Cadí La Seu s’acomiada de la Copa després de posar contra les cordes, i de quina manera, a un ferm candidat pel títol.

Un nou derbi català que cau cap a l’altre costat. Cadí La Seu s’acomiada de la Copa de la Reina després de posar contra les cordes al clar candidat pel títol i torna amb el cap ben alt cap a la Seu d’Urgell. En poques paraules podríem dir, i no ens equivocaríem, que el partit s’ha escapat pel rebot i pel nostre desencert. Ho hem vist lluny a la mitja part i ho hem acabat veient possible fins als últims instants del partit, i això aconseguir-ho davant l’equip de Girona és dir molt.

Gran inici de partit de les nostres aguantant el tipus davant el talent rival.

Les nostres han començat plantant cara a les gironines. Les d’Eric Surís provocaven ràpidament les cinc faltes personals de les nostres a l’equador del període i sumaven els primers punts del partit des del tir lliure. Sydney Wiese anotava de triple i Laura Peña robava la pilota i encistellava per col·locar el primer avantatge urgellenc al marcador. Dues accions que han fet entrar de seguida a Cadí La Seu en el partit i que ha pogut finalitzar el primer període empatant el partit a un Girona on Xargay, Mendi i Elonu posaven el ritme de les seves. La lluita en el rebot era blanc-i-blava gràcies a la lluita sota els cèrcols, on les de Bernat Canut han aconseguit capturar quatre segones oportunitats. Final del primer quart amb un 15-15 que reflectia una bona lluita de les nostres davant el clar favorit al títol.

El segon quart ha caigut, ara sí, del costat gironí. Les nostres no trobaven l’encert idoni per plantar cara a un rival d’aquestes característiques, on al mínim desencert o error no han dubtat en imposar la seva llei. Xargay i Mendi feien un pas endavant per liderar les seves quant en l’altre costat de pista baixava l’encert d’un 57% a un 37% en tirs de dos. La constant lluita en el rebot de les nostres ha permès treure faltes personals, sumar des del tir lliure i així marxar al descans amb un primer petit, i perillós, avantatge per les de Girona de 33-25.

post_girona_copa_1

Segona meitat de partit on la defensa urgellenca ha posat contra les cordes a les de Girona.

La segona meitat començava amb un tercer quart que es plasmaria la igualtat que hi havia en la gran majoria dels primers vint minuts al Sánchez Paraíso. Tinara Moore trobava cistella i anotava 5 punts dels 14 totals de Cadí La Seu en aquest tercer període, on l’equip ha fet una gran feina per trobar a l’americana. El cèrcol es tancava, les cistelles sortien cares pels dos equips catalans. Quan semblava que les de Girona s’estancaven des de la línia de tres punts (0/6 tercer quart), les d’Eric Suris trobaven la solució dins la zona amb Elonu, que seguia fent una gran feina sota el cèrcol, i Coulibaly castigant molt el nostre rebot. En aquesta lluita és on les nostres han acabat perdent (13-12) i el rival ha viscut de les segones opcions. Sonava la botzina que marcava el final del tercer quart amb el marcador parcial guanyat (12-14) i amb la sensació que les nostres seguien competint, i molt bé, davant un molt gran rival.

L’últim quart, els últims deu minuts que acabarien decidint el tercer semifinalista de la Copa de la Reina. Uni Girona patia la pressió d’un públic hostil a causa de la rivalitat amb les vigents campiones de Copa, el Perfumerias Avenida. Amb el públic a favor i amb les incansables ganes de lluitar, les de Bernat Canut deixaven a les gironines sense anotar durant els sis primers minuts de període. L’equip urgellenc, a base d’aquesta imperial defensa, es començava a fer gran també a davant, de la mà de Marina Lizarazu amb un 2+1 i una cistella de Moore que feia esclatar als 80 aficionats blanc-i-blaus quan veient que ens situaven a tan sols un punt de diferència en l’equador de quart. Seguíem remant, seguia la lluita, però Coulibaly trencava la sequera i Palau es posava l’equip a l’esquena per reconduir a les seves. El desencert del rival no ha estat notícia gràcies als rebots ofensius que han aconseguit per fer que el temps es girés en la nostra contra després d’anotar cistelles de segones i terceres opcions. Dues jugades de dos llançaments exteriors nostres que no han entrat han estat penalitzats per un Girona que començava a controlar el ritme i el temps de partit quan més es necessitava. Bernat Canut apurava el seu últim temps mort a la desesperada per aconseguir robar una pilota i apurar les opcions. No ha estat així, el temps corria i Laura Peña a base d’esforç i cor intentava treure faltes i retallar des de la linia del tir lliure. El marcador final de 56-51 és el que ens ha acabat eliminant d’aquesta nova edició de la Copa de la Reina.

post_girona_copa_2

Hem caigut, marxem a casa, però ho fem amb el cap ben alt i amb la certesa que competint així aquest equip encara té moltes coses a dir en aquesta lliga. Agrair tot el suport incondicional rebut des d’arreu, des del Palau i des d’aquí, a Salamanca. Som uns privilegiats d’haver viscut, altra vegada, un torneig així i lluitarem per tornar-hi a ser, com sempre. Ens veiem ben aviat, la lliga torna la setmana vinent! Som-hi Sedis!

SPAR CITYLIFT UNI GIRONA (56): Laia Palau 6, Magali Mendi 9, Adaora Elonu 13, Maria Araújo 2, Naignouma Coulibaly 8 -cinc inicial-, Núria Martinez 3, Sonja Vasic 8, Marta Xargay 7, Abby Bishop, Tijana Andusic. 14 de 24 tirs lliures; 15 de 40 T2; 4 de 27 T3; 43 rebots (24+19); 23 faltes.

CADÍ LA SEU (51): Laura Peña 8, Ariadna Pujol, Sydney Wiese 6, Elin Gustavsson, Tinara Moore 15 -cinc inicial- Marina Lizarazu 6, Jovana Nogic 8, Irati Etxarri 3, Georgina Bahí 5, Lucila Pascua, Anna Palma. 18 de 25 tirs lliures; 12 de 31 T2; 3 de 23 T3; 34 rebots (24+10); 23 faltes.

Parcials: 15-15; 18-10; 12-14; 11-12