat Canut tancaven el tercer quart, amb una nova cistella d’una imponent Irati Etxarri, amb un marcador parcial de 17-27 i deixaven el 57-61 en el marcador del Santiago Martín.

Inici molt dolç de Cadí La Seu en un últim quart on estava tot en joc. Les nostres tornaven a mostrar la millor versió en defensa i les canàries no trobaven l’encert a cistella que tant les havia ajudat en la primera part. Una Irati Etxarri protagonista en ambdós costats de pista i el quart triple de Jovana Nogic donaven el màxim avantatge a les urgellenques havent passat tres minuts de joc (59-70). Claudio Garcia estava obligat a parar el joc al veure com Irati Etxarri tornava a ferir en la zona del seu equip per col·locar el 61-74 a cinc minuts de finalitzar el partit. El poc encert de les locals ha anat lligat de la seva baixada de braços en defensa i Cadí La Seu ho ha aprofitat per desplegar un gran joc col·lectiu i encarar la victòria amb el 66-80 quan faltaven poc més de dos minuts de joc. Les urgellenques, tot i perdre un parell de pilotes més, tancaven el partit gestionant amb cap fred uns últims instants on Atkinson maquillava el resultat final fins al 72-83 definitiu.